font-size en variable

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oscar thys

oscar thys

28/01/2012 21:28:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
for ($i= 1; $i<8; $i++)
echo "<font-size=$i>hello world</font><br>\n";
?>

<hr></body></html>
Nu dacht ik dat de font-size zolang de lus werd uitgevoerd telkens met een maat groter zou eindigen.
Maar in Apache(zowel xampp of usbwebserver)wordt "hello world" zeven maal getoond
zonder font-size vergroting
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:21:48
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

28/01/2012 21:38:16
Quote Anchor link
Tja
1. waarom een niet bestaand html gebruiken?
2. waarom 7x een echo van het zelfde

bedenk je dat opmaak geregeld wordt via een css!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// h1 t/m h6 elementen
for ($i = 1; $i < 7; $i++) {
   echo '<h'.$i.'>Hello world</h'.$i.'>';
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<html>
<head>
<style type="text/css">
body
{
background-color:#d0e4fe;
}
h1
{
color:orange;
text-align:center;
}
.p1
{
font-family:"Times New Roman";
font-size:20px;
}
.p2
{
font-family:"Times New Roman";
font-size:40px;
}

</style>
</head>

<body>

<h1>CSS example!</h1>
<p class="p1">This is a paragraph.</p>
<p class="p2">This is a paragraph.</p>

</body>
</html>
Gewijzigd op 28/01/2012 21:48:09 door Noppes Homeland
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

28/01/2012 22:18:33
Quote Anchor link
En als je het de font tag wilt gebruiken is het zonder streepje er tussen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
for ($i= 1; $i<8; $i++)
echo "<font size='".$i."'>hello world</font><br>\n";
?>
 
Oscar thys

oscar thys

29/01/2012 12:09:37
Quote Anchor link
Noppes Homeland en Nick Dijkstra, allebei bedankt voor de hulp.
In mijn geval was dat van Nick her beste omdat het over de <font size>gaat.
Nu nog een klein vraagje:waarom font size en niet font-size,het staat toch tussen quotes.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

29/01/2012 12:20:51
Quote Anchor link
font-size gebruik je in css en font size in html:

CSS:
<div style="font-size:12px;">Hello World</div>

HTML:
<font size="2">Hello World</font>
 
Oscar thys

oscar thys

29/01/2012 13:29:31
Quote Anchor link
bedankt,er mag een slotje op
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.