Formbuilder -> beoordelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »
Donny Wie weet

Donny Wie weet

08/04/2014 14:21:42
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Een vraagje, zouden jullie mijn FormBuilder willen beoordelen?

Groeten Donny

http://plaatscode.be/142327/
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 01:12:38
 
- Raoul -

- Raoul -

08/04/2014 15:13:44
Quote Anchor link
je class heeft teveel verantwoordelijkheden!

Maak alles wat abstracter... dit kan je doen door bv een aantal elementen in een aparte class te zetten.

Dingen met $this->errors[] moet je met een validator doen, niet alles in 1 classe...

Dan nog iets, dingen als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$this->errors[] = 'Er is een error in de formbuilder. Het type '.$type .' bestaat niet in de categorie input fields.';


Zou je met een exception moeten doen.
Gewijzigd op 08/04/2014 15:14:18 door - Raoul -
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

08/04/2014 15:15:45
Quote Anchor link
Verder nog commentaren? Wil er zoveel mogelijk van opsteken dus gooi alles er maar in :)

En Raoul, ik vind exceptions altijd heel vervelend om te lezen. Daarnaast kan een exception maar 1 error bevatten. Deze methode meerdere, is dat niet handiger?
 
Wouter J

Wouter J

08/04/2014 15:19:22
Quote Anchor link
Dit is geen OOP. Dat maakt niks uit, want het duurt een tijd voordat je het OO concept onder de knie hebt.

Wat je hier hebt gedaan is gewoon 1 klasse gemaakt en die gebruikt om alle functies te bundelen. Een leuke manier van programmeren en totaal niet fout, maar geen OO.

In OO gaat het erom dat je zoveel mogelijk alle verantwoordelijkheden spreid over objecten. Een van de belangrijkste principes is het Single Responsibility Principle: Een object mag maar 1 rede hebben om te veranderen. In jouw object zijn er meerdere redenen om hem te willen veranderen:
- als we de HTML veranderen (de "presentatie" laag)
- als we een nieuw field type willen toevoegen
- als we ipv $_POST bijv. $_GET willen gebruiken (gebruik nooit superglobals in OO objecten)
- als we het AJAX script willen veranderen (of helemaal geen AJAX willen gebruiken)

Al deze redenen krijgen een eigen klasse. Je krijgt dan verschillende FormType klassen, een FormRenderer/FormView klasse, een FormRequest klasse, een FormBuilder klasse, een Form klasse, etc.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

08/04/2014 15:21:24
Quote Anchor link
Dankje wouter :)

Oke, nou heb ik 2 classes: een FormRenderer en een FormView class, hoe kan ik die samen laten werken?
 
- Raoul -

- Raoul -

08/04/2014 15:21:51
Quote Anchor link
Wouter vat zowat alles samen. Je moet gewoon beter het OO principe onder de knie krijgen, maar met dingen als dit leer je het :-)

Dus: alles verantwoordelijkheden verspreiden in classes en abstracter maken.

Toevoeging op 08/04/2014 15:22:15:

Donny Wie weet op 08/04/2014 15:21:24:
Dankje wouter :)

Oke, nou heb ik 2 classes: een FormRenderer en een FormView class, hoe kan ik die samen laten werken?


Wat is het verschil tussen FormRenderer en FormView? Doen ze niet allebei hetzelfde?
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

08/04/2014 15:26:15
Quote Anchor link
Sorry, bedoelde FormRequest en een FormRenderer

Toevoeging op 08/04/2014 15:31:38:

Zou ik bijvoorbeeld dit mogen doen:

if(server request == post){
formvalidator aanroepen
} else {
formrenderer aanroepen
}

of moet alles juist samen werken?
 
Michael -

Michael -

08/04/2014 15:48:19
Quote Anchor link
Dat lijkt weer meer op procedural dan oop en dat wordt hierboven niet bedoelt.
Geen if-else, maar meerdere klasses die hun eigen verantwoordelijk hebben.
Kijk eens naar andere OOP scripts, bijv een twitter api
 
Wouter J

Wouter J

08/04/2014 15:57:22
Quote Anchor link
>> Geen if-else, maar meerdere klasses die hun eigen verantwoordelijk hebben.

OOp mag ook IF elsejes hebben... En daarnaast hebben we hier meerdere klassen met hun eigen verantwoordelijkheid...
Als laatst zou ik jouw twitter api voorbeeld ook geen OO willen noemen...

Donny, ja zoiets.
 
- Raoul -

- Raoul -

08/04/2014 19:42:24
Quote Anchor link
Lees zeker over de verschillende soorten injection.

Dus, zo'n opzet lijkt me wel correct:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

$validator
= new FormValidator();
$validator->addRule('username', 'required');

$form = new LoginForm();

$renderer = new FormRenderer($form); // constructor injection

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if ($formValidator->valid($form))
    {

        // OK
    }
    else
    {
        // doe iets met $formValidator->getMessages()
    }
}


echo $renderer->getOutput();
?>


Toevoeging op 08/04/2014 19:42:49:

En die irritante code tag bug in de UBB is weer terug.. *Zucht*

- Aar -:
Niet als je de PHP-tags netjes afsluit. ;-)
Gewijzigd op 08/04/2014 20:10:57 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.