formulier inhoud (variabelen) komen niet binnen op mail;

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Guido van Harten

Guido van Harten

05/11/2015 21:35:05
Quote Anchor link
Onlangs had ik problemen met het maken van een invulformulier, zie dit topic.

Het grootste probleem hiervan is opgelost, ik krijg nu een mail binnen waarin de structuur van het formulier wordt genoemd, maar de variabelen worden er niet in opgenomen.

Het invulformulier staat op http://vanharten.net/stamboomonderzoek/gegevens.php (ja, nieuwe naam t.o.v. vorige posting). Het voorafgaande php-gedeelte:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

if($_POST["submit"]) {
    $recipient="[email protected]";
    $subject="Informatie stamboom";
    $sender=$_POST["naam_vrager"];
    $senderEmail=$_POST["email_vrager"];


    $mailBody="Hoofdpersoon:\nNaam: $voornaam_persoon1 ( $roepnaam_persoon1 ) $tussenvoegsels_persoon1 $achternaam_persoon1 \n geboren: $geboortedatum_persoon1 te $geboorteplaats_persoon1 \n \n Relatie ($verbintenis_persoon1_persoon2 op $relatiedatum_1_2 te $relatie_plaats_1_2) met:\n\nNaam: $voornaam_persoon2 ($roepnaam_persoon2) $tussenvoegsels_persoon2 $achternaam_persoon2\ngeboren: $geboortedatum_persoon2 te $geboorteplaats_persoon2\n\nKinderen:\nAchternaam: $tussenvoegsels_kinderen $achternaam_kinderen\n$voornaam_kind_1 ($roepnaam_kind_1), geboren $geboortedatum_kind_1 te $geboorteplaats_kind_1\n$voornaam_kind_2 ($roepnaam_kind_2), geboren $geboortedatum_kind_2 te $geboorteplaats_kind_2\n$voornaam_kind_3 ($roepnaam_kind_3), geboren $geboortedatum_kind_3 te $geboorteplaats_kind_3\n$voornaam_kind_4 ($roepnaam_kind_4), geboren $geboortedatum_kind_4 te $geboorteplaats_kind_4\n$voornaam_kind_5 ($roepnaam_kind_5), geboren $geboortedatum_kind_5 te $geboorteplaats_kind_5\n$voornaam_kind_6 ($roepnaam_kind_6), geboren $geboortedatum_kind_6 te $geboorteplaats_kind_6\n\nVader:\nNaam: $voornaam_vader ($roepnaam_vader) $tussenvoegsels_vader $achternaam_vader\ngeboren: $geboortedatum_vader te $geboorteplaats_vader\n\nRelatie ($verbintenis_ouders op $relatiedatum_ouders te $relatie_plaats_ouders met:\n\nMoeder:\nNaam:\nNaam: $voornaam_moeder ($roepnaam_moeder) $tussenvoegsels_moeder $achternaam_moeder\ngeboren: $geboortedatum_moeder te $geboorteplaats_moeder\n\nGrootvader vaderskant:\nNaam: $voornamen_grootvader_vaderskant ($roepnaam_grootvader_vaderskant) $tussenvoegsels_grootvader_vaderskant $achternaam_grootvader_vaderskant\ngeboren: $geboortedatum_grootvader_vaderskant te $geboorteplaats_grootvader_vaderskant\n\nRelatie ($verbintenis_grootouders_vaderskant op $relatiedatum_grootouders_vaderskant te $relatie_plaats_grootouders_vaderskant) met:\n\nNaam: $voornamen_grootmoeder_vaderskant ($roepnaam_grootmoeder_vaderskant) $tussenvoegsels_grootmoeder_vaderskant $achternaam_grootmoeder_vaderskant\ngeboren: $geboortedatum_grootmoeder_vaderskant te $geboorteplaats_grootmoeder_vaderskant\n\nGrootvader moederskant:\nNaam: $voornamen_grootvader_moederskant ($roepnaam_grootvader_moederskant) $tussenvoegsels_grootvader_moederskant $achternaam_grootvader_moederskant\ngeboren: $geboortedatum_grootvader_moederskant te $geboorteplaats_grootvader_moederskant\n\nRelatie ($verbintenis_grootouders_moederskant op $relatiedatum_grootouders_moederskant te $relatie_plaats_grootouders_moederskant) met:\n\nNaam: $voornamen_grootmoeder_moederskant ($roepnaam_grootmoeder_moederskant) $tussenvoegsels_grootmoeder_moederskant $achternaam_grootmoeder_moederskant\ngeboren: $geboortedatum_grootmoeder_moederskant te $geboorteplaats_grootmoeder_moederskant\n\nBroers en zussen:\n$voornaam_broer_zus_1 ($roepnaam_broer_zus_1), geboren op $geboortedatum_broer_zus_1 te $geboorteplaats_broer_zus_1; $mv_broer_zus_1\n$voornaam_broer_zus_2 ($roepnaam_broer_zus_2), geboren op $geboortedatum_broer_zus_2 te $geboorteplaats_broer_zus_2; $mv_broer_zus_2\n$voornaam_broer_zus_3 ($roepnaam_broer_zus_3), geboren op $geboortedatum_broer_zus_3 te $geboorteplaats_broer_zus_3; $mv_broer_zus_3\n$voornaam_broer_zus_4 ($roepnaam_broer_zus_4), geboren op $geboortedatum_broer_zus_4 te $geboorteplaats_broer_zus_4; $mv_broer_zus_4\n$voornaam_broer_zus_5 ($roepnaam_broer_zus_5), geboren op $geboortedatum_broer_zus_5 te $geboorteplaats_broer_zus_5; $mv_broer_zus_5\n$voornaam_broer_zus_6 ($roepnaam_broer_zus_6), geboren op $geboortedatum_broer_zus_6 te $geboorteplaats_broer_zus_6; $mv_broer_zus_6\n\nOverige informatie:\n$overige_info\nUw naam: $sender\nUw adres: $adres_vrager, $pc_plaats_vrager \n Telefoon: $telefoon_vrager\n\nInformatie uitwisselen: $share\n";

    mail($recipient, $subject, $mailBody, "Van: $sender <$senderEmail>");

    $thankYou="<p><h1>Dankuwel. Uw bericht is verzonden. Ik ga voor u zoeken.</h1></p>";
}


?>


Wie kan mij vertellen wat er fout is in bovenstaande code?

Vriendelijke groet,
Guido van Harten
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:32:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/11/2015 21:55:43
Quote Anchor link
$voornaam_persoon1, $roepnaam_persoon1, $tussenvoegsels_persoon1 $achternaam_persoon1 etc... komen allemaal uit de lucht vallen.
 
Guido van Harten

Guido van Harten

05/11/2015 22:00:41
Quote Anchor link
Ja, daar lijkt het ook op.
Maar ik gebruikte een voorbeeldscript, waarbij variabelen werden gevuld en later in een mail werden uitgevraagd. Daar ging het goed.
Ik heb (volgens mij) dezelfde werkwijze toegepast, maar toch blijkt dit niet te werken.

Vriendelijke groet,
Guido van Harten
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/11/2015 22:03:25
Quote Anchor link
Als die variabelen gewoon een waarde meekrijgen, dan is het opgelost.
 
Guido van Harten

Guido van Harten

05/11/2015 22:15:02
Quote Anchor link
In het formulier (zie boven) vul ik enkele gegevens (als test) in: hoofdpersoon achternaam en voornaam en helemaal onderaan een e-mailadres. Dan hebben die drie variabelen toch een waarde, nietwaar?
De PHP-code baseerde ik op dit script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

if($_POST["submit"]) {
    $recipient="[email protected]";
    $subject="Form to email message";
    $sender=$_POST["sender"];
    $senderEmail=$_POST["senderEmail"];
    $message=$_POST["message"];

    $mailBody="Name: $sender\nEmail: $senderEmail\n\n$message";

    mail($recipient, $subject, $mailBody, "From: $sender <$senderEmail>");

    $thankYou="<p>Thank you! Your message has been sent.</p>";
}


?>
<!DOCTYPE html>

<html>
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Contact form to email</title>
</head>

<body>

    <?=$thankYou ?>

    <form method="post" action="test.php">
        <label>Name:</label>
        <input name="sender">

        <label>Email address:</label>
        <input name="senderEmail">

        <label>Message:</label>
        <textarea rows="5" cols="20" name="message"></textarea>

        <input type="submit" name="submit">
    </form>

</body>

</html>
Gewijzigd op 05/11/2015 22:38:56 door Guido van Harten
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/11/2015 00:01:42
Quote Anchor link
Dump $_POST eens na het verzenden van het formulier.

Stapsgewijs controleren wat er gebeurt is normaliter makkelijker dan helemaal aan het einde van de rit constateren dat er ergens onderweg iets mis is gegaan.
 
Guido van Harten

Guido van Harten

06/11/2015 11:11:16
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 06/11/2015 00:01:42:
Dump $_POST eens na het verzenden van het formulier.


Hier faalt mijn kennis al ;) Ik dacht dat te doen door de file aan te passen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
....
        <input type="submit" name="submit">
    </form>
<?php
var_dump($_POST);
?>

</body>


Maar dat werkte dus niet. Hoe doe ik dat?

Quote:
Stapsgewijs controleren wat er gebeurt is normaliter makkelijker dan helemaal aan het einde van de rit constateren dat er ergens onderweg iets mis is gegaan.


Dat deed ik al, maar er kwam helemaal geen mail binnen. Totdat ik ontdekte waar de fout zat.

Vriendelijke groet,
Guido van Harten
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/11/2015 11:16:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo '<pre>';
print_r($_POST);
echo '</pre>';
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/11/2015 11:17:47
Quote Anchor link
$_POST heeft alleen inhoud wanneer je je formulier hebt gesubmit.

Een betere manier om te kijken of een formulier is gePOST is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    // formulier gesubmit
    // hier dump je $_POST met var_dump() of print_r()
    // ...

}
?>

@Ward je kunt de uitkomst van print_r() ook retourneren als string (tweede parameter), je kunt dit verkorten tot:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<pre>'.print_r($je_array, true).'</pre>';
?>
Gewijzigd op 06/11/2015 11:19:21 door Thomas van den Heuvel
 
Guido van Harten

Guido van Harten

06/11/2015 11:31:06
Quote Anchor link
Omdat ik de bevestiging van de verzending in regel 14 van het script heb staan, heb ik daarna de regels 2-4 van Ward van der Put geplaatst. Dat geeft als resultaat de variabele MET waarden. Echter, in de mail komen deze waarden niet mee... De letterlijke tekst begint zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Hoofdpersoon:
Naam: ( )
geboren: te
....


Wat doe ik hier fout?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/11/2015 12:07:23
Quote Anchor link
Ik denk dat er een aantal zaken door elkaar lopen.

First off: vergeet voor nu even het verzenden van mail. Dit zorgt alleen maar voor verwarring.

In plaats daarvan: druk je $mailBody eens af op het scherm, zonder verzenden van mail of wat dan ook.

Wat krijg je te zien?

Weet je zeker dat er geen formulier-action verkeerd staat ofzo?

Hoe luidt je volledige actuele code nu, want fragmenten of scripts waar je je code op baseert kunnen we niets uit afleiden...
 
Guido van Harten

Guido van Harten

06/11/2015 12:44:15
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 06/11/2015 12:07:23:
In plaats daarvan: druk je $mailBody eens af op het scherm, zonder verzenden van mail of wat dan ook.

Wat krijg je te zien?


Ik zie dan alleen de TEKST, zonder de waarden van de variabelen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
Hoofdpersoon:
Naam:  (  )  
 geboren:  te  
 
 Relatie ( op  te ) met:

Naam:  ()  
geboren:  te

Kinderen:
Achternaam:  
 (), geboren  te
 (), geboren  te
 (), geboren  te
 (), geboren  te
 (), geboren  te
 (), geboren  te

Vader:
Naam:  ()  
geboren:  te

Relatie ( op  te  met:

Moeder:
Naam:
Naam:  ()  
geboren:  te

Grootvader vaderskant:
Naam:  ()  
geboren:  te

Relatie ( op  te ) met:

Naam:  ()  
geboren:  te

Grootvader moederskant:
Naam:  ()  
geboren:  te

Relatie ( op  te ) met:

Naam:  ()  
geboren:  te

Broers en zussen:
 (), geboren op  te ;
 (), geboren op  te ;
 (), geboren op  te ;
 (), geboren op  te ;
 (), geboren op  te ;
 (), geboren op  te ;

Overige informatie:

Uw naam:
Uw adres: ,  
 Telefoon:

Informatie uitwisselen:
Dankuwel. Uw bericht is verzonden. Ik ga voor u zoeken.

Achternaam    Tussenv.    Voornamen    Roepnaam    Geboren    te    foto/scan    type verbintenis    Datum verbintenis    te

Naam hoofdpersoon


 
 
 
 
dd-mm-jjjj
 
 Bestand kiezen            
Relatie met


     
dd-mm-jjjj
 
 
 
 
 
 
dd-mm-jjjj
 
 Bestand kiezen

Kinderen uit deze relatie

Achternaam kinderen

 
 
 
 
 
dd-mm-jjjj
 
 Bestand kiezen

 
 
dd-mm-jjjj
 
 Bestand kiezen

 
 
dd-mm-jjjj
 
 Bestand kiezen

 
 
dd-mm-jjjj
 
 Bestand kiezen

 
 
dd-mm-jjjj
 
 Bestand kiezen

 
 
dd-mm-jjjj
 
 Bestand kiezen

Ouders van de hoofdpersoon

Vader


 
 
 
 
dd-mm-jjjj
 
 Bestand kiezen
 
Moeder

    
dd-mm-jjjj
 
 
 
 
 
 
dd-mm-jjjj
 
Bestand kiezen

Grootouders van de kant van de vader van de hoofdpersoon

Grootvader


 
 
 
 
dd-mm-jjjj
 
 Bestand kiezen
Grootmoeder

     
dd-mm-jjjj
 
 
 
 
 
 
dd-mm-jjjj
 
 Bestand kiezen

Grootouders van de kant van de moeder van de hoofdpersoon

Grootvader


 
 
 
 
dd-mm-jjjj
 
 Bestand kiezen
Grootmoeder

    
dd-mm-jjjj
 
 
 
 
 
 
dd-mm-jjjj
 
 Bestand kiezen

Broers en zussen van de hoofdpersoon


 
 
dd-mm-jjjj
 
Bestand kiezen
M V

 
 
dd-mm-jjjj
 
Bestand kiezen
M V

 
 
dd-mm-jjjj
 
Bestand kiezen
M V

 
 
dd-mm-jjjj
 
Bestand kiezen
M V

 
 
dd-mm-jjjj
 
Bestand kiezen
M V

 
 
dd-mm-jjjj
 
Bestand kiezen
M V
Uw overige informatie die u niet kwijt kon in bovenstaand formulier



Uw gegevens voor eventuele vragen

Naam:    
Adres:    
Postcode en woonplaats:    
Telefoon:    
E-mail:    
 

Omdat er een kans bestaat dat u ook familie bent van andere mensen uit andere door mij onderzochte families, maar waarvan u niet wist dat hij/zij familie is, kan het interessant zijn om deze gegevens te koppelen aan andere stambomen. Als u daarmee niet akkoord gaat, geeft u dat dan hieronder aan.
Deze restrictie geldt alleen voor de gegevens van personen waarvan de gegevens nog niet in de openbare registers zijn te vinden.

Deze gegevens mogen NIET gebruikt worden bij het samenstellen van stambomen voor anderen.

Verzenden


Quote:
Weet je zeker dat er geen formulier-action verkeerd staat ofzo?


Voor 99% ben ik daar zeker van.

Quote:
Hoe luidt je volledige actuele code nu, want fragmenten of scripts waar je je code op baseert kunnen we niets uit afleiden...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
397
398
399
400
401
<?php

if($_POST["submit"]) {
    $recipient="[email protected]";
    $subject="Informatie stamboom";
    $sender=$_POST["naam_vrager"];
    $senderEmail=$_POST["email_vrager"];


    $mailBody="Hoofdpersoon:\nNaam: $voornaam_persoon1 ( $roepnaam_persoon1 ) $tussenvoegsels_persoon1 $achternaam_persoon1 \n geboren: $geboortedatum_persoon1 te $geboorteplaats_persoon1 \n \n Relatie ($verbintenis_persoon1_persoon2 op $relatiedatum_1_2 te $relatie_plaats_1_2) met:\n\nNaam: $voornaam_persoon2 ($roepnaam_persoon2) $tussenvoegsels_persoon2 $achternaam_persoon2\ngeboren: $geboortedatum_persoon2 te $geboorteplaats_persoon2\n\nKinderen:\nAchternaam: $tussenvoegsels_kinderen $achternaam_kinderen\n$voornaam_kind_1 ($roepnaam_kind_1), geboren $geboortedatum_kind_1 te $geboorteplaats_kind_1\n$voornaam_kind_2 ($roepnaam_kind_2), geboren $geboortedatum_kind_2 te $geboorteplaats_kind_2\n$voornaam_kind_3 ($roepnaam_kind_3), geboren $geboortedatum_kind_3 te $geboorteplaats_kind_3\n$voornaam_kind_4 ($roepnaam_kind_4), geboren $geboortedatum_kind_4 te $geboorteplaats_kind_4\n$voornaam_kind_5 ($roepnaam_kind_5), geboren $geboortedatum_kind_5 te $geboorteplaats_kind_5\n$voornaam_kind_6 ($roepnaam_kind_6), geboren $geboortedatum_kind_6 te $geboorteplaats_kind_6\n\nVader:\nNaam: $voornaam_vader ($roepnaam_vader) $tussenvoegsels_vader $achternaam_vader\ngeboren: $geboortedatum_vader te $geboorteplaats_vader\n\nRelatie ($verbintenis_ouders op $relatiedatum_ouders te $relatie_plaats_ouders met:\n\nMoeder:\nNaam:\nNaam: $voornaam_moeder ($roepnaam_moeder) $tussenvoegsels_moeder $achternaam_moeder\ngeboren: $geboortedatum_moeder te $geboorteplaats_moeder\n\nGrootvader vaderskant:\nNaam: $voornamen_grootvader_vaderskant ($roepnaam_grootvader_vaderskant) $tussenvoegsels_grootvader_vaderskant $achternaam_grootvader_vaderskant\ngeboren: $geboortedatum_grootvader_vaderskant te $geboorteplaats_grootvader_vaderskant\n\nRelatie ($verbintenis_grootouders_vaderskant op $relatiedatum_grootouders_vaderskant te $relatie_plaats_grootouders_vaderskant) met:\n\nNaam: $voornamen_grootmoeder_vaderskant ($roepnaam_grootmoeder_vaderskant) $tussenvoegsels_grootmoeder_vaderskant $achternaam_grootmoeder_vaderskant\ngeboren: $geboortedatum_grootmoeder_vaderskant te $geboorteplaats_grootmoeder_vaderskant\n\nGrootvader moederskant:\nNaam: $voornamen_grootvader_moederskant ($roepnaam_grootvader_moederskant) $tussenvoegsels_grootvader_moederskant $achternaam_grootvader_moederskant\ngeboren: $geboortedatum_grootvader_moederskant te $geboorteplaats_grootvader_moederskant\n\nRelatie ($verbintenis_grootouders_moederskant op $relatiedatum_grootouders_moederskant te $relatie_plaats_grootouders_moederskant) met:\n\nNaam: $voornamen_grootmoeder_moederskant ($roepnaam_grootmoeder_moederskant) $tussenvoegsels_grootmoeder_moederskant $achternaam_grootmoeder_moederskant\ngeboren: $geboortedatum_grootmoeder_moederskant te $geboorteplaats_grootmoeder_moederskant\n\nBroers en zussen:\n$voornaam_broer_zus_1 ($roepnaam_broer_zus_1), geboren op $geboortedatum_broer_zus_1 te $geboorteplaats_broer_zus_1; $mv_broer_zus_1\n$voornaam_broer_zus_2 ($roepnaam_broer_zus_2), geboren op $geboortedatum_broer_zus_2 te $geboorteplaats_broer_zus_2; $mv_broer_zus_2\n$voornaam_broer_zus_3 ($roepnaam_broer_zus_3), geboren op $geboortedatum_broer_zus_3 te $geboorteplaats_broer_zus_3; $mv_broer_zus_3\n$voornaam_broer_zus_4 ($roepnaam_broer_zus_4), geboren op $geboortedatum_broer_zus_4 te $geboorteplaats_broer_zus_4; $mv_broer_zus_4\n$voornaam_broer_zus_5 ($roepnaam_broer_zus_5), geboren op $geboortedatum_broer_zus_5 te $geboorteplaats_broer_zus_5; $mv_broer_zus_5\n$voornaam_broer_zus_6 ($roepnaam_broer_zus_6), geboren op $geboortedatum_broer_zus_6 te $geboorteplaats_broer_zus_6; $mv_broer_zus_6\n\nOverige informatie:\n$overige_info\nUw naam: $sender\nUw adres: $adres_vrager, $pc_plaats_vrager \n Telefoon: $telefoon_vrager\n\nInformatie uitwisselen: $share\n";

    mail($recipient, $subject, $mailBody, "Van: $sender <$senderEmail>");

    $thankYou="<p><h1>Dankuwel. Uw bericht is verzonden. Ik ga voor u zoeken.</h1></p>";


if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
echo '<pre>'.print_r($mailBody, true).'</pre>';
}



}


?>
<!DOCTYPE html>

<html>
<body>

    <?=$thankYou ?>

    <form method="post" action="gegevens01.php">
<table border="1">
<tr>
    <td>Achternaam
    <td>Tussenv.
    <td>Voornamen
    <td>Roepnaam
    <td>Geboren
    <td>te
    <td>foto/scan
    <td>type verbintenis
    <td>Datum verbintenis
    <td>te
<tr>
<td colspan="7"><p><p><b><font color="green"><h1>Naam hoofdpersoon</h1></font></b>
<td>
<td>
<td>
<tr>
    <td><input type=text size="15" name="achternaam_persoon1" value="" required>
    <td><input type=text size="7" name="tussenvoegsels_persoon1" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_persoon1" value="" required>
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_persoon1" value="">
    <td><input type=date size="10" name="geboortedatum_persoon1">
    <td><input type=text size="10" name="geboorteplaats_persoon1">
    <td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="Upload_persoon1" id="Upload_persoon1"></form>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
<p><p><td colspan="7"><b><font color="green"><h3><p><p>Relatie met</h3></font></b>
<td><select name="verbintenis_persoon1_persoon2" onchange='checkvalue(this.value)'>
    <option>maak uw keuze</option>
    <option value="huwelijk">huwelijk</option>
    <option value="geregistreerd partnerschap">geregistreerd partnerschap</option>
    <option value="samenwonen">samenwonen</option>
    <option value="LAT-relatie">LAT-relatie</option>
    <option value="onbekend">onbekend</option>
    </select>
    <td><input type=date name="relatiedatum_1_2">
    <td><input type="text" size="20" name="relatie_plaats_1_2">

    <tr>
    <td><input type=text size="15" name="achternaam_persoon2" value="">
    <td><input type=text size="7" name="tussenvoegsels_persoon2" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_persoon2" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_persoon2" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_persoon2">
    <td><input type=text size="10" name="geboorteplaats_persoon2">
    <td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="Upload_persoon2" id="Upload_persoon2"></form>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
<td colspan="7">
    <p><p>
    <b><font color="green"><h3>Kinderen uit deze relatie</h3></font></b><p><p>
    <td rowspan="9">
    <td rowspan="9">
    <td rowspan="9">
<tr>
    <p><p><td colspan="7"><font color="green"><h3>Achternaam kinderen</h3></font>
<tr>
    <td><input type=text size="15" name="achternaam_kinderen" value="">
    <td><input type=text size="7" name="tussenvoegsels_kinderen" value="">
    <td colspan="5">
<tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_1" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_1" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_1">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_1" value="">
    <td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="Upload_kind_1" id="Upload_kind_1"></form>
</tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_2" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_2" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_2">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_2" value="">
    <td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="Upload_kind_2" id="Upload_kind_2"></form>
</tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_3" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_3" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_3">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_3" value="">
    <td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="Upload_kind_3" id="Upload_kind_3"></form>
</tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_4" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_4" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_4">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_4" value="">
    <td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="Upload_kind_4" id="Upload_kind_4"></form>
</tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_5" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_5" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_5">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_5" value="">
    <td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="Upload_kind_5" id="Upload_kind_5"></form>
</tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_6" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_6" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_6">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_6" value="">
    <td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="Upload_kind_6" id="Upload_kind_6"></form>
<tr>
<td colspan="10">
<p><p>
<b><font color="green"><h1>Ouders van de hoofdpersoon</h1></font></b>
<tr>
<td colspan="10"><p><p><h3><font color="green">Vader</font></h3>
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_vader" value="">
    <td><input type=text size="7" name="tussenvoegsels_vader" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_vader" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_vader" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_vader">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_vader" value="">
    <td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="Upload_vader" id="Upload_vader"></form>
    <td>
    <td>
    <td>
    <tr>
    <td colspan="7">&nbsp;<p><p><h3><font color="green">Moeder</font></h3>
<td><select name="verbintenis_ouders" onchange='checkvalue(this.value)'>
<option>maak uw keuze</option>
<option value="huwelijk">huwelijk</option>
<option value="geregistreerd partnerschap">geregistreerd partnerschap</option>
<option value="samenwonen">samenwonen</option>
<option value="LAT-relatie">LAT-relatie</option>
<option value="onbekend">onbekend</option>
</select>
    <td><input type=date name="relatiedatum_ouders">
    <td><input type="text" size="20" name="relatie_plaats_ouders">
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_moeder" value="">
    <td><input type=text size="7" name="tussenvoegsels_moeder" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_moeder" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_moeder" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_moeder">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_moeder" value=""><p><p>
    <td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="Upload_moeder" id="Upload_moeder"></form>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
<td colspan="10">
<p><p>
<b><font color="green"><h1>Grootouders van de kant van de vader van de hoofdpersoon</h1></font></b>
<tr>
<td colspan="7">
<p><p><h3><font color="green">Grootvader</h3></font>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_grootvader_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="7" name="tussenvoegsels_grootvader_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornamen_grootvader_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_grootvader_vaderskant" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_grootvader_vaderskant">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_grootvader_vaderskant" value="">
    <td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="Upload_grootvader_vaderskant" id="Upload_grootvader_vaderskant"></form>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
    <td colspan="7"><font color="green"><p><p><h3>Grootmoeder</h3></font>
<td><select name="verbintenis_grootouders_vaderskant" onchange='checkvalue(this.value)'>
<option>maak uw keuze</option>
<option value="huwelijk">huwelijk</option>
<option value="geregistreerd partnerschap">geregistreerd partnerschap</option>
<option value="samenwonen">samenwonen</option>
<option value="LAT-relatie">LAT-relatie</option>
<option value="onbekend">onbekend</option>
</select>
    <td><input type=date name="relatiedatum_grootouders_vaderskant">
    <td><input type="text" size="20" name="relatie_plaats_grootouders_vaderskant">
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_grootmoeder_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="7" name="tussenvoegsels_grootmoeder_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornamen_grootmoeder_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_grootmoeder_vaderskant" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_grootmoeder_vaderskant">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_grootmoeder_vaderskant" value="">
    <td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="Upload_grootmoeder_vaderskant" id="Upload_grootmoeder_vaderskant"></form>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
<td colspan="10">
<p><p>
<b><h1><font color="green">Grootouders van de kant van de moeder van de hoofdpersoon</font></b></h1>
<tr>
<td colspan="7">
<p><p><h3><font color="green">Grootvader</h3></font>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_grootvader_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="7" name="tussenvoegsels_grootvader_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornamen_grootvader_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_grootvader_moederskant" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_grootvader_moederskant">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_grootvader_moederskant" value="">
    <td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="Upload_grootvader_moederskant" id="Upload_grootvader_moederskant"></form>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
    <td colspan="7"><p><p><h3><font color="green">Grootmoeder</h3></font>
<td><select name="verbintenis_grootouders_moederskant" onchange='checkvalue(this.value)'>
<option>maak uw keuze</option>
<option value="huwelijk">huwelijk</option>
<option value="geregistreerd partnerschap">geregistreerd partnerschap</option>
<option value="samenwonen">samenwonen</option>
<option value="LAT-relatie">LAT-relatie</option>
<option value="onbekend">onbekend</option>
</select>
    <td><input type=date name="relatiedatum_grootouders_moederskant">
    <td><input type="text" size="20" name="relatie_plaats_grootouders_moederskant">
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_grootmoeder_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="7" name="tussenvoegsels_grootmoeder_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornamen_grootmoeder_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_grootmoeder_moederskant" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_grootmoeder_moederskant">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_grootmoeder_moederskant" value="">
    <td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="Upload_grootmoeder_moederskant" id="Upload_grootmoeder_moederskant"></form>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
<td colspan="10">
<p><p>
<b><font color="green"><p><p><h1>Broers en zussen van de hoofdpersoon</h1></font></b><p><p>
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_1" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_1" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_1">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_1" value=""><p><p>
<td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="Upload_broer_zus_1" id="Upload_broer_zus_1"></form>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_1" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_1" value="V">V
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_2" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_2" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_2">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_2" value=""><p><p>
<td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="Upload_broer_zus_2" id="Upload_broer_zus_2"></form>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_2" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_2" value="V">V
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_3" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_3" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_3">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_3" value=""><p><p>
<td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="broer_zus_3" id="Upload_broer_zus_3"></form>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_3" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_3" value="V">V
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_4" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_4" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_4">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_4" value=""><p><p>
<td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="broer_zus_4" id="Upload_broer_zus_4"></form>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_4" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_4" value="V">V
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_5" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_5" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_5">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_5" value=""><p><p>
<td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="broer_zus_5" id="Upload_broer_zus_5"></form>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_5" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_5" value="V">V
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_6" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_6" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_6">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_6" value=""><p><p>
<td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="broer_zus_6" id="Upload_broer_zus_6"></form>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_6" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_6" value="V">V
<tr>
<td colspan="8">
<b><font color="green"><p><p><h1>Uw overige informatie die u niet kwijt kon in bovenstaand formulier</h1></font></b></p>
<textarea name=overige_info rows="10" cols="50">
</textarea>
<p><b><font color="green"><h1>Uw gegevens voor eventuele vragen</font></h1></b></p>
<table style="width:100%">
<tr>
<td width="15%">Naam:</td>
<td><input type="text" size="40" name="naam_vrager" value=""></td>
</tr>
<tr>
<td>Adres:</td>
<td><input type="text" size="40" name="adres_vrager" value=""></td>
</tr>
<tr>
<td>Postcode en woonplaats:</td>
<td><input type="text" size="40" name="pc_plaats_vrager" value=""></td>
</tr>
<tr>
<td>Telefoon:</td>
<td><input type="text" size="40" name="telefoon_vrager" value=""></td>
</tr>
<tr>
<td>E-mail:</td>
<td><input type="text" size="40" name="email_vrager" value="" required></td>
</tr>
</table>
<p>&nbsp;</p>
Omdat er een kans bestaat dat u ook familie bent van andere mensen uit andere door mij onderzochte families, maar waarvan u niet wist dat hij/zij familie is, kan het interessant zijn om deze gegevens te koppelen aan andere stambomen. Als u daarmee niet akkoord gaat, geeft u dat dan hieronder aan.<p><p>
Deze restrictie geldt alleen voor de gegevens van personen waarvan de gegevens nog niet in de openbare registers zijn te vinden.<p><p>
<p><p>
<p><p>
<input type="checkbox" name="share">Deze gegevens mogen NIET gebruikt worden bij het samenstellen van stambomen voor anderen.<p><p>

        <input type="submit" name="submit">
    </form>
</body>

</html>


Ik ben jullie dankbaar voor de wijze adviezen!

Vriendelijke groet,
Guido
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2015 12:51:41
Quote Anchor link
Al die $vars bestaan nog steeds niet.
Die moet je uit $_POST halen.


Dit heb je ook nog steeds niet opgelost:
- SanThe - op 01/11/2015 20:21:09:
Begin eerst eens met je formulier valid te maken.
Ik zie nu een heleboel <form> in een andere <form>.
Gewijzigd op 06/11/2015 12:54:15 door - SanThe -
 
Guido van Harten

Guido van Harten

06/11/2015 13:33:49
Quote Anchor link
- SanThe - op 06/11/2015 12:51:41:
Al die $vars bestaan nog steeds niet.
Die moet je uit $_POST halen.


Moet ik daarvoor de PHP-sectie (die nu aan het begin staat), verplaatsen naar het einde, dus eerst het HTML-gedeelte en daarna de PHP-sectie?
mailBody bestaat nu alleen maar uit de veldnamen.

Quote:
Dit heb je ook nog steeds niet opgelost:
- SanThe - op 01/11/2015 20:21:09:
Begin eerst eens met je formulier valid te maken.
Ik zie nu een heleboel <form> in een andere <form>.

De form in een form heb ik nu even verwijderd.


Vriendelijke groet,
Guido van Harten
Gewijzigd op 06/11/2015 13:47:30 door Guido van Harten
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/11/2015 13:42:43
Quote Anchor link
Als je al één beginnende en afsluitende form-tag hebt, zal je die formulier-waardes erin allemaal in je $_POST hebben.
 
Guido van Harten

Guido van Harten

06/11/2015 13:53:27
Quote Anchor link
De gewijzigde code in z'n geheel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
397
398
399
400
401
<?php

if($_POST["submit"]) {
    $recipient="[email protected]";
    $subject="Informatie stamboom";
    $sender=$_POST["naam_vrager"];
    $senderEmail=$_POST["email_vrager"];


    $mailBody="Hoofdpersoon:\nNaam: $voornaam_persoon1 ( $roepnaam_persoon1 ) $tussenvoegsels_persoon1 $achternaam_persoon1 \n geboren: $geboortedatum_persoon1 te $geboorteplaats_persoon1 \n \n Relatie ($verbintenis_persoon1_persoon2 op $relatiedatum_1_2 te $relatie_plaats_1_2) met:\n\nNaam: $voornaam_persoon2 ($roepnaam_persoon2) $tussenvoegsels_persoon2 $achternaam_persoon2\ngeboren: $geboortedatum_persoon2 te $geboorteplaats_persoon2\n\nKinderen:\nAchternaam: $tussenvoegsels_kinderen $achternaam_kinderen\n$voornaam_kind_1 ($roepnaam_kind_1), geboren $geboortedatum_kind_1 te $geboorteplaats_kind_1\n$voornaam_kind_2 ($roepnaam_kind_2), geboren $geboortedatum_kind_2 te $geboorteplaats_kind_2\n$voornaam_kind_3 ($roepnaam_kind_3), geboren $geboortedatum_kind_3 te $geboorteplaats_kind_3\n$voornaam_kind_4 ($roepnaam_kind_4), geboren $geboortedatum_kind_4 te $geboorteplaats_kind_4\n$voornaam_kind_5 ($roepnaam_kind_5), geboren $geboortedatum_kind_5 te $geboorteplaats_kind_5\n$voornaam_kind_6 ($roepnaam_kind_6), geboren $geboortedatum_kind_6 te $geboorteplaats_kind_6\n\nVader:\nNaam: $voornaam_vader ($roepnaam_vader) $tussenvoegsels_vader $achternaam_vader\ngeboren: $geboortedatum_vader te $geboorteplaats_vader\n\nRelatie ($verbintenis_ouders op $relatiedatum_ouders te $relatie_plaats_ouders met:\n\nMoeder:\nNaam:\nNaam: $voornaam_moeder ($roepnaam_moeder) $tussenvoegsels_moeder $achternaam_moeder\ngeboren: $geboortedatum_moeder te $geboorteplaats_moeder\n\nGrootvader vaderskant:\nNaam: $voornamen_grootvader_vaderskant ($roepnaam_grootvader_vaderskant) $tussenvoegsels_grootvader_vaderskant $achternaam_grootvader_vaderskant\ngeboren: $geboortedatum_grootvader_vaderskant te $geboorteplaats_grootvader_vaderskant\n\nRelatie ($verbintenis_grootouders_vaderskant op $relatiedatum_grootouders_vaderskant te $relatie_plaats_grootouders_vaderskant) met:\n\nNaam: $voornamen_grootmoeder_vaderskant ($roepnaam_grootmoeder_vaderskant) $tussenvoegsels_grootmoeder_vaderskant $achternaam_grootmoeder_vaderskant\ngeboren: $geboortedatum_grootmoeder_vaderskant te $geboorteplaats_grootmoeder_vaderskant\n\nGrootvader moederskant:\nNaam: $voornamen_grootvader_moederskant ($roepnaam_grootvader_moederskant) $tussenvoegsels_grootvader_moederskant $achternaam_grootvader_moederskant\ngeboren: $geboortedatum_grootvader_moederskant te $geboorteplaats_grootvader_moederskant\n\nRelatie ($verbintenis_grootouders_moederskant op $relatiedatum_grootouders_moederskant te $relatie_plaats_grootouders_moederskant) met:\n\nNaam: $voornamen_grootmoeder_moederskant ($roepnaam_grootmoeder_moederskant) $tussenvoegsels_grootmoeder_moederskant $achternaam_grootmoeder_moederskant\ngeboren: $geboortedatum_grootmoeder_moederskant te $geboorteplaats_grootmoeder_moederskant\n\nBroers en zussen:\n$voornaam_broer_zus_1 ($roepnaam_broer_zus_1), geboren op $geboortedatum_broer_zus_1 te $geboorteplaats_broer_zus_1; $mv_broer_zus_1\n$voornaam_broer_zus_2 ($roepnaam_broer_zus_2), geboren op $geboortedatum_broer_zus_2 te $geboorteplaats_broer_zus_2; $mv_broer_zus_2\n$voornaam_broer_zus_3 ($roepnaam_broer_zus_3), geboren op $geboortedatum_broer_zus_3 te $geboorteplaats_broer_zus_3; $mv_broer_zus_3\n$voornaam_broer_zus_4 ($roepnaam_broer_zus_4), geboren op $geboortedatum_broer_zus_4 te $geboorteplaats_broer_zus_4; $mv_broer_zus_4\n$voornaam_broer_zus_5 ($roepnaam_broer_zus_5), geboren op $geboortedatum_broer_zus_5 te $geboorteplaats_broer_zus_5; $mv_broer_zus_5\n$voornaam_broer_zus_6 ($roepnaam_broer_zus_6), geboren op $geboortedatum_broer_zus_6 te $geboorteplaats_broer_zus_6; $mv_broer_zus_6\n\nOverige informatie:\n$overige_info\nUw naam: $sender\nUw adres: $adres_vrager, $pc_plaats_vrager \n Telefoon: $telefoon_vrager\n\nInformatie uitwisselen: $share\n";

    mail($recipient, $subject, $mailBody, "Van: $sender <$senderEmail>");

    $thankYou="<p><h1>Dankuwel. Uw bericht is verzonden. Ik ga voor u zoeken.</h1></p>";


if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
echo '<pre>'.print_r($mailBody, true).'</pre>';
}



}


?>
<!DOCTYPE html>

<html>
<body>

    <?=$thankYou ?>

    <form method="post" action="gegevens01.php">
<table border="1">
<tr>
    <td>Achternaam
    <td>Tussenv.
    <td>Voornamen
    <td>Roepnaam
    <td>Geboren
    <td>te
    <td>foto/scan
    <td>type verbintenis
    <td>Datum verbintenis
    <td>te
<tr>
<td colspan="7"><p><p><b><font color="green"><h1>Naam hoofdpersoon</h1></font></b>
<td>
<td>
<td>
<tr>
    <td><input type=text size="15" name="achternaam_persoon1" value="" required>
    <td><input type=text size="7" name="tussenvoegsels_persoon1" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_persoon1" value="" required>
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_persoon1" value="">
    <td><input type=date size="10" name="geboortedatum_persoon1">
    <td><input type=text size="10" name="geboorteplaats_persoon1">
    <td>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
<p><p><td colspan="7"><b><font color="green"><h3><p><p>Relatie met</h3></font></b>
<td><select name="verbintenis_persoon1_persoon2" onchange='checkvalue(this.value)'>
    <option>maak uw keuze</option>
    <option value="huwelijk">huwelijk</option>
    <option value="geregistreerd partnerschap">geregistreerd partnerschap</option>
    <option value="samenwonen">samenwonen</option>
    <option value="LAT-relatie">LAT-relatie</option>
    <option value="onbekend">onbekend</option>
    </select>
    <td><input type=date name="relatiedatum_1_2">
    <td><input type="text" size="20" name="relatie_plaats_1_2">

    <tr>
    <td><input type=text size="15" name="achternaam_persoon2" value="">
    <td><input type=text size="7" name="tussenvoegsels_persoon2" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_persoon2" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_persoon2" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_persoon2">
    <td><input type=text size="10" name="geboorteplaats_persoon2">
    <td>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
<td colspan="7">
    <p><p>
    <b><font color="green"><h3>Kinderen uit deze relatie</h3></font></b><p><p>
    <td rowspan="9">
    <td rowspan="9">
    <td rowspan="9">
<tr>
    <p><p><td colspan="7"><font color="green"><h3>Achternaam kinderen</h3></font>
<tr>
    <td><input type=text size="15" name="achternaam_kinderen" value="">
    <td><input type=text size="7" name="tussenvoegsels_kinderen" value="">
    <td colspan="5">
<tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_1" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_1" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_1">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_1" value="">
    <td>
</tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_2" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_2" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_2">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_2" value="">
    <td>
</tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_3" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_3" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_3">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_3" value="">
    <td>
</tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_4" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_4" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_4">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_4" value="">
    <td>
</tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_5" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_5" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_5">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_5" value="">
    <td>
</tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_6" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_6" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_6">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_6" value="">
    <td>
<tr>
<td colspan="10">
<p><p>
<b><font color="green"><h1>Ouders van de hoofdpersoon</h1></font></b>
<tr>
<td colspan="10"><p><p><h3><font color="green">Vader</font></h3>
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_vader" value="">
    <td><input type=text size="7" name="tussenvoegsels_vader" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_vader" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_vader" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_vader">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_vader" value="">
    <td>
    <td>
    <td>
    <td>
    <tr>
    <td colspan="7">&nbsp;<p><p><h3><font color="green">Moeder</font></h3>
<td><select name="verbintenis_ouders" onchange='checkvalue(this.value)'>
<option>maak uw keuze</option>
<option value="huwelijk">huwelijk</option>
<option value="geregistreerd partnerschap">geregistreerd partnerschap</option>
<option value="samenwonen">samenwonen</option>
<option value="LAT-relatie">LAT-relatie</option>
<option value="onbekend">onbekend</option>
</select>
    <td><input type=date name="relatiedatum_ouders">
    <td><input type="text" size="20" name="relatie_plaats_ouders">
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_moeder" value="">
    <td><input type=text size="7" name="tussenvoegsels_moeder" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_moeder" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_moeder" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_moeder">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_moeder" value=""><p><p>
    <td>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
<td colspan="10">
<p><p>
<b><font color="green"><h1>Grootouders van de kant van de vader van de hoofdpersoon</h1></font></b>
<tr>
<td colspan="7">
<p><p><h3><font color="green">Grootvader</h3></font>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_grootvader_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="7" name="tussenvoegsels_grootvader_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornamen_grootvader_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_grootvader_vaderskant" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_grootvader_vaderskant">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_grootvader_vaderskant" value="">
    <td>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
    <td colspan="7"><font color="green"><p><p><h3>Grootmoeder</h3></font>
<td><select name="verbintenis_grootouders_vaderskant" onchange='checkvalue(this.value)'>
<option>maak uw keuze</option>
<option value="huwelijk">huwelijk</option>
<option value="geregistreerd partnerschap">geregistreerd partnerschap</option>
<option value="samenwonen">samenwonen</option>
<option value="LAT-relatie">LAT-relatie</option>
<option value="onbekend">onbekend</option>
</select>
    <td><input type=date name="relatiedatum_grootouders_vaderskant">
    <td><input type="text" size="20" name="relatie_plaats_grootouders_vaderskant">
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_grootmoeder_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="7" name="tussenvoegsels_grootmoeder_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornamen_grootmoeder_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_grootmoeder_vaderskant" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_grootmoeder_vaderskant">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_grootmoeder_vaderskant" value="">
    <td>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
<td colspan="10">
<p><p>
<b><h1><font color="green">Grootouders van de kant van de moeder van de hoofdpersoon</font></b></h1>
<tr>
<td colspan="7">
<p><p><h3><font color="green">Grootvader</h3></font>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_grootvader_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="7" name="tussenvoegsels_grootvader_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornamen_grootvader_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_grootvader_moederskant" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_grootvader_moederskant">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_grootvader_moederskant" value="">
    <td>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
    <td colspan="7"><p><p><h3><font color="green">Grootmoeder</h3></font>
<td><select name="verbintenis_grootouders_moederskant" onchange='checkvalue(this.value)'>
<option>maak uw keuze</option>
<option value="huwelijk">huwelijk</option>
<option value="geregistreerd partnerschap">geregistreerd partnerschap</option>
<option value="samenwonen">samenwonen</option>
<option value="LAT-relatie">LAT-relatie</option>
<option value="onbekend">onbekend</option>
</select>
    <td><input type=date name="relatiedatum_grootouders_moederskant">
    <td><input type="text" size="20" name="relatie_plaats_grootouders_moederskant">
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_grootmoeder_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="7" name="tussenvoegsels_grootmoeder_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornamen_grootmoeder_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_grootmoeder_moederskant" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_grootmoeder_moederskant">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_grootmoeder_moederskant" value="">
    <td>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
<td colspan="10">
<p><p>
<b><font color="green"><p><p><h1>Broers en zussen van de hoofdpersoon</h1></font></b><p><p>
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_1" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_1" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_1">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_1" value=""><p><p>
<td>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_1" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_1" value="V">V
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_2" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_2" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_2">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_2" value=""><p><p>
<td>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_2" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_2" value="V">V
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_3" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_3" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_3">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_3" value=""><p><p>
<td>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_3" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_3" value="V">V
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_4" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_4" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_4">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_4" value=""><p><p>
<td>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_4" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_4" value="V">V
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_5" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_5" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_5">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_5" value=""><p><p>
<td>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_5" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_5" value="V">V
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_6" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_6" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_6">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_6" value=""><p><p>
<td>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_6" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_6" value="V">V
<tr>
<td colspan="8">
<b><font color="green"><p><p><h1>Uw overige informatie die u niet kwijt kon in bovenstaand formulier</h1></font></b></p>
<textarea name=overige_info rows="10" cols="50">
</textarea>
<p><b><font color="green"><h1>Uw gegevens voor eventuele vragen</font></h1></b></p>
<table style="width:100%">
<tr>
<td width="15%">Naam:</td>
<td><input type="text" size="40" name="naam_vrager" value=""></td>
</tr>
<tr>
<td>Adres:</td>
<td><input type="text" size="40" name="adres_vrager" value=""></td>
</tr>
<tr>
<td>Postcode en woonplaats:</td>
<td><input type="text" size="40" name="pc_plaats_vrager" value=""></td>
</tr>
<tr>
<td>Telefoon:</td>
<td><input type="text" size="40" name="telefoon_vrager" value=""></td>
</tr>
<tr>
<td>E-mail:</td>
<td><input type="text" size="40" name="email_vrager" value="" required></td>
</tr>
</table>
<p>&nbsp;</p>
Omdat er een kans bestaat dat u ook familie bent van andere mensen uit andere door mij onderzochte families, maar waarvan u niet wist dat hij/zij familie is, kan het interessant zijn om deze gegevens te koppelen aan andere stambomen. Als u daarmee niet akkoord gaat, geeft u dat dan hieronder aan.<p><p>
Deze restrictie geldt alleen voor de gegevens van personen waarvan de gegevens nog niet in de openbare registers zijn te vinden.<p><p>
<p><p>
<p><p>
<input type="checkbox" name="share">Deze gegevens mogen NIET gebruikt worden bij het samenstellen van stambomen voor anderen.<p><p>

        <input type="submit" name="submit">
    </form>
</body>

</html>


Deze geeft nog steeds geen waardes mee.
Wie wil het eens uitproberen: vanharten.net/gegevens01.php

Vriendelijke groet,
Guido
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/11/2015 13:59:11
Quote Anchor link
De oplossing is volgens mij al (meerdere malen?) aangegeven?

Overal waar je formulier-variabelen aanroept ($voornaam_persoon1, $roepnaam_persoon1 etc.) zul je moeten aangeven dat deze uit een formulier afkomstig zijn, dus in plaats van $voornaam_persoon1 moet dit $_POST['voornaam_persoon1'] zijn et cetera.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/11/2015 14:00:01
Quote Anchor link
$voornaam_persoon1 ( $roepnaam_persoon1 ) $tussenvoegsels_persoon1 $achternaam_persoon1 \n geboren: $geboortedatum_persoon1 te $geboorteplaats_persoon1 \n \n Relatie ($verbintenis_persoon1_persoon2 op $relatiedatum_1_2 te $relatie_plaats_1_2) met:\n\nNaam: $voornaam_persoon2

etc...


Al deze variabelen hebben geen waarden. Deze staan in je $_POST-global.
 
Guido van Harten

Guido van Harten

06/11/2015 21:52:55
Quote Anchor link
Beste mensen,

Het is voor het grootste deel gelukt! Iedereen hartelijk dank voor het meedenken.
Wat er nu nog aan mankeert: het tweede mail-commando levert een lege e-mail op. Wat daarvan de oorzaak is, weet ik nog niet.

Iemand enig idee?

Onderstaand de volledige code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
397
398
399
400
401
402
403
404
405
406
407
408
409
410
411
412
413
414
415
416
417
418
419
420
421
422
423
424
425
426
427
428
429
430
431
432
433
434
435
436
437
438
439
440
441
442
443
444
445
446
447
448
449
450
451
452
453
454
455
456
457
458
459
460
461
462
463
464
465
466
467
468
469
470
471
472
473
474
475
476
477
478
479
480
481
482
483
484
485
486
487
488
489
490
491
492
493
494
495
496
497
498
499
500
501
502
503
504
505
506
507
508
509
510
511
<?php

if($_POST["submit"]) {
    $recipient="[email protected]";
    $subject="Informatie stamboom";
    $subject2="Uw inzending t.b.v. stamboomonderzoek";
    $afzender=$_POST["afzender"];
    $email_afzender=$_POST["email_afzender"];
    $achternaam_persoon1=$_POST["achternaam_persoon1"];
    $tussenvoegsels_persoon1=$_POST["tussenvoegsels_persoon1"];
    $voornaam_persoon1=$_POST["voornaam_persoon1"];
    $roepnaam_persoon1=$_POST["roepnaam_persoon1"];
    $geboortedatum_persoon1=$_POST["geboortedatum_persoon1"];
    $geboorteplaats_persoon1=$_POST["geboorteplaats_persoon1"];
    $Upload_persoon1=$_POST["Upload_persoon1"];
    $verbintenis_persoon1_persoon2=$_POST["verbintenis_persoon1_persoon2"];
    $relatiedatum_1_2=$_POST["relatiedatum_1_2"];
    $relatie_plaats_1_2=$_POST["relatie_plaats_1_2"];
    $achternaam_persoon2=$_POST["achternaam_persoon2"];
    $tussenvoegsels_persoon2=$_POST["tussenvoegsels_persoon2"];
    $voornaam_persoon2=$_POST["voornaam_persoon2"];
    $roepnaam_persoon2=$_POST["roepnaam_persoon2"];
    $geboortedatum_persoon2=$_POST["geboortedatum_persoon2"];
    $geboorteplaats_persoon2=$_POST["geboorteplaats_persoon2"];
    $achternaam_kinderen=$_POST["achternaam_kinderen"];
    $tussenvoegsels_kinderen=$_POST["tussenvoegsels_kinderen"];
    $voornaam_kind_1=$_POST["voornaam_kind_1"];
    $roepnaam_kind_1=$_POST["roepnaam_kind_1"];
    $geboortedatum_kind_1=$_POST["geboortedatum_kind_1"];
    $geboorteplaats_kind_1=$_POST["geboorteplaats_kind_1"];
    $voornaam_kind_2=$_POST["voornaam_kind_2"];
    $roepnaam_kind_2=$_POST["roepnaam_kind_2"];
    $geboortedatum_kind_2=$_POST["geboortedatum_kind_2"];
    $geboorteplaats_kind_2=$_POST["geboorteplaats_kind_2"];
    $voornaam_kind_3=$_POST["voornaam_kind_3"];
    $roepnaam_kind_3=$_POST["roepnaam_kind_3"];
    $geboortedatum_kind_3=$_POST["geboortedatum_kind_3"];
    $geboorteplaats_kind_3=$_POST["geboorteplaats_kind_3"];
    $voornaam_kind_4=$_POST["voornaam_kind_4"];
    $roepnaam_kind_4=$_POST["roepnaam_kind_4"];
    $geboortedatum_kind_4=$_POST["geboortedatum_kind_4"];
    $geboorteplaats_kind_4=$_POST["geboorteplaats_kind_4"];
    $voornaam_kind_5=$_POST["voornaam_kind_5"];
    $roepnaam_kind_5=$_POST["roepnaam_kind_5"];
    $geboortedatum_kind_5=$_POST["geboortedatum_kind_5"];
    $geboorteplaats_kind_5=$_POST["geboorteplaats_kind_5"];
    $voornaam_kind_6=$_POST["voornaam_kind_6"];
    $roepnaam_kind_6=$_POST["roepnaam_kind_6"];
    $geboortedatum_kind_6=$_POST["geboortedatum_kind_6"];
    $geboorteplaats_kind_6=$_POST["geboorteplaats_kind_6"];
    $achternaam_vader=$_POST["achternaam_vader"];
    $tussenvoegsels_vader=$_POST["tussenvoegsels_vader"];
    $voornaam_vader=$_POST["voornaam_vader"];
    $roepnaam_vader=$_POST["roepnaam_vader"];
    $geboortedatum_vader=$_POST["geboortedatum_vader"];
    $geboorteplaats_vader=$_POST["geboorteplaats_vader"];
    $verbintenis_ouders=$_POST["verbintenis_ouders"];
    $relatiedatum_ouders=$_POST["relatiedatum_ouders"];
    $relatie_plaats_ouders=$_POST["relatie_plaats_ouders"];
    $achternaam_moeder=$_POST["achternaam_moeder"];
    $tussenvoegsels_moeder=$_POST["tussenvoegsels_moeder"];
    $voornaam_moeder=$_POST["voornaam_moeder"];
    $roepnaam_moeder=$_POST["roepnaam_moeder"];
    $geboortedatum_moeder=$_POST["geboortedatum_moeder"];
    $geboorteplaats_moeder=$_POST["geboorteplaats_moeder"];
    $achternaam_grootvader_vaderskant=$_POST["achternaam_grootvader_vaderskant"];
    $tussenvoegsels_grootvader_vaderskant=$_POST["tussenvoegsels_grootvader_vaderskant"];
    $voornamen_grootvader_vaderskant=$_POST["voornamen_grootvader_vaderskant"];
    $roepnaam_grootvader_vaderskant=$_POST["roepnaam_grootvader_vaderskant"];
    $geboortedatum_grootvader_vaderskant=$_POST["geboortedatum_grootvader_vaderskant"];
    $geboorteplaats_grootvader_vaderskant=$_POST["geboorteplaats_grootvader_vaderskant"];
    $verbintenis_grootouders_vaderskant=$_POST["verbintenis_grootouders_vaderskant"];
    $relatiedatum_grootouders_vaderskant=$_POST["relatiedatum_grootouders_vaderskant"];
    $relatie_plaats_grootouders_vaderskant=$_POST["relatie_plaats_grootouders_vaderskant"];
    $achternaam_grootmoeder_vaderskant=$_POST["achternaam_grootmoeder_vaderskant"];
    $tussenvoegsels_grootmoeder_vaderskant=$_POST["tussenvoegsels_grootmoeder_vaderskant"];
    $voornamen_grootmoeder_vaderskant=$_POST["voornamen_grootmoeder_vaderskant"];
    $roepnaam_grootmoeder_vaderskant=$_POST["roepnaam_grootmoeder_vaderskant"];
    $geboortedatum_grootmoeder_vaderskant=$_POST["geboortedatum_grootmoeder_vaderskant"];
    $geboorteplaats_grootmoeder_vaderskant=$_POST["geboorteplaats_grootmoeder_vaderskant"];
    $achternaam_grootvader_moederskant=$_POST["achternaam_grootvader_moederskant"];
    $tussenvoegsels_grootvader_moederskant=$_POST["tussenvoegsels_grootvader_moederskant"];
    $voornamen_grootvader_moederskant=$_POST["voornamen_grootvader_moederskant"];
    $roepnaam_grootvader_moederskant=$_POST["roepnaam_grootvader_moederskant"];
    $geboortedatum_grootvader_moederskant=$_POST["geboortedatum_grootvader_moederskant"];
    $geboorteplaats_grootvader_moederskant=$_POST["geboorteplaats_grootvader_moederskant"];
    $verbintenis_grootouders_moederskant=$_POST["verbintenis_grootouders_moederskant"];
    $relatiedatum_grootouders_moederskant=$_POST["relatiedatum_grootouders_moederskant"];
    $relatie_plaats_grootouders_moederskant=$_POST["relatie_plaats_grootouders_moederskant"];
    $achternaam_grootmoeder_moederskant=$_POST["achternaam_grootmoeder_moederskant"];
    $tussenvoegsels_grootmoeder_moederskant=$_POST["tussenvoegsels_grootmoeder_moederskant"];
    $voornamen_grootmoeder_moederskant=$_POST["voornamen_grootmoeder_moederskant"];
    $roepnaam_grootmoeder_moederskant=$_POST["roepnaam_grootmoeder_moederskant"];
    $geboortedatum_grootmoeder_moederskant=$_POST["geboortedatum_grootmoeder_moederskant"];
    $geboorteplaats_grootmoeder_moederskant=$_POST["geboorteplaats_grootmoeder_moederskant"];
    $voornaam_broer_zus_1=$_POST["voornaam_broer_zus_1"];
    $roepnaam_broer_zus_1=$_POST["roepnaam_broer_zus_1"];
    $geboortedatum_broer_zus_1=$_POST["geboortedatum_broer_zus_1"];
    $geboorteplaats_broer_zus_1=$_POST["geboorteplaats_broer_zus_1"];
    $voornaam_broer_zus_2=$_POST["voornaam_broer_zus_2"];
    $roepnaam_broer_zus_2=$_POST["roepnaam_broer_zus_2"];
    $geboortedatum_broer_zus_2=$_POST["geboortedatum_broer_zus_2"];
    $geboorteplaats_broer_zus_2=$_POST["geboorteplaats_broer_zus_2"];
    $voornaam_broer_zus_3=$_POST["voornaam_broer_zus_3"];
    $roepnaam_broer_zus_3=$_POST["roepnaam_broer_zus_3"];
    $geboortedatum_broer_zus_3=$_POST["geboortedatum_broer_zus_3"];
    $geboorteplaats_broer_zus_3=$_POST["geboorteplaats_broer_zus_3"];
    $voornaam_broer_zus_4=$_POST["voornaam_broer_zus_4"];
    $roepnaam_broer_zus_4=$_POST["roepnaam_broer_zus_4"];
    $geboortedatum_broer_zus_4=$_POST["geboortedatum_broer_zus_4"];
    $geboorteplaats_broer_zus_4=$_POST["geboorteplaats_broer_zus_4"];
    $voornaam_broer_zus_5=$_POST["voornaam_broer_zus_5"];
    $roepnaam_broer_zus_5=$_POST["roepnaam_broer_zus_5"];
    $geboortedatum_broer_zus_5=$_POST["geboortedatum_broer_zus_5"];
    $geboorteplaats_broer_zus_5=$_POST["geboorteplaats_broer_zus_5"];
    $voornaam_broer_zus_6=$_POST["voornaam_broer_zus_6"];
    $roepnaam_broer_zus_6=$_POST["roepnaam_broer_zus_6"];
    $geboortedatum_broer_zus_6=$_POST["geboortedatum_broer_zus_6"];
    $geboorteplaats_broer_zus_6=$_POST["geboorteplaats_broer_zus_6"];
    $overige_info=$_POST["overige_info"];
    $adres_afzender=$_POST["adres_afzender"];
    $pc_plaats_afzender=$_POST["pc_plaats_afzender"];
    $telefoon_afzender=$_POST["telefoon_afzender"];
    $share=$_POST["share"];
    
    $mailBody="Hoofdpersoon:\nNaam: $voornaam_persoon1 ( $roepnaam_persoon1 ) $tussenvoegsels_persoon1 $achternaam_persoon1 \n geboren: $geboortedatum_persoon1 te $geboorteplaats_persoon1 \n \n Relatie ($verbintenis_persoon1_persoon2 op $relatiedatum_1_2 te $relatie_plaats_1_2) met:\n\nNaam: $voornaam_persoon2 ($roepnaam_persoon2) $tussenvoegsels_persoon2 $achternaam_persoon2\ngeboren: $geboortedatum_persoon2 te $geboorteplaats_persoon2\n\nKinderen:\nAchternaam: $tussenvoegsels_kinderen $achternaam_kinderen\n$voornaam_kind_1 ($roepnaam_kind_1), geboren $geboortedatum_kind_1 te $geboorteplaats_kind_1\n$voornaam_kind_2 ($roepnaam_kind_2), geboren $geboortedatum_kind_2 te $geboorteplaats_kind_2\n$voornaam_kind_3 ($roepnaam_kind_3), geboren $geboortedatum_kind_3 te $geboorteplaats_kind_3\n$voornaam_kind_4 ($roepnaam_kind_4), geboren $geboortedatum_kind_4 te $geboorteplaats_kind_4\n$voornaam_kind_5 ($roepnaam_kind_5), geboren $geboortedatum_kind_5 te $geboorteplaats_kind_5\n$voornaam_kind_6 ($roepnaam_kind_6), geboren $geboortedatum_kind_6 te $geboorteplaats_kind_6\n\nVader:\nNaam: $voornaam_vader ($roepnaam_vader) $tussenvoegsels_vader $achternaam_vader\ngeboren: $geboortedatum_vader te $geboorteplaats_vader\n\nRelatie ($verbintenis_ouders op $relatiedatum_ouders te $relatie_plaats_ouders met:\n\nMoeder:\nNaam:\nNaam: $voornaam_moeder ($roepnaam_moeder) $tussenvoegsels_moeder $achternaam_moeder\ngeboren: $geboortedatum_moeder te $geboorteplaats_moeder\n\nGrootvader vaderskant:\nNaam: $voornamen_grootvader_vaderskant ($roepnaam_grootvader_vaderskant) $tussenvoegsels_grootvader_vaderskant $achternaam_grootvader_vaderskant\ngeboren: $geboortedatum_grootvader_vaderskant te $geboorteplaats_grootvader_vaderskant\n\nRelatie ($verbintenis_grootouders_vaderskant op $relatiedatum_grootouders_vaderskant te $relatie_plaats_grootouders_vaderskant) met:\n\nNaam: $voornamen_grootmoeder_vaderskant ($roepnaam_grootmoeder_vaderskant) $tussenvoegsels_grootmoeder_vaderskant $achternaam_grootmoeder_vaderskant\ngeboren: $geboortedatum_grootmoeder_vaderskant te $geboorteplaats_grootmoeder_vaderskant\n\nGrootvader moederskant:\nNaam: $voornamen_grootvader_moederskant ($roepnaam_grootvader_moederskant) $tussenvoegsels_grootvader_moederskant $achternaam_grootvader_moederskant\ngeboren: $geboortedatum_grootvader_moederskant te $geboorteplaats_grootvader_moederskant\n\nRelatie ($verbintenis_grootouders_moederskant op $relatiedatum_grootouders_moederskant te $relatie_plaats_grootouders_moederskant) met:\n\nNaam: $voornamen_grootmoeder_moederskant ($roepnaam_grootmoeder_moederskant) $tussenvoegsels_grootmoeder_moederskant $achternaam_grootmoeder_moederskant\ngeboren: $geboortedatum_grootmoeder_moederskant te $geboorteplaats_grootmoeder_moederskant\n\nBroers en zussen:\n$voornaam_broer_zus_1 ($roepnaam_broer_zus_1), geboren op $geboortedatum_broer_zus_1 te $geboorteplaats_broer_zus_1; $mv_broer_zus_1\n$voornaam_broer_zus_2 ($roepnaam_broer_zus_2), geboren op $geboortedatum_broer_zus_2 te $geboorteplaats_broer_zus_2; $mv_broer_zus_2\n$voornaam_broer_zus_3 ($roepnaam_broer_zus_3), geboren op $geboortedatum_broer_zus_3 te $geboorteplaats_broer_zus_3; $mv_broer_zus_3\n$voornaam_broer_zus_4 ($roepnaam_broer_zus_4), geboren op $geboortedatum_broer_zus_4 te $geboorteplaats_broer_zus_4; $mv_broer_zus_4\n$voornaam_broer_zus_5 ($roepnaam_broer_zus_5), geboren op $geboortedatum_broer_zus_5 te $geboorteplaats_broer_zus_5; $mv_broer_zus_5\n$voornaam_broer_zus_6 ($roepnaam_broer_zus_6), geboren op $geboortedatum_broer_zus_6 te $geboorteplaats_broer_zus_6; $mv_broer_zus_6\n\nOverige informatie:\n$overige_info\nUw naam: $afzender\nUw adres: $adres_afzender, $pc_plaats_afzender \nE-mail: $email_afzender\n Telefoon: $telefoon_afzender\n\nInformatie uitwisselen: $share\n";
    $mailBody2="Geachte mevrouw, heer,\n\nHartelijk dank voor uw inzending van gegevens voor het onderzoeken van uw stamboom.\n\nIk ga hiermee aan de slag en u krijgt van mij binnenkort nader bericht.\n\nHieronder staan de gegevens die u heeft ingestuurd.\n\nHeeft u nog aanvullingen of vragen, neem dan gerust contact met mij op.\n\nVriendelijke groet,\n\nGuido van Harten\nKuperssingel 48\n3833 HP Leusden\ntel. 06 - 20 39 43 21\[email protected]\n\n=========================================\n\nHoofdpersoon:\nNaam: $voornaam_persoon1 ( $roepnaam_persoon1 ) $tussenvoegsels_persoon1 $achternaam_persoon1 \n geboren: $geboortedatum_persoon1 te $geboorteplaats_persoon1 \n \n Relatie ($verbintenis_persoon1_persoon2 op $relatiedatum_1_2 te $relatie_plaats_1_2) met:\n\nNaam: $voornaam_persoon2 ($roepnaam_persoon2) $tussenvoegsels_persoon2 $achternaam_persoon2\ngeboren: $geboortedatum_persoon2 te $geboorteplaats_persoon2\n\nKinderen:\nAchternaam: $tussenvoegsels_kinderen $achternaam_kinderen\n$voornaam_kind_1 ($roepnaam_kind_1), geboren $geboortedatum_kind_1 te $geboorteplaats_kind_1\n$voornaam_kind_2 ($roepnaam_kind_2), geboren $geboortedatum_kind_2 te $geboorteplaats_kind_2\n$voornaam_kind_3 ($roepnaam_kind_3), geboren $geboortedatum_kind_3 te $geboorteplaats_kind_3\n$voornaam_kind_4 ($roepnaam_kind_4), geboren $geboortedatum_kind_4 te $geboorteplaats_kind_4\n$voornaam_kind_5 ($roepnaam_kind_5), geboren $geboortedatum_kind_5 te $geboorteplaats_kind_5\n$voornaam_kind_6 ($roepnaam_kind_6), geboren $geboortedatum_kind_6 te $geboorteplaats_kind_6\n\nVader:\nNaam: $voornaam_vader ($roepnaam_vader) $tussenvoegsels_vader $achternaam_vader\ngeboren: $geboortedatum_vader te $geboorteplaats_vader\n\nRelatie ($verbintenis_ouders op $relatiedatum_ouders te $relatie_plaats_ouders met:\n\nMoeder:\nNaam:\nNaam: $voornaam_moeder ($roepnaam_moeder) $tussenvoegsels_moeder $achternaam_moeder\ngeboren: $geboortedatum_moeder te $geboorteplaats_moeder\n\nGrootvader vaderskant:\nNaam: $voornamen_grootvader_vaderskant ($roepnaam_grootvader_vaderskant) $tussenvoegsels_grootvader_vaderskant $achternaam_grootvader_vaderskant\ngeboren: $geboortedatum_grootvader_vaderskant te $geboorteplaats_grootvader_vaderskant\n\nRelatie ($verbintenis_grootouders_vaderskant op $relatiedatum_grootouders_vaderskant te $relatie_plaats_grootouders_vaderskant) met:\n\nNaam: $voornamen_grootmoeder_vaderskant ($roepnaam_grootmoeder_vaderskant) $tussenvoegsels_grootmoeder_vaderskant $achternaam_grootmoeder_vaderskant\ngeboren: $geboortedatum_grootmoeder_vaderskant te $geboorteplaats_grootmoeder_vaderskant\n\nGrootvader moederskant:\nNaam: $voornamen_grootvader_moederskant ($roepnaam_grootvader_moederskant) $tussenvoegsels_grootvader_moederskant $achternaam_grootvader_moederskant\ngeboren: $geboortedatum_grootvader_moederskant te $geboorteplaats_grootvader_moederskant\n\nRelatie ($verbintenis_grootouders_moederskant op $relatiedatum_grootouders_moederskant te $relatie_plaats_grootouders_moederskant) met:\n\nNaam: $voornamen_grootmoeder_moederskant ($roepnaam_grootmoeder_moederskant) $tussenvoegsels_grootmoeder_moederskant $achternaam_grootmoeder_moederskant\ngeboren: $geboortedatum_grootmoeder_moederskant te $geboorteplaats_grootmoeder_moederskant\n\nBroers en zussen:\n$voornaam_broer_zus_1 ($roepnaam_broer_zus_1), geboren op $geboortedatum_broer_zus_1 te $geboorteplaats_broer_zus_1; $mv_broer_zus_1\n$voornaam_broer_zus_2 ($roepnaam_broer_zus_2), geboren op $geboortedatum_broer_zus_2 te $geboorteplaats_broer_zus_2; $mv_broer_zus_2\n$voornaam_broer_zus_3 ($roepnaam_broer_zus_3), geboren op $geboortedatum_broer_zus_3 te $geboorteplaats_broer_zus_3; $mv_broer_zus_3\n$voornaam_broer_zus_4 ($roepnaam_broer_zus_4), geboren op $geboortedatum_broer_zus_4 te $geboorteplaats_broer_zus_4; $mv_broer_zus_4\n$voornaam_broer_zus_5 ($roepnaam_broer_zus_5), geboren op $geboortedatum_broer_zus_5 te $geboorteplaats_broer_zus_5; $mv_broer_zus_5\n$voornaam_broer_zus_6 ($roepnaam_broer_zus_6), geboren op $geboortedatum_broer_zus_6 te $geboorteplaats_broer_zus_6; $mv_broer_zus_6\n\nOverige informatie:\n$overige_info\nUw naam: $afzender\nUw adres: $adres_afzender, $pc_plaats_afzender \nE-mail: $email_afzender\n Telefoon: $telefoon_afzender\n\nInformatie uitwisselen: $share\n";

    mail($recipient, $subject, $mailBody, "Van: $afzender <$email_afzender>");
    mail($email_afzender, $subject2, $mailbody2, "Van: Guido van Harten <[email protected]>");

    $thankYou="<p><h1>Dankuwel. Uw bericht is verzonden. Ik ga voor u zoeken.</h1></p>Een kopie van de door u verstrekte gegevens heb ik naar u gemaild.";
}


?>
<!DOCTYPE html>

<html>
<body>

    <?=$thankYou ?>

    <form method="post" action="gegevens.php">
<table border="1">
<tr>
    <td>Achternaam
    <td>Tussenv.
    <td>Voornamen
    <td>Roepnaam
    <td>Geboren
    <td>te
    <td>foto/scan
    <td>type verbintenis
    <td>Datum verbintenis
    <td>te
<tr>
<td colspan="7"><p><p><b><font color="green"><h1>Naam hoofdpersoon</h1></font></b>
<td>
<td>
<td>
<tr>
    <td><input type=text size="15" name="achternaam_persoon1" value="" required>
    <td><input type=text size="7" name="tussenvoegsels_persoon1" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_persoon1" value="" required>
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_persoon1" value="">
    <td><input type=date size="10" name="geboortedatum_persoon1">
    <td><input type=text size="10" name="geboorteplaats_persoon1">
    <td>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
<p><p><td colspan="7"><b><font color="green"><h3><p><p>Relatie met</h3></font></b>
<td><select name="verbintenis_persoon1_persoon2" onchange='checkvalue(this.value)'>
    <option>maak uw keuze</option>
    <option value="huwelijk">huwelijk</option>
    <option value="geregistreerd partnerschap">geregistreerd partnerschap</option>
    <option value="samenwonen">samenwonen</option>
    <option value="LAT-relatie">LAT-relatie</option>
    <option value="onbekend">onbekend</option>
    </select>
    <td><input type=date name="relatiedatum_1_2">
    <td><input type="text" size="20" name="relatie_plaats_1_2">

    <tr>
    <td><input type=text size="15" name="achternaam_persoon2" value="">
    <td><input type=text size="7" name="tussenvoegsels_persoon2" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_persoon2" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_persoon2" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_persoon2">
    <td><input type=text size="10" name="geboorteplaats_persoon2">
    <td>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
<td colspan="7">
    <p><p>
    <b><font color="green"><h3>Kinderen uit deze relatie</h3></font></b><p><p>
    <td rowspan="9">
    <td rowspan="9">
    <td rowspan="9">
<tr>
    <p><p><td colspan="7"><font color="green"><h3>Achternaam kinderen</h3></font>
<tr>
    <td><input type=text size="15" name="achternaam_kinderen" value="">
    <td><input type=text size="7" name="tussenvoegsels_kinderen" value="">
    <td colspan="5">
<tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_1" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_1" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_1">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_1" value="">
    <td>
</tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_2" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_2" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_2">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_2" value="">
    <td>
</tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_3" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_3" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_3">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_3" value="">
    <td>
</tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_4" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_4" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_4">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_4" value="">
    <td>
</tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_5" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_5" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_5">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_5" value="">
    <td>
</tr>
    <td>
    <td>
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_kind_6" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_kind_6" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_kind_6">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_kind_6" value="">
    <td>
<tr>
<td colspan="10">
<p><p>
<b><font color="green"><h1>Ouders van de hoofdpersoon</h1></font></b>
<tr>
<td colspan="10"><p><p><h3><font color="green">Vader</font></h3>
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_vader" value="">
    <td><input type=text size="7" name="tussenvoegsels_vader" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_vader" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_vader" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_vader">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_vader" value="">
    <td>
    <td>
    <td>
    <td>
    <tr>
    <td colspan="7">&nbsp;<p><p><h3><font color="green">Moeder</font></h3>
<td><select name="verbintenis_ouders" onchange='checkvalue(this.value)'>
<option>maak uw keuze</option>
<option value="huwelijk">huwelijk</option>
<option value="geregistreerd partnerschap">geregistreerd partnerschap</option>
<option value="samenwonen">samenwonen</option>
<option value="LAT-relatie">LAT-relatie</option>
<option value="onbekend">onbekend</option>
</select>
    <td><input type=date name="relatiedatum_ouders">
    <td><input type="text" size="20" name="relatie_plaats_ouders">
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_moeder" value="">
    <td><input type=text size="7" name="tussenvoegsels_moeder" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornaam_moeder" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_moeder" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_moeder">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_moeder" value=""><p><p>
    <td>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
<td colspan="10">
<p><p>
<b><font color="green"><h1>Grootouders van de kant van de vader van de hoofdpersoon</h1></font></b>
<tr>
<td colspan="7">
<p><p><h3><font color="green">Grootvader</h3></font>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_grootvader_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="7" name="tussenvoegsels_grootvader_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornamen_grootvader_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_grootvader_vaderskant" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_grootvader_vaderskant">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_grootvader_vaderskant" value="">
    <td>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
    <td colspan="7"><font color="green"><p><p><h3>Grootmoeder</h3></font>
<td><select name="verbintenis_grootouders_vaderskant" onchange='checkvalue(this.value)'>
<option>maak uw keuze</option>
<option value="huwelijk">huwelijk</option>
<option value="geregistreerd partnerschap">geregistreerd partnerschap</option>
<option value="samenwonen">samenwonen</option>
<option value="LAT-relatie">LAT-relatie</option>
<option value="onbekend">onbekend</option>
</select>
    <td><input type=date name="relatiedatum_grootouders_vaderskant">
    <td><input type="text" size="20" name="relatie_plaats_grootouders_vaderskant">
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_grootmoeder_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="7" name="tussenvoegsels_grootmoeder_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornamen_grootmoeder_vaderskant" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_grootmoeder_vaderskant" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_grootmoeder_vaderskant">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_grootmoeder_vaderskant" value="">
    <td>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
<td colspan="10">
<p><p>
<b><h1><font color="green">Grootouders van de kant van de moeder van de hoofdpersoon</font></b></h1>
<tr>
<td colspan="7">
<p><p><h3><font color="green">Grootvader</h3></font>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_grootvader_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="7" name="tussenvoegsels_grootvader_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornamen_grootvader_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_grootvader_moederskant" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_grootvader_moederskant">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_grootvader_moederskant" value="">
    <td>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
    <td colspan="7"><p><p><h3><font color="green">Grootmoeder</h3></font>
<td><select name="verbintenis_grootouders_moederskant" onchange='checkvalue(this.value)'>
<option>maak uw keuze</option>
<option value="huwelijk">huwelijk</option>
<option value="geregistreerd partnerschap">geregistreerd partnerschap</option>
<option value="samenwonen">samenwonen</option>
<option value="LAT-relatie">LAT-relatie</option>
<option value="onbekend">onbekend</option>
</select>
    <td><input type=date name="relatiedatum_grootouders_moederskant">
    <td><input type="text" size="20" name="relatie_plaats_grootouders_moederskant">
<tr>
    <td><input type="text" size="15" name="achternaam_grootmoeder_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="7" name="tussenvoegsels_grootmoeder_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="20" name="voornamen_grootmoeder_moederskant" value="">
    <td><input type="text" size="10" name="roepnaam_grootmoeder_moederskant" value="">
    <td><input type=date name="geboortedatum_grootmoeder_moederskant">
    <td><input type="text" size="10" name="geboorteplaats_grootmoeder_moederskant" value="">
    <td>
    <td>
    <td>
    <td>
<tr>
<td colspan="10">
<p><p>
<b><font color="green"><p><p><h1>Broers en zussen van de hoofdpersoon</h1></font></b><p><p>
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_1" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_1" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_1">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_1" value=""><p><p>
<td>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_1" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_1" value="V">V
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_2" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_2" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_2">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_2" value=""><p><p>
<td>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_2" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_2" value="V">V
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_3" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_3" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_3">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_3" value=""><p><p>
<td>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_3" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_3" value="V">V
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_4" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_4" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_4">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_4" value=""><p><p>
<td>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_4" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_4" value="V">V
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_5" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_5" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_5">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_5" value=""><p><p>
<td>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_5" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_5" value="V">V
<tr>
<td>
<td>
<td>
<input type="text" size="20" name="voornaam_broer_zus_6" value="">
<td>
<input type="text" size="10" name="roepnaam_broer_zus_6" value="">
<td>
<input type=date name="geboortedatum_broer_zus_6">
<td>
<input type="text" size="10" name="geboorteplaats_broer_zus_6" value=""><p><p>
<td>
<td colspan="3"><input type="radio" name="mv_broer_zus_6" value="M">M
<input type="radio" name="mv_broer_zus_6" value="V">V
<tr>
<td colspan="8">
<b><font color="green"><p><p><h1>Uw overige informatie die u niet kwijt kon in bovenstaand formulier</h1></font></b></p>
<textarea name=overige_info rows="10" cols="50">
</textarea>
<p><b><font color="green"><h1>Uw gegevens voor eventuele vragen</font></h1></b></p>
<table style="width:100%">
<tr>
<td width="15%">Naam:</td>
<td><input type="text" size="40" name="afzender" value=""></td>
</tr>
<tr>
<td>Adres:</td>
<td><input type="text" size="40" name="adres_afzender" value=""></td>
</tr>
<tr>
<td>Postcode en woonplaats:</td>
<td><input type="text" size="40" name="pc_plaats_afzender" value=""></td>
</tr>
<tr>
<td>Telefoon:</td>
<td><input type="text" size="40" name="telefoon_afzender" value=""></td>
</tr>
<tr>
<td>E-mail:</td>
<td><input type="text" size="40" name="email_afzender" value="" required></td>
</tr>
</table>
<p>&nbsp;</p>
Omdat er een kans bestaat dat u ook familie bent van andere mensen uit andere door mij onderzochte families, maar waarvan u niet wist dat hij/zij familie is, kan het interessant zijn om deze gegevens te koppelen aan andere stambomen. Als u daarmee niet akkoord gaat, geeft u dat dan hieronder aan.<p><p>
Deze restrictie geldt alleen voor de gegevens van personen waarvan de gegevens nog niet in de openbare registers zijn te vinden.<p><p>
<p><p>
<p><p>
<input type="checkbox" name="share">Deze gegevens mogen NIET gebruikt worden bij het samenstellen van stambomen voor anderen.<p><p>

        <input type="submit" name="submit">
    </form>
</body>

</html>


Vriendelijke groet,
Guido van Harten
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

07/11/2015 00:02:00
Quote Anchor link
Eenvoudig genoeg, je gebruikt $mailbody2 in je commando terwijl je $mailBody2 als variabele hebt. Daarnaast is je from header niet geldig. Dit moet van "Van:" zijn, maar altijd "From:"

Verder vind ik het onnodig maken van variabelen een beetje vreemd. Waarom gebruik je niet rechtstreeks de $_POST waarden in je mail ipv eerst overal nutteloze variabelen voor aan te maken?
 
Guido van Harten

Guido van Harten

07/11/2015 19:09:45
Quote Anchor link
@Ben, hartelijk dank voor je opmerking. Zo leer ik elke dag weer meer. Het formulier werkt nu correct. Ik ga 'm de komende dagen finetunen. Daarna ga ik die overbodige variabelen vervangen.

Vriendelijke groet,
Guido van Harten

Toevoeging op 08/11/2015 11:40:09:

Ben van Velzen op 07/11/2015 00:02:00:
Verder vind ik het onnodig maken van variabelen een beetje vreemd. Waarom gebruik je niet rechtstreeks de $_POST waarden in je mail ipv eerst overal nutteloze variabelen voor aan te maken?


Het is mij niet gelukt deze string in een variabele toe passen. Wellicht zit er nog iets fout in de syntaxis, maar kan het nog niet ontdekken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$mailBody="Hoofdpersoon:\nNaam: $_POST["voornaam_persoon1"]; ( $roepnaam_persoon1 )

(de variabele is nog veel langer, maar dit is het begin...

Vriendelijke groet,
Guido van Harten
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.