Formulier invulveld bevat "woord1" link door naar "...."

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels Rietveld

Niels Rietveld

26/07/2014 21:23:56
Quote Anchor link
Hallo leden van PHPhulp,
Ik heb een formulier gemaakt, en als men hier "woord1" invult gaat men naar een andere pagina.
Ik wil eigenlijk graag hebben als het invulveld "woord1" bevat er doorgelinkt wordt.

Hoe los ik dit op, momenteel gebruik ik
if($_POST["veld1"] == 'woord1'

Welke regel kan ik hiervoor gebruiken?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 21:45:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/07/2014 21:28:29
Quote Anchor link
je kan met dit iemand doorsturen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('location:pagina.php');
exit();
?>

Let er wel op dat er geen HTML of witregels voor de header staan.
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

26/07/2014 21:32:44
Quote Anchor link
Aar, bedankt voor je reactie dat begreep ik al.


Ik wil graag als het invulveld 'woord1' bevat, dus ik vul woord1 is leuk in, dat ik dan wordt doorgelink.
Momenteel gebeurt dit alleen als je enkel woord1 invult, daarvoor gebruik ik deze regel.


if($_POST["veld1"] == 'woord1'
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/07/2014 21:37:28
Quote Anchor link
dan moet je kijken met preg_match:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$string
= "woord1";
if (preg_match("/".$string."/i", $_POST["veld1"])) {
    echo "Gevonden!";
}
else {
    echo "Nope!!!";
}

?>
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

26/07/2014 21:40:24
Quote Anchor link
Bedankt, het is gelukt!
Hartelijk dank voor je hulp!

Toevoeging op 26/07/2014 23:40:21:

Als ik dit doe krijg ik een foutmelding:

<code>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$string
= "woord1";
$string1 = "letter1";

if (preg_match("/".$string."/i", $_POST["pass"])) {
    echo "Gevonden!";

if (preg_match("/".$string1."/i", $_POST["pass"])) {
    echo "Gevonden, wauw!";

}
else {
    echo "Nope!!!";
}

?>


</code>
 
Ivo P

Ivo P

27/07/2014 07:42:02
Quote Anchor link
Strpos() is een efficiëntere functie dan preg, aangezien je zoekt naar een precies bekende string.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(strpos(.......) !== false) {

}
else {

}


?>


Jij mist doir die dubbele if een } trouwens
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/07/2014 10:04:13
Quote Anchor link
Niels Rietveld op 26/07/2014 21:40:24:
Toevoeging op 26/07/2014 23:40:21:
Als ik dit doe krijg ik een foutmelding:

Misschien een tip voor de volgende keer om dan ook die foutmelding even te melden ;-)
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/07/2014 10:10:51
Quote Anchor link
Het probleem is opgelost dankzij Ivo door te melden dat ik een } miste.

Nu heb ik dus deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$string
= "woord1";
$string1 = "kaas";

if (preg_match("/".$string."/i", $_POST["pass"])) {
    echo "Gevonden!";
}


if (preg_match("/".$string1."/i", $_POST["pass"])) {
    echo "Gevonden, Wauw!";

}
else {
    echo "Nope!!!";
}

?>


Obelix en Idefix ik zal de volgende keer de foutmelding posten, bedankt voor de tip!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/07/2014 10:14:43
Quote Anchor link
Volgens Ivo is strpos() een beter alternatief. Die ontschoot mij overigens gisteren even.
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/07/2014 10:16:54
Quote Anchor link
Hoe kan ik dat het beste maken dan, zoals ik hierboven de code momenteel heb.
Helaas heeft Ivo niet aangegeven waar ik iets moet invullen.

Toevoeging op 27/07/2014 10:23:52:

Als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(strpos(woord1) !== false)) {
echo "test";
}
else {

}


?>


Krijg ik deze foutmelding:
Parse error: syntax error, unexpected ')' in /home/nickrwh10/domains/nrhosting.nl/public_html/kortingscode/kortingprint.php on line 2

Toevoeging op 27/07/2014 10:24:55:

Ook met de " " om woord1 heen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/07/2014 11:13:30
Quote Anchor link
Even je haakjes tellen, het moeten net zo veel ( zijn als er ) zijn.


Toevoeging op 27/07/2014 11:17:50:

Daarnaast als je eens gaat kijken op php.net bij de functie strpos dan kun je zien dat je minimaal twee waardes moet meegeven aan de functie, namelijk:

- wat moet er gezocht worden
- waarin moet er gezocht worden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo strpos('woord', 'staat er een verkeerd woord in deze zin?');
?>


daarnaast moet je en constante waarde wel even tussen quotes zetten natuurlijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

// mogelijkheid één
strpos('woord', ..);

// mogelijkheid twee
$test = 'woord';
strpos($test, ..);

// mogelijkheid drie (mag je direct vergeten voorlopig)
define('TEST_STRING', 'woord');
strpos(TEST_STRING, ..);
?>
Gewijzigd op 27/07/2014 11:24:54 door Frank Nietbelangrijk
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/07/2014 11:50:29
Quote Anchor link
Oké, maar die van de string kan ik ook gewoon gebruiken toch?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/07/2014 11:53:02
Quote Anchor link
Niels Rietveld op 27/07/2014 11:50:29:
Oké, maar die van de string kan ik ook gewoon gebruiken toch?


ik weet niet welke je bedoeld.
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/07/2014 11:54:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$string
= "woord1";
$string1 = "kaas";

if (preg_match("/".$string."/i", $_POST["pass"])) {
    echo "Gevonden!";
}


if (preg_match("/".$string1."/i", $_POST["pass"])) {
    echo "Gevonden, Wauw!";

}
else {
    echo "Nope!!!";
}

?>


Toevoeging op 27/07/2014 11:55:08:

Want ik snap dit andere niet...
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/07/2014 12:07:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$string
= "woord1";
$string1 = "kaas";

if(stripos($string, $_POST["pass"]) !== false) {
    echo "Gevonden!";
}


if(stripos($string1, $_POST["pass"]) !== false) {
    echo "Gevonden, Wauw!";

}
else {
    echo "Nope!!!";
}

?>


Toevoeging op 27/07/2014 12:08:26:

ik heb er str-i-pos van gemaakt want die is niet hoofdletter gevoelig
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/07/2014 12:08:38
Quote Anchor link
Dankje Frank!

Toevoeging op 27/07/2014 12:08:40:

Dankje Frank!

Toevoeging op 27/07/2014 12:29:35:

Ik wil graag een header toevoegen aan wat er daarna wordt weergegeven, die HEADER heb ik in HTML gemaakt.

Wie helpt?

Toevoeging op 27/07/2014 12:47:33:

>>>>OPGELOST<<<<
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/07/2014 12:47:42
Quote Anchor link
Niels Rietveld op 27/07/2014 12:08:38:
Toevoeging op 27/07/2014 12:29:35:
Ik wil graag een header toevoegen aan wat er daarna wordt weergegeven, die HEADER heb ik in HTML gemaakt.

Wie helpt?

En wat heb je al aan code en wat heb je zelf geprobeerd/wat lukt er niet?
Heb je enige (basis)kennis van het werken met html, css, javascript, php en mysql(i)?
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/07/2014 13:04:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$string
= "woord1";
$string1 = "kaas";

if(stripos($string, $_POST["pass"]) !== false) {
    echo "Gevonden!";
}


if(stripos($string1, $_POST["pass"]) !== false) {
    echo "Gevonden, Wauw!";

}
else {
    echo "Nope!!!";
}

?>


Nope!!!! wordt nu weergeven ook als er "Gevonden" staat, HELp!
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

27/07/2014 13:39:22
Quote Anchor link
en zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$string
= "woord1";
$string1 = "kaas";

if(stripos($string, $_POST["pass"]) !== false) {
    echo "Gevonden!";
}

elseif(stripos($string1, $_POST["pass"]) !== false) {
    echo "Gevonden, Wauw!";
}

else {
    echo "Nope!!!";
}

?>
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/07/2014 13:44:31
Quote Anchor link
Bedankt Ramon dat werkt, enkel wat moet ik doen voor een derde?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/07/2014 13:54:28
Quote Anchor link
Als je even logisch kijkt en wat probeert, dan was je er vast wel achter gekomen dat je lijn 7 t/m 9 kan dupliceren er na.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.