Formulier tutorial uitbreiden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »
Marcus geleyn

marcus geleyn

04/08/2015 08:49:26
Quote Anchor link
Hoi iedereen,

ik ben helemaal opnieuw begonnen met een propere tutorial van w3schools.com. Werkt prima, maar helaas zonder voorbeeld om de gegevens weg te schrijven naar een database.
Kan er iemand zo een voorbeeld integreren in deze tutorial? Dank bij voorbaat.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:32:53
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 09:08:11
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

04/08/2015 09:45:23
Quote Anchor link
Ja, die heb ik al gevonden, maar ik weet niet goed welke waarden er aan moeten verandert worden. Zoals in onderstaand stukje code, wat moet er precies in VALUES staan? '$username' of username (uit mijn inputveld) werken allebei niet en ik krijg ook diverse foutmeldingen ivm 'fetch...'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email)
 VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')"
;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 09:51:28
Quote Anchor link
Gezien je een " als string gebruikt, moet je elke variabele buiten quotes plaatsen door de string kortstondig dus te beëindigen, en de variabele met een . eraan te koppelen.

Test dit maar eens uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$variabele
= "variabele";
echo "Dit is een string met een ".$variabele.", waarna er weer een string komt!";
?>


Uiteindelijk krijg je dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email)
 VALUES ('"
.$firstname."', '".$lastname."', '".$mailaddress."')";
?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/08/2015 10:06:58
Quote Anchor link
Marcus geleyn op 04/08/2015 09:45:23:
'$username' of username (uit mijn inputveld)

inputveld --> dus een formulier? Dan heb je $_POST nodig.
Denk wel om beveiliging van gegevens die ingevoerd worden.


Marcus geleyn op 04/08/2015 09:45:23:
ik krijg ook diverse foutmeldingen ivm 'fetch...'

Welke fetch? Welke foutmeldingen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 10:10:56
Quote Anchor link
De velden $firstname zijn in mijn geval gewoon wat verzonnen variabelen. Je kan net zo goed $_POST['firstname'] gebruiken. Let er dan op (waar Obelix al op attendeerde) dat je de invoer beveiligt tegen SQL-injection. En pas om die variabele heen de functie: mysqli_real_escape_string() toe.
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

04/08/2015 10:42:58
Quote Anchor link
Ok, bedankt allebei, dat is voor straks. Voorlopig ben ik al een eind op de goede weg (denk ik) en onderstaande code werkt reeds. Maar ik heb nog een paar vragen bij onderstaande code:

- van waar de tekst 'test-input', waar slaat die op? => $name = test_input($_POST["name"]);

- bedoel je in de plaats van 'VALUES' te gebruiken, dat het onderstaande voorbeeld beter is?
$name = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['name']);
$email = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['email']);
$website = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['website']);

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html>
<head>
<style>
.error {color: #FF0000;}
</style>
</head>
<body>

<?php
// define variables and set to empty values
$nameErr = $emailErr = $genderErr = $websiteErr = "";
$name = $email = $gender = $comment = $website = "";

if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
   if (empty($_POST["name"])) {
     $nameErr = "Name is required";
   }
else {
     $name = test_input($_POST["name"]);
     // check if name only contains letters and whitespace
     if (!preg_match("/^[a-zA-Z ]*$/",$name)) {
       $nameErr = "Only letters and white space allowed";
     }
   }

  
   if (empty($_POST["email"])) {
     $emailErr = "Email is required";
   }
else {
     $email = test_input($_POST["email"]);
     // check if e-mail address is well-formed
     if (!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
       $emailErr = "Invalid email format";
     }
   }

    
   if (empty($_POST["website"])) {
     $website = "";
   }
else {
     $website = test_input($_POST["website"]);
     // check if URL address syntax is valid (this regular expression also allows dashes in the URL)
     if (!preg_match("/\b(?:(?:https?|ftp):\/\/|www\.)[-a-z0-9+&@#\/%?=~_|!:,.;]*[-a-z0-9+&@#\/%=~_|]/i",$website)) {
       $websiteErr = "Invalid URL";
     }
   }


   if (empty($_POST["comment"])) {
     $comment = "";
   }
else {
     $comment = test_input($_POST["comment"]);
   }


   if (empty($_POST["gender"])) {
     $genderErr = "Gender is required";
   }
else {
     $gender = test_input($_POST["gender"]);
   }
}
function
test_input($data) {
   $data = trim($data);
   $data = stripslashes($data);
   $data = htmlspecialchars($data);
   return $data;
}



if(isset($_POST['name'], $_POST['email'], $_POST['website']))
{

$servername = "****";
$username = "*****";
$password = "*****";
$dbname = "*****";

// Create connection
$conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
 // Check connection
 if ($conn->connect_error) {
     die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
}


$sql = "INSERT INTO users (name, email, website)
 VALUES ('$name', '$email', '$website')"
;

if ($conn->query($sql) === TRUE) {
    echo "New record created successfully";
}
else {
    echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;
}


$conn->close();
}


 ?>

<h2>PHP Form Validation Example</h2>
<p><span class="error">* required field.</span></p>
<form method="post" action="<?php echo htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]);?>">
   Name: <input type="text" name="name" value="<?php echo $name;?>">
   <span class="error">* <?php echo $nameErr;?></span>
   <br><br>
   E-mail: <input type="text" name="email" value="<?php echo $email;?>">
   <span class="error">* <?php echo $emailErr;?></span>
   <br><br>
   Website: <input type="text" name="website" value="<?php echo $website;?>">
   <span class="error"><?php echo $websiteErr;?></span>
   <br><br>
   Comment: <textarea name="comment" rows="5" cols="40"><?php echo $comment;?></textarea>
   <br><br>
   Gender:
   <input type="radio" name="gender" <?php if (isset($gender) && $gender=="female") echo "checked";?>  value="female">Female
   <input type="radio" name="gender" <?php if (isset($gender) && $gender=="male") echo "checked";?>  value="male">Male
   <span class="error">* <?php echo $genderErr;?></span>
   <br><br>
   <input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>
<?php
echo "<h2>Your Input:</h2>";
echo $name;
echo "<br>";
echo $email;
echo "<br>";
echo $website;
echo "<br>";
echo $comment;
echo "<br>";
echo $gender;


 ?>

</body>
</html>

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 04/08/2015 11:00:26 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 11:02:54
Quote Anchor link
test_input() is een eigen gemaakte functie, die je op lijn 59 hebt staan. Klik maar eens op de functies die er daarin worden gebruikt.

Zelf zou ik liever de inhoud pas controleren op het moment dat je het uit de database haalt, in plaats voordat je het erin stopt.

Quote:
- bedoel je in de plaats van 'VALUES' te gebruiken, dat het onderstaande voorbeeld beter is?

Huh? VALUES is een onderdeel van je query. Je moet de variabelen die je hierin gebruikt onschadelijk maken met mysqli_real_escape_string. Het is geen vervanger, als je dat denkt.
Gewijzigd op 04/08/2015 11:05:03 door - Ariën -
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

04/08/2015 11:40:16
Quote Anchor link
Ok, wordt aan gewerkt.

Maar hoe krijg ik er nu ook nog een checkbox ingevoegd?


Voorbeeld html form:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<form name="fruitcheckbox" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST">
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="orange"> Orange
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="apple"> Apple
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="grapefruit"> Grapefruit
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="banana"> Banana
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="watermelon"> Watermelon
         </form>

En php code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$chkbox
= array('orange', 'apple', 'grapefruit', 'banana', 'watermelon');
 
if(isset($_POST['btnsave']))
{
   $fruit = $_POST['fruit'];
   $values = array();
    foreach($chkbox as $selection )
    {
     if(in_array($selection, $fruit))
            {
$values[ $selection ] = 1;  }
        else
            { $values[ $selection ] = 0;  }
         }
// end of foreach.
 
$insert = "INSERT INTO table_location (orange, apple, grapefruit, banana, watermelon)
          VALUES ({$values['orange']}, {$values['apple']}, {$values['grapefruit']}, {$values['banana']}, {$values['watermelon']})"
;
 
mysqli_query($dbconnect, $insert) or die('<br/>Error reading database: '.mysqli_error($dbconnect));
 
mysqli_close($dbconnect);
}
  // End of, if statement from the button check
 
?>


Moet die code op een speciale plaats staan, voor of na een andere code?
Wat ik mij ook afvraag is het volgende en ik kom diverse voorbeelden tegen op het internet: moet ik in de database slechts één veld hebben omdat php alles samen verpakt, of moet ieder (orange, appel, banana) een eigen veld hebben (boolean of varchar)? Dat begrijp ik nog niet goed. Graag uitleggen in Jip- en Janneketaal ;)

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!


Toevoeging op 04/08/2015 11:41:22:

Marcus geleyn op 04/08/2015 11:40:16:
Ok, wordt aan gewerkt.

Maar hoe krijg ik er nu ook nog een checkbox ingevoegd?


Voorbeeld html form:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<form name="fruitcheckbox" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST">
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="orange"> Orange
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="apple"> Apple
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="grapefruit"> Grapefruit
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="banana"> Banana
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="watermelon"> Watermelon
         </form>

En php code:

<?php
$chkbox
= array('orange', 'apple', 'grapefruit', 'banana', 'watermelon');
 
if(isset($_POST['btnsave']))
{
   $fruit = $_POST['fruit'];
   $values = array();
    foreach($chkbox as $selection )
    {
     if(in_array($selection, $fruit))
            {
$values[ $selection ] = 1;  }
        else
            { $values[ $selection ] = 0;  }
         }
// end of foreach.
 
$insert = "INSERT INTO table_location (orange, apple, grapefruit, banana, watermelon)
          VALUES ({$values['orange']}, {$values['apple']}, {$values['grapefruit']}, {$values['banana']}, {$values['watermelon']})"
;
 
mysqli_query($dbconnect, $insert) or die('<br/>Error reading database: '.mysqli_error($dbconnect));
 
mysqli_close($dbconnect);
}
  // End of, if statement from the button check
 
?>


Moet die code op een speciale plaats staan, voor of na een andere code?
Wat ik mij ook afvraag is het volgende en ik kom diverse voorbeelden tegen op het internet: moet ik in de database slechts één veld hebben omdat php alles samen verpakt, of moet ieder (orange, appel, banana) een eigen veld hebben (boolean of varchar)? Dat begrijp ik nog niet goed. Graag uitleggen in Jip- en Janneketaal ;)

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 04/08/2015 11:41:22 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 11:44:35
Quote Anchor link
Als je de waardes uit je checkboxes wilt opslaan, hoef je geen nieuwe array te maken.
Je kan prima met iets als dit alle waardes uitlezen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
 foreach($_POST['fruit'] as $v) {
 echo $v."<br />";
}

?>
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

04/08/2015 12:34:02
Quote Anchor link
Ok, dit is nu mijn code maar ik krijg een wit scherm. Wat doe ik fout?


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html>
<head>
<style>
.error {color: #FF0000;}
</style>
</head>
<body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php
// define variables and set to empty values
$nameErr = $emailErr = $genderErr = $websiteErr = "";
$name = $email = $gender = $comment = $website = "";

if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
   if (empty($_POST["name"])) {
     $nameErr = "Name is required";
   }
else {
     $name = test_input($_POST["name"]);
     // check if name only contains letters and whitespace
     if (!preg_match("/^[a-zA-Z ]*$/",$name)) {
       $nameErr = "Only letters and white space allowed";
     }
   }

  
   if (empty($_POST["email"])) {
     $emailErr = "Email is required";
   }
else {
     $email = test_input($_POST["email"]);
     // check if e-mail address is well-formed
     if (!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
       $emailErr = "Invalid email format";
     }
   }

    
   if (empty($_POST["website"])) {
     $website = "";
   }
else {
     $website = test_input($_POST["website"]);
     // check if URL address syntax is valid (this regular expression also allows dashes in the URL)
     if (!preg_match("/\b(?:(?:https?|ftp):\/\/|www\.)[-a-z0-9+&@#\/%?=~_|!:,.;]*[-a-z0-9+&@#\/%=~_|]/i",$website)) {
       $websiteErr = "Invalid URL";
     }
   }


   if (empty($_POST["comment"])) {
     $comment = "";
   }
else {
     $comment = test_input($_POST["comment"]);
   }


   if (empty($_POST["gender"])) {
     $genderErr = "Gender is required";
   }
else {
     $gender = test_input($_POST["gender"]);
   }
}
function
test_input($data) {
   $data = trim($data);
   $data = stripslashes($data);
   $data = htmlspecialchars($data);
   return $data;
}



if(isset($_POST['name'], $_POST['email'], $_POST['website']))
{

$servername = "";
$username = "";
$password = "";
$dbname = "";

// Create connection
$conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
 // Check connection
 if ($conn->connect_error) {
     die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
}


//proef
$chkbox = array('therapprakt', 'therapond', 'therapthuis');
if(isset($_POST['Submit']))
{
   $therapie = $_POST['therapie'];
   $values = array();
    foreach($chkbox as $selection )
    {
     if(in_array($selection, $therapie))
            {
$values[ $selection ] = 1;  }
        else
            { $values[ $selection ] = 0;  }
         }
// end of foreach.
         }
//einde proef

$sql = "INSERT INTO users (name, email, website, therapprakt, therapond, therapthuis)
 VALUES ('$name', '$email', '$website', $values['therapprakt'], $values['therapond'], $values['therapthuis']"
;

if ($conn->query($sql) === TRUE) {
    echo "New record created successfully";
}
else {
    echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;
}

$conn->close();
}


//We protect the variables
                    $name = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['name']);
                    $email = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['email']);
                    $website = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['website']);
 ?>

<h2>PHP Form Validation Example</h2>
<p><span class="error">* required field.</span></p>
<form method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]);?>
">
Name: <input type="text" name="name" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $name;?>
">
<span class="error">*
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $nameErr;?>
</span>
<br><br>
E-mail: <input type="text" name="email" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $email;?>
">
<span class="error">*
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $emailErr;?>
</span>
<br><br>
Website: <input type="text" name="website" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $website;?>
">
<span class="error">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $websiteErr;?>
</span>
<br><br>
Comment: <textarea name="comment" rows="5" cols="40">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $comment;?>
</textarea>
<br><br>
Gender:
<input type="radio" name="gender"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (isset($gender) && $gender=="female") echo "checked";?>
value="female">Female
<input type="radio" name="gender"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (isset($gender) && $gender=="male") echo "checked";?>
value="male">Male
<span class="error">*
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $genderErr;?>
</span>
<br><br>
<form name="fruitcheckbox" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
" method="POST">
<input type="checkbox" name="therapie[]" value="therapprakt"> Therapiepraktijk
<input type="checkbox" name="therapie[]" value="therapond"> Groepspraktijk
<input type="checkbox" name="therapie[]" value="therapthuis"> Thuistherapie
<br>
</form>

<br><br>
<input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
echo "<h2>Your Input:</h2>";
echo $name;
echo "<br>";
echo $email;
echo "<br>";
echo $website;
echo "<br>";
echo $comment;
echo "<br>";
echo $gender;


 ?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 04/08/2015 12:36:05 door marcus geleyn
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 12:36:29
Quote Anchor link
Zou je het graag tussen code-tags willen zetten aub door je bericht te wijzigen?


Als je een wit scherm krijgt, dan heb je foutmeldingen mogelijk uitstaan.
Zo kan je ze aanzetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>


Verder kloppen je variabelen nog steeds niet goed in je query. Zie ook mijn bericht van 04/08/2015 09:51:28.
Gewijzigd op 04/08/2015 12:39:05 door - Ariën -
 
DavY -

DavY -

04/08/2015 12:46:45
Quote Anchor link
Kijk zelf eens even door var_dump() (zie: http://php.net/manual/en/function.var-dump.php) te gebruiken, bijv je values uit foreach(), dan heb je dit als resultaat ->

Quote:
array (size=5)
'orange' => int 0
'apple' => int 1
'grapefruit' => int 1
'banana' => int 1
'watermelon' => int 1


Edit: Met uit foreach, bedoel ik dan dat het buiten foreach() moet zijn, dus kortom:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$values
['welk fruit?'] // in je mysql query
?>


Je kunt trouwens ook een url valideren met filter_var() -> http://www.w3schools.com/php/filter_validate_url.asp
Gewijzigd op 04/08/2015 13:00:06 door DavY -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.