Foto's uit een map halen en weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Marcel sauer

marcel sauer

02/05/2012 23:04:59
Quote Anchor link
is het ook mogelijk om bv maximaal 5 images per regel te hebben dat hij daarna automatische een enter geeft? en zo rijen van 5 maakt?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:01:03
 
- Mark -

- Mark -

03/05/2012 00:58:42
Quote Anchor link
Als je het gedeelte dat de foto's weergeeft vervangt met onderstaande dan heb je er 5 per rij.

In het voorbeeld script in dit topic zit wel niet echt veel fout afhandeling. Ik heb betere geschreven maar ik weet niet waar ik die heb gelaten helaas.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

    # Teller.
    
        $img_count = 1;
        

    # Foto's weergeven.

        foreach($pages[$current_page] as $img){
        
        # Foto Weergeven.
            
            echo '<img src="'.$img.'">';
            
            
        # Kijken of we er al vijf hebben.
        
            if($img_count % 5 == 0){
            
                echo '<br />';
            }
    
        
        
        # Teller verhogen.
        
            $img_count++;
            
        }


?>
Gewijzigd op 03/05/2012 00:59:17 door - Mark -
 
Marcel sauer

marcel sauer

03/05/2012 20:12:58
Quote Anchor link
het lukt me nog niet helemaal.

ik heb dit stukje code.

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

foreach (glob("natuur/macro/groot*.JPG") as $filename )

    echo  "<a href='$filename' rel='lightbox[1]'> <img src='$filename' class='image'>";
}

?>


nu worden de foto's goed weer gegeven.
ik wil standaard 5 foto's naast elkaar.
en de foto (groot*.JPG) moet als thumbnail weergegeven worden en via lightbox naar 100% worden weer gegeven.

graag zou ik ook de uitleg willen wat waarvoor staat zodat ik wel echt hier van kan leren en verder uitbreiden.
 
- SanThe -

- SanThe -

03/05/2012 20:40:58
 
Marcel sauer

marcel sauer

03/05/2012 21:29:17
Quote Anchor link
@ -santhe- Bedankt!

na veel gepuzzel heb ik het voor elkaar dat ik rijen van 5 heb en alles openend in de lightbox.

alleen zijn mijn thumbnails nu veel te groot!
ik heb deze geprobeerd een vaste waarde te geven maar dan geeft hij geen foto weer.
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
echo '<td>';
    // Hier zet je een echo met de gegevens die je
    // wilt weergeven in het tabelvak.

    echo '<a href="'.$filename.'" rel="lightbox[roadtrip]"><img src="'.$filename.' width="112" height="150"; " class="image"></a>';
    echo '</td>';
?>


de grote van de thumbnail wordt wel goed weergegeven alleen zonder afbeelding.
moet dit met percentages of zo? en zo ja hoe doe je dit dan?
Gewijzigd op 03/05/2012 21:30:45 door marcel sauer
 
Gerhard l

gerhard l

03/05/2012 21:50:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
echo '<a href="'.$filename.'" rel="lightbox[roadtrip]"><img src="'.$filename.' width="112" height="150"; " class="image"></a>';

//wordt

echo '<a href="'.$filename.'" rel="lightbox[roadtrip]"><img src="'.$filename.'" width="112px" height="150px" class="image"></a>';
?>


Dit zijn eigenlijk geen thumbnails he, je laad nog steeds de grote foto ;)
Gewijzigd op 03/05/2012 21:51:07 door gerhard l
 
Marcel sauer

marcel sauer

03/05/2012 21:56:44
Quote Anchor link
@ gerhard I

de px achter de waarde maakt niks uit bij mij.

klopt het is een verkleining van de grote foto hierbij hoef ik ook geen dubbele bestanden dan op de server te plaatsen en dat scheelt weer ruimte.

is in een functie de px verplicht? buiten de functie heb ik hem namelijk vaker zo gebruikt.

maar goed dus nog steeds hetzelfde resultaat.
Gewijzigd op 03/05/2012 21:57:03 door marcel sauer
 
Gerhard l

gerhard l

03/05/2012 22:08:34
Quote Anchor link
Heb je de rest ook mee veranderd? De haakjes stonden verkeerd en de punt komma was overbodig....
 
Marcel sauer

marcel sauer

03/05/2012 22:13:52
Quote Anchor link
ja heb ik gedaan dit is de code nu:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
echo '<td>';
    // Hier zet je een echo met de gegevens die je
    // wilt weergeven in het tabelvak.

    echo '<a href="'.$filename.'" rel="lightbox[roadtrip]"><img src="'.$filename.' width="112px" height="150px"></a>';
    echo '</td>';
?>


 
- SanThe -

- SanThe -

03/05/2012 22:35:37
Quote Anchor link
Quote mist:
src="'.$filename.' width=

src="'.$filename.'" width=
 
Marcel sauer

marcel sauer

03/05/2012 22:40:59
Quote Anchor link
@-santhe- Top goed bezig!

alleen is nu de vraag
als ik er een staande foto tussen heb kan hij deze dan ook automatische width en height aanpassen? voor liggend is dit nu width="112px" height="150px".
voor staand zal dit dan bv width="150px" height="112px" moeten zijn.

heb het wel al geprobeerd met width="50%" maar dan zet hij de afbeeldingen ver uit elkaar en dit is niet de bedoeling.
met 150 px zet hij de afbeeldingen wel op de goeie positie.

iemand een idee?
Gewijzigd op 05/05/2012 14:14:50 door marcel sauer
 
Marcel sauer

marcel sauer

06/05/2012 13:30:03
Quote Anchor link
Ok voor de gene die er nog niet achter zijn.
ik heb het inmiddels draaien alleen de liggende foto's worden kleiner weer gegeven omdat dit in verhouding moet zijn.

percentages is me niet gelukt.

hier de code voor wie het ook graag zo wilt. (je hebt maar 1 foto op je server nodig voor thumbnail en de grote foto.)



Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

    ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
    error_reporting(E_ALL);

    $teller = 0;
    // Verander het getal hieronder in het aantal kolommen
    // dat je naast elkaar wilt hebben.

    $naast_elkaar = 5;

    echo '<table>';
    // Hieronder de while() even aanpassen naar jouw while()
    // waar je de gegevens uit wilt halen. Je kunt er uiteraard
    // ook een for() of een foreach() van maken.

    foreach (glob("DE LOCATIE OP JE SERVER/*.JPG") as $filename )

{

    echo ($teller % $naast_elkaar) == 0 ? '<tr>' : '';
    echo '<td>';
    
    // Hier zet je een echo met de gegevens die je
    // wilt weergeven in het tabelvak.

    echo '<a href="'.$filename.'" rel="lightbox[roadtrip]">
        <img src="'
.$filename.'"    width="112"></a>';
    echo '</td>';
    $teller++;
    echo ($teller % $naast_elkaar) == 0 ? '</tr>' : '';
}

        echo ($teller % $naast_elkaar) != 0 ? '</tr>' : '';
        echo '</table>';

?>



plak dit in je body en pas de juiste map locatie aan. (DE LOCATIE OP JE SERVER)
voor de maat van je thumbnail image kan je de width aanpassen.
plaats geen height want dan maakt hij geen onderscheid tussen staand of liggende foto's.
zorg wel dat je al je foto's zo weinig mogelijk mb's houd anders vertraagd dit heel erg.

suc6!
Gewijzigd op 06/05/2012 13:32:31 door marcel sauer
 
Eddy E

Eddy E

06/05/2012 13:54:42
Quote Anchor link
Waarom niet html/css het aantal naast elkaar laten bepalen?
Dus op een maximale breedte 50 naast elkaar (19% width oid).
En zodra het scherm/venster smaller wordt, schuiven ze 4 naast elkaar.
Nog smaller 3.. .tot alles onder elkaar.
Dat werkt voor mobieltjes ook goed.

Gewoon met een float: left; en display: block;
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.