fout in href(a)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan R

Jan R

26/11/2014 09:18:53
Quote Anchor link
Hoi,

Op karakter 165 zou hier een fout zitten volgens de w3c validator. De lijn is echter maar 160 lang :)

Wat heb ik verkeerd gedaan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="ics.php?location=Ons%20Clublokaal&amp;summary=Clubcompetitie%20%20dinsdag%202%20december%202014&amp;description=Marc%20-%20Gilbert\nYvonne%20-%20Bernard\nJan%20-%20Frank\nJulien%20-%20Freddy\n\n\n\nBye:Julien,%20Jacques,%20Frank&amp;start=20141202T190000Z&amp;einde=20141202T220000Z&amp;alarm=60">Agenda</a>


ics.php maakt een outlook agenda item aan.

jan
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:56:01
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

26/11/2014 09:36:22
Quote Anchor link
Ik zie toch echt meer dan 300 karakters...

Haal anders de string voor href eens door urldecode() en urlencode().
 
Jan R

Jan R

26/11/2014 11:48:50
Quote Anchor link
Typo.
moet 460 en 465 zijn. De url is ook ingekort voor privacy redenen.(familienamen verwijderd)
ik heb dit ook aan w3c doorgegeven en nu zit mijn fout op.

Quote:
Line 122, Column 444: Bad value for attribute href on element a: Illegal character in query: not a URL code point. …start=20141202T190000Z&amp;einde=20141202T220000Z&amp;alarm=60">Agenda</a></td>

ik dacht al dat \n moet %5C zijn. help echter ook niet.

Jan
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

26/11/2014 12:00:59
Quote Anchor link
Gebruik eens %0A in plaats van \n?

Die \n is een PHP-escape voor het newline-karakter.
Haal je dat karakter door urlencode(), dan wordt het in %0A omgezet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$twee_enters
= urlencode("\n\n");
var_dump($twee_enters);  // string(6) "%0A%0A"
?>
 
Jan R

Jan R

26/11/2014 13:03:59
Quote Anchor link
Bedankt ward.

Dat was het!

Jan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.