Functie isMobile

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

G P

G P

11/10/2014 14:10:39
Quote Anchor link
Ben aan het zoeken naar een vereenvoudigd functie om te controleren dat de bezoeker via mobile/smartphone de website bezoekt of niet.
Ik heb het volgende tot nu toe uitgezocht:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function isMobile(){
    $userAgent = strtolower($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);
    $matches = explode(' ', $userAgent);
    foreach($matches as $explode){
        $exp = explode('/', $explode);
        $exp[0] = isset($exp[0]) ? trim($exp[0]) : NULL;
        if ($exp[0] === 'mobile'){ $mobile = true; }
    }

    return isset($mobile) ? true : false;
}

?>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php print isMobile(); // Toont een true als mobile is anders een false ?>
Is dit correct?
Of toch nog korter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$isMobile
= strpos(strtolower($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']), 'mobile') ? true : false;
?>
Gewijzigd op 11/10/2014 17:17:43 door G P
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 05:26:08
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/10/2014 07:29:13
Quote Anchor link
>> een vereenvoudigd functie om te controleren dat de bezoeker via mobile/smartphone de website bezoekt

Als "vereenvoudigd" het doorslaggevende criterium is, zou ik de tweede functie gebruiken.

Houd er dan wél rekening dat het woord 'mobile' lang niet door alle mobiele browsers wordt doorgegeven. Opera Mini is daarvan een voorbeeld.

Kijk anders eens naar de PHP-klasse Mobile Detect.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.