[GD] iedere keer dezelfde foto opnieuw laden?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »
Php knipper

php knipper

25/03/2015 20:00:36
Quote Anchor link
Hallo, al weer even geleden.

Ik heb een php script gemaakt dat iedere foto nu een propere url heeft en dat deze altijd de juiste afmeting heeft. Wanneer deze nog niet bestaat zal hij deze maken en opslaan in de "case" map, het is dus niet iedere keer on the fly.

Volgens mijn inspector gegevens (chrome) worden de foto's iedere keer ingeladen, ik heb al eens gekeken naar de header's maar ik krijg het niet aan de praat.

deze code wordt uitgevoerd bij het kleiner maken van de foto:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
Header("Cache-Control: must-revalidate");
Header($exphead);
header('Content-Type: image/jpeg');
$afbeelding_origineel = imagecreatefromjpeg($pad.'/'.$bestand);
imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $width_org, $height_org);
imagejpeg($afbeelding);
imagejpeg($afbeelding, $pad.'/case/'.$afmetingen.'/'.$bestand, 80);
?>


en deze als de foto al in de case map zit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
header_remove("Cache-Control");
header_remove("Expires");
header_remove("Pragma");
header_remove("Transfer-Encoding");
Header("Cache-Control: must-revalidate");
Header($exphead);
header('Content-Type: '.$type);
echo file_get_contents($pad.'/case/'.$afmetingen.'/'.$bestand);
?>


Kan iemand eens kijken waar ik de mist in ga?

Mvg. knipper
Gewijzigd op 25/03/2015 20:02:22 door Php knipper
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:22:43
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/03/2015 00:16:04
Quote Anchor link
Je moet $afbeelding waarschijnlijk aanmaken als imagecreatetruecolor()? Nu is $afbeelding nergens gedefinieerd.

Dit staat letterlijk in het voorbeeld van imagecopyresampled() op php.net.

Als je dit soort dingen wilt debuggen, laat dan Content-Type headers weg, dan zie je waarschijnlijk dit soort fouten wel op je scherm verschijnen.

Toevoeging op 26/03/2015 11:58:06:

EDIT: daarnaast ontbreken er gegevens in bovenstaande fragmenten. En is het probleem niet helemaal duidelijk. Wat gaat er niet goed?

Thumb wordt niet goed aangemaakt: zie bovenstaande hint (maar wss niet van toepassing omdat je niet alle relevante code hebt geplaatst)
Thumb wordt telkens opnieuw aangemaakt: de controle op het bestaan van het bestand is niet goed of niet volledig
 
Php knipper

php knipper

26/03/2015 14:00:18
Quote Anchor link
Hallo Thomas,

de afbeelding wordt gemaakt met imagecopyresampled(). In verband met de foto lukt alles, ik krijg een kleine versie en deze wordt opgeslagen in de case.

het probleem is dat ik ondanks de huidige headers nog steeds iedere keer opnieuw de foto's laad. De foto wordt dus niet opgeslagen in de case. Onderstaande zijn de headers van een foto:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
HTTP/1.1 200 OK
Date: Thu, 26 Mar 2015 12:59:16 GMT
Server: Apache
Cache-Control: must-revalidate
Expires: Sun, 29 Mar 2015 12:59:16 GMT
Content-Encoding: gzip
Vary: Accept-Encoding
Cache-Control: max-age=60, private, proxy-revalidate
Keep-Alive: timeout=10, max=489
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: 2
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/03/2015 14:20:32
Quote Anchor link
Quote:
De foto wordt dus niet opgeslagen in de case

Heb je dit echt geconstateerd? Het bestand ontbreekt?

Controleer je ook of alle deel-directories bestaan voordat je iets wegschrijft? (En zonee, maak je deze aan met de juiste rechten)?
Zijn de schrijfrechten van alle deel-directories (na afloop van creatie) goed?

Haal die Content-Type header nou eens (tijdelijk) weg :) en zet het tonen en rapporteren van foutmeldingen aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// zet dit bovenaan je script
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'stdout');
?>


Als je geen thumbnails hebt gaat er iets fout bij het wegschrijven ervan lijkt mij...

EDIT:
Content-Type: 2 <-- wat is dit?!
Gewijzigd op 26/03/2015 14:21:17 door Thomas van den Heuvel
 
Php knipper

php knipper

26/03/2015 14:35:55
Quote Anchor link
@thomas

Alles werkt op de server, tussen mijn mappen staat ook een map "case" en daar komt de foto in terecht.
maar als ik de foto laad krijgt die altijd de status 200 (ok) en nooit 304 (niet bewerkt vanaf browsercase)

de foto komt altijd van de website en niet van het geheuge van de computer

die 2 staat voor jpg
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/03/2015 14:54:25
Quote Anchor link
Het probleem is dus dat de browser de afbeeldingen niet cached?

Maar dat stel je toch zelf in middels de headers die je meegeeft? Wat staat er in $exphead?

Plus, je serveert de afbeeldingen via een script. Als je nu zorgt dat die thumbs op enigerlei wijze eenmalig gegenereerd worden kun je vervolgens toch altijd rechtstreeks refereren aan (het bestand van) de afbeelding zelf? Hoeft geen script aan te pas te komen?

Tevens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Cache-Control: max-age=60, private, proxy-revalidate

Default van browser?
Gewijzigd op 26/03/2015 14:57:45 door Thomas van den Heuvel
 
Php knipper

php knipper

26/03/2015 15:13:10
Quote Anchor link
Ik geef die header nergens op, en krijg die ook niet weg

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$exphead
= "Expires: " . gmdate("D, d M Y H:i:s", time() + $levensduur) . " GMT";
?>


Ik gebruik een .htaccess regel die ervoor zorgt dat het een propere url is, er staat geen php in de url. ik gebruik het script zodat ik niet steeds moet uitzoeken of de foto al op meerdere grotes is gebracht.

Toevoeging op 26/03/2015 16:32:50:

het is me gelukt, ik heb bovenaan voor de session_start();
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
session_cache_limiter('public');
?>

gezet en al mijn header manipulaties weg gedaan

bedankt
Gewijzigd op 26/03/2015 15:25:13 door php knipper
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.