Gebruiker subdomein aan laten maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Jasper De Moor

Jasper De Moor

18/04/2014 17:26:53
Quote Anchor link
Dat is als je iets als een webbuilder hebt zoals weebly ofzo maar een echte webhost worden met subdomains zoals aar uitlegd is veel ingewikkelder en weet ik niks.
Maar dat phpbestand kan ik niet zeggen hoe het eruit moet zien aangezien ik niet weet wat je in gedachten had maar in principe zou dat index.php bestandje dat je dan automatisch in die folder zet simpelweg de website of de basis zijn waarmee de gebruiker zijn website kan editen of gewoon bezoeken maar dan zou hij het moeten editen via de website bram.nl en inloggen zoals bvb op weebly.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:48:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2014 17:29:27
Quote Anchor link
Dit klinkt als een project waarvan je nog niet weet hoe je de basis gaan aanleggen, gezien je al aangeeft dat je geen ervaring met PHP hebt.

Is het niet verstandiger om eerst eens in PHP te verdiepen, en over een (half) jaartje dit idee verder uit te werken als je meer ervaring hebt opgedaan?
 
Jasper De Moor

Jasper De Moor

18/04/2014 17:29:36
Quote Anchor link
Je kan dit gebruiken om bestanden te kopieren (de basis index.php in elke folder bij registratie)
http://www.php.net/manual/en/function.copy.php

en dit om een folder te maken http://www.php.net/manual/en/function.mkdir.php

en voor dan de gebruikers het bestand te laten aanpassen:
Open bestand en toon in een input box
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

$file
= "/home/dir/file.php";

$fs = fopen( $file, "a+" ) or die("error when opening the file");



while (!feof($fs)) {

   $contents .= fgets($fs, 1024);

}




fclose($fs);

?>




<html>

<form action="save.php" method="post">

<input type=hidden name="file" value="<?php echo $file; ?>">

<textarea name="contents"><?php echo htmlspecialchars($contents); ?></textarea>

</form>

</html>

Sla bestand op
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$fs
= fopen( $_POST["file"], "a+" ) or die("error when opening the file");

fwrite($fs, $_POST["contents"]);

fclose();

?>


Je kan natuurlijk ook zelf een editor maken ofzo in javascript.

Toevoeging op 18/04/2014 17:30:43:

Of wat je beter doet zoals -Aar- al zegt leer eerst wat beter php kennen
Gewijzigd op 18/04/2014 17:36:22 door Jasper De Moor
 
Bram van R

Bram van R

18/04/2014 17:46:43
Quote Anchor link
Kijk ik heb nergens gezegd dat ik geen ervaring heb met PHP, maar ik kan het nog niet helemaal. Ik dacht dat ik door dit te vragen er meer mee bezig was en er hulp mee kon krijgen. Jasper bedankt ik ga er naar kijken
 
Jasper De Moor

Jasper De Moor

18/04/2014 17:52:08
Quote Anchor link
geen probleem, ik ben blij dat ik kon helpen ;)
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.