Gegevens verwijderen en ophalen zonder reload

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Erwin Zenden

Erwin Zenden

22/12/2014 20:30:06
Quote Anchor link
Ik wil gegevens verwijderen zonder dat de page reload (dit lukt).
Maar nu vraag ik mij af hoe ik gelijk ook de nieuwe rijen terug vraag zonder te reloaden.

Lijst.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form id=profile-del>
    <input type=hidden name=profile-del id=profile-del-id value=$id>
    <button>Verwijderen</button>
</form>


En via jQuery ontvang ik het met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
jQuery(function($){

    delForm = $('form#profile-del');

    delForm.submit(function(e){
        e.preventDefault();
        $.ajax({
            url: 'id_delete.php',
            type: "POST",
            data: $(this).serialize() ,
            success: function(data) {

                
            }
        });
    });
});


Dus als delete succesvol is, laat nieuwe rijen zien zonder de verwijderde item.
Ik heb in de success: function al via 'GET' geprobeerd, maar ik kom er echter niet uit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
success: function(data) {
    $.ajax({
    url: 'leden.php',
    type: 'GET'
    });
}
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:02:00
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/12/2014 20:51:40
Quote Anchor link
Je mag eerst een keuze maken wat voor data je wil ontvangen: kant en klare HTML, JSON of misschien XML.

Met JSON of XML kun je dat in één request doen. Bij je middelste stukje code dus.
 
Erwin Zenden

Erwin Zenden

22/12/2014 21:13:01
Quote Anchor link
Ik weet niet echt wat de verschillen zijn, nooit met JSON of XML gewerkt.
Heb even wat voorbeelden bekeken het lijkt me beide veel te ingewikkeld.
Dan zou ik toch voor de HTML versie gaan, is dit simpel te doen ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2014 21:22:23
Quote Anchor link
JSON is het makkelijkste om mee om te gaan met JavaScript, of 'plain text' zonder enige HTML-format.
PHP kent o.a de functies json_encode() en json_decode() om JSON-string mee te encoderen en te decoderen.
 
Erwin Zenden

Erwin Zenden

22/12/2014 21:30:43
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties, maar ik denk dat ik het nu heb zoals ik wil.
Ik had na de 'GET' de data niet opgevraagd, ik heb het nu zo;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
jQuery(function($){

    delForm = $('form#profile-del');

    delForm.submit(function(e){
        e.preventDefault();
        $.ajax({
            url: 'id_delete.php',
            type: "POST",
            data: $(this).serialize() ,
            success: function(data) {
                $.ajax({
                    url: 'leden.php',
                    type: 'GET',
                    success: function(data2) {
                        var newData = $('#wrapper');
                        newData.html(data2);
                    }
                });
            }
        });
    });
});
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.