GET id na INSERT

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Michael Brouwer

Michael Brouwer

06/08/2014 16:27:18
Quote Anchor link
Hallo,

Ik gebruik onderstaande code om een project toe te voegen. In min database wordt automatisch een getal aan mijn p_id toegekend. Nu zou ik graag op de pagina nadat ik onderstaande code heb gesubmit de p_id willen ophalen zodat ik de pagina kan doorlinken naar deze p_id.

Hopelijk heb ik alles een beetje duidelijk uitgelegd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
session_start();

$_SESSION['p_title'] = $_POST['p_title'];

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    if(!isset($_POST['p_title']) || empty($_POST['p_title'])) {
        $title = 'Projecttitel mag niet leeg zijn';
    } elseif(strlen($_POST['p_title']) < 4) {
        $title = 'Projectnaam moet minimaal 4 letters lang zijn.';
    } if(empty($title)) {
        $sql = mysql_query ("
            INSERT INTO project (p_title, p_visible)
            VALUE('".mysql_real_escape_string($_POST['p_title'])."', '".mysql_real_escape_string($_POST['p_visible'])."')
        ");
                    
        if($sql) {
            $succes = 'Project is toegevoegd! Je wordt teruggestuurd naar het overzicht.';
            header('Refresh: 3; url=/beheer/projecten/');
        } else {
            $error = 'Project is niet toegevoegd!';
        }        
    }
}
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:29:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/08/2014 16:31:46
Quote Anchor link
Kijk eens naar http://www.php.net/mysql_insert_id

Let er wel op dat de MySQL-functies op termijn zullen verdwijnen, en dan je dan de overstap moet doen naar MySQLi of PDO.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/08/2014 16:39:32
Quote Anchor link
Die functionaliteit zit overigens in MySQL zelf, dus je bent niet per se afhankelijk van een PHP-extensie:

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/information-functions.html#function_last-insert-id
 
Bas s

Bas s

06/08/2014 16:40:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if($sql) {
    $succes = 'Project is toegevoegd! Je wordt teruggestuurd naar het overzicht.';


Als je onder dit stukje code een variable aanmaakt met de functie die Aar hierboven beschrijft, krijg je ongeveer dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$lastID = mysql_insert_id();


Je laatste insertID staat nu in variable $lastID.

Totaalstukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if($sql) {
    $succes = 'Project is toegevoegd! Je wordt teruggestuurd naar het overzicht.';
    $lastID = mysql_insert_id();

    // hier zou je kunnen doorlinken naar de project pagina.
    header('Refresh: 3; url=/beheer/projecten/')
Gewijzigd op 06/08/2014 16:42:29 door Bas s
 
Michael Brouwer

Michael Brouwer

06/08/2014 16:44:43
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties :) heb het werkend gekregen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.