Getallen, punt, komma, streepje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »
Peter  paul

peter paul

27/08/2014 21:18:41
Quote Anchor link
Misschien een beetje een onduidelijke titel, dus ik probeer het uitteleggen met een voorbeeld:

€ 8.627,89
€ 35,78
€ 12,-

Allemaal verschillende manieren om een bedrag te schrijven. Maar nou is het zo dat mijn DB alleen getallen herkent zonder het duizendsplits teken (punt), met een punt voor decimalen. Ik heb de volgende manier bedacht maar ik vind het zo omslachtig kan het ook anders of is dit de juiste manier.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

    $prijs
= str_replace('-', '00',str_replace(',', '.',str_replace('.', '','1.108.627,89')));

    echo $prijs . '<br/>';

    $prijs1 = str_replace('-', '00',str_replace(',', '.',str_replace('.', '','35,78')));

    echo $prijs1 . '<br/>';

    $prijs3 = str_replace('-', '00',str_replace(',', '.',str_replace('.', '','12,-')));

    echo $prijs3 . '<br/>';

?>
Gewijzigd op 27/08/2014 21:20:00 door Peter paul
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:50:16
 
- SanThe -

- SanThe -

27/08/2014 21:29:58
Quote Anchor link
Kijk eens naar number_format().
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/08/2014 22:22:19
Quote Anchor link
Bedragen kun je op twee juiste manieren opslaan in de database:
met een kolom type INTEGER als centen. (6,75 wordt dan 675 in de database)
of
met een kolom type DECIMAL met een lengte ingesteld op 10,2. Dan kun je bedragen opslaan als 6.75

Vervolgens laat je die bedragen in PHP ongewijzigd, eventueel doe je enkel de centen delen door honderd om weer op euro's uit te komen. (je kunt dan namelijk nog rekenen met de getallen)

Pas als je de bedragen wilt tonen op het scherm dan ga je number_format() of money_format() gebruiken. Het resultaat van deze functies levert namelijk tekst op. En met tekst kun je niet meer rekenen. (bijvoorbeeld optellen van alle bedragen) En dus is de tekst enkel nog geschikt om het te tonen op de webpagina (of PDF of whatever).
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

27/08/2014 22:52:22
Quote Anchor link
Let op ook op dat een bedrag van 10000,00 euro getoond wordt als 1--,-
Gewijzigd op 27/08/2014 22:52:43 door Ger van Steenderen
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

28/08/2014 09:07:31
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
/**
 * Toon een getal:    8627.89
 * als een bedrag: € 8.627,89
 */

// Het getal (kun je veranderen voor tests)

$getal  = 8627.89;

// Het begin van het bedrag: euroteken en vaste spatie
$bedrag = '&euro;&nbsp;';

// De rest van het getal toevoegen aan het bedrag
if ($getal == round($getal)) {
    $bedrag .= number_format($getal, 0, ',', '.') . ',-';
}
else {
    $bedrag .= number_format($getal, 2, ',', '.');
}


// Testdump
echo $bedrag;
?>
 
Peter K

Peter K

28/08/2014 09:57:39
Quote Anchor link
Vervolgens even een functie maken van wat Ward heeft gemaakt en je dient alleen maar de functie aan te roepen en een getal er in te gooien.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

28/08/2014 11:35:15
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 27/08/2014 22:22:19:
of
met een kolom type DECIMAL met een lengte ingesteld op 10,2. Dan kun je bedragen opslaan als 6.75


Even uitgelegd: de 10 staat voor het maximaal aantal karakters, de 2 voor getallen na de komma. 3 zal dus resulteren in 0,000

Met 10,2 mag je 8 voor de komma, en 2 na de komma: 12345678.12
Met 5,3 mag je 8 voor de komma, en 2 na de komma: 12.123
 
Gerhard l

gerhard l

28/08/2014 12:14:30
Quote Anchor link
Donny Wie weet op 28/08/2014 11:35:15:
Met 5,3 mag je 8 voor de komma, en 2 na de komma: 12.123


2 voor en 3 na de komma.
 
Daan Slagter

Daan Slagter

28/08/2014 19:24:59
Quote Anchor link
Als je de sql tabel zet op varchar dan kan wel het bedrag met punt en komma's worden opgeslagen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

28/08/2014 20:32:47
Quote Anchor link
Daan Daan op 28/08/2014 19:24:59:
Als je de sql tabel zet op varchar dan kan wel het bedrag met punt en komma's worden opgeslagen.


Dat moet je echt niet willen!
 
Daan Slagter

Daan Slagter

29/08/2014 07:42:24
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 28/08/2014 20:32:47:
Daan Daan op 28/08/2014 19:24:59:
Als je de sql tabel zet op varchar dan kan wel het bedrag met punt en komma's worden opgeslagen.


Dat moet je echt niet willen!

Waarom niet??
 
Ivo P

Ivo P

29/08/2014 09:30:00
Quote Anchor link
omdat je met "12,95" ongeveer niet zo slecht kunt rekenen als met "twaalf vijfennegentig".

Bijvoorbeeld: het totaal van deze maand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT SUM(bedrag) AS totaal
FROM tabel
WHERE MONTH(datum) = 8 AND YEAR(datum) = 2014


Als je daar dan "omdat het zo gemakkelijk is bij het weergeven" een komma in duwt, dat gaat dat niet meer en moet je eerst alle records ophalen, de komma vervangen door een punt en dan nog eens optellen.

Daarbij is 95 ineens groter dan 112 in een varchar: immers de "9" is alfabetisch groter dan de 1, net als dat "ie" groter is dan "aab"
 
Willem vp

Willem vp

29/08/2014 10:37:12
Quote Anchor link
> Waarom niet

Probeer maar eens een SUM() te doen op een varchar-kolom... ;-)
 
Reshad F

Reshad F

29/08/2014 10:52:03
Quote Anchor link
Dat iets werkt betekent niet dat dit ook goed is. Een veel gemaakte fout :)
 
Daan Slagter

Daan Slagter

29/08/2014 11:11:17
Quote Anchor link
Ja voor mij webshop had ik sum() niet nodig dus ik had er geen rekening mee gehouden dat dat niet werkt.

Dus dan moet je gwn de punt verwijderen en de komma veranderen door een punt dan kan je er wel mee rekenen rn dan met nummer format er weer een getal van maken
 
Ivo P

Ivo P

29/08/2014 11:23:25
Quote Anchor link
Je kunt met "twaalf vijfennegentig" ook
* de spatie vervangen door een punt
* "twaalf" vervangen door 12
* "vijfennegentig" vervangen door 95.

Werkt ook....

Maar waarom zou je getallen als tekst opslaan? Alleen omdat je dan in php niet meer number_format() hoeft te gebruiken bij het weergeven?

Er zijn voor databases in die 40 jaar dat daaraan ontwikkeld wordt niet voor niets kolommen van allerlei typen bedacht.
Ja, je kúnt alles opslaan in een tekst-kolom. als hij breed genoeg is, krijg je er ook nog wel een jpeg in.
Maar elk type heeft zijn optimalistatie voor een bepaald doel:
* int
* decimal voor exacte gebroken getallen (geld)
* float
* date
* datetime
* point
etc

Toevoeging op 29/08/2014 11:26:17:

Quote:
an met nummer format er weer een getal van maken


dat zie ik nu pas staan.

NEE!
Voor computers is 12,95 geen getal. Getallen worden in 99% van de gevallen -en in elk geval voor php en SQL genoteerd als 12.95
Net als in de Engelstalige wereld gebruikelijk is.

In Spanje heb ik bedragen genoteerd zien worden als € 12'95
Kan ook maar ook daar kan een computer niet mee rekenen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/08/2014 12:38:30
Quote Anchor link
Ook gebruik je met een varchar meer geheugen.

32 bits integer:
Signed: van 2,147,483,648 tot 2,147,483,647
Unsigned: van 0 tot 4,294,967,295

deze toch wel grote getallen passen dus in slechts 4 bytes.
In een varchar is dit 10 bytes en dan tel ik een eventueel minteken of andere leestekens nog niet eens mee. 2.5 keer zoveel dus :-)
Gewijzigd op 29/08/2014 12:39:02 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.