Gezocht Foto upload script met map selectie Dringend!!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3

Kjell Baertsoen

Kjell Baertsoen

07/05/2015 20:37:52
Quote Anchor link
ik bedoel de map waar dit script instaat;) maar die mkdir moet ook naar de map die ik wil.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:24:17
 
Kjell Baertsoen

Kjell Baertsoen

09/05/2015 13:02:48
Quote Anchor link
waar kan ik de target map van mkdir aanpassen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php
// Controleren of het formulier verzonden is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    $target_dir = '';
    if(!empty($_POST['map']) && !empty($_POST['eigen_map']))
    {

        echo "Er mag slechts 1 optie gekozen zijn (map of eigen map)"; // Beide ingevuld
    }
    elseif(empty($_POST['map']) && empty($_POST['eigen_map']))
    {

        echo "Er moet minimaal 1 optie gekozen zijn (map of eigen map)"; // Niks ingevuld
    }
    elseif(empty($_POST['map']) && !empty($_POST['eigen_map']))
    {

        if(!file_exists($_POST['eigen_map']))
        {


            mkdir ($_POST['eigen_map']  , 0777, true ); // Map aanmaken, met rechten 0777 (Let op: Aanpassen indien anders gewenst)
        }
     $target_dir = '/media/werkjaar/2014-2015/'. $_POST['eigen_map']; // informatie over $target_dir: zie de link

    }    elseif(!empty($_POST['map']) && empty($_POST['eigen_map']))
    {

        $target_dir = $_POST['map']; // informatie over $target_dir: zie de link
    }
    if(!empty($target_dir))
    {

        if($_FILES["fileToUpload"]["name"] != '')
        {

            // Bestand upload script, zie mijn vorige link
            $target_file = $target_dir . '/' . basename($_FILES["fileToUpload"]["name"]);
            $uploadOk = 1;
            $imageFileType = pathinfo($target_file,PATHINFO_EXTENSION);
            // Check if image file is a actual image or fake image
            $check = getimagesize($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"]);
            if($check !== false)
            {

                echo "File is an image - " . $check["mime"] . ".";
                $uploadOk = 1;
            }

            else
            {
                echo "File is not an image.";
                $uploadOk = 0;
            }

            // Check if file already exists
            if(file_exists($target_file))
            {

                echo "Sorry, file already exists.";
                $uploadOk = 0;
            }

            // Check if $uploadOk is set to 0 by an error
            if($uploadOk == 0)
            {

                echo "Sorry, your file was not uploaded.";
            }

            else
            {
                // if everything is ok, try to upload file
                if(move_uploaded_file($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"], $target_file))
                {

                    echo "The file ". basename( $_FILES["fileToUpload"]["name"]). " has been uploaded.";
                }

                else
                {
                    echo "Sorry, there was an error uploading your file.";
                }
            }
        }
    }
}

?>

<form action="functions_all.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
Selecteer een map: <select name="map">
<option value="">Map Maken</option>
<option value="/map1">testmap</option>
<option value="map2">map2</option>
<option value="map3">map3</option>
</select>
<br />
<br />
Of vul een nieuwe map in: <input type="text" name="eigen_map">
<br />
<br />
<input type="file" name="fileToUpload" id="fileToUpload">
<input type="submit" name="versturen" value="Versturen">
</form>
 
- SanThe -

- SanThe -

09/05/2015 13:16:58
Quote Anchor link
Regel 19 in de mkdir().
 
Kjell Baertsoen

Kjell Baertsoen

09/05/2015 13:27:00
Quote Anchor link
Warning: mkdir() expects parameter 4 to be resource, boolean given in *******functions_all.php on line 19

Toevoeging op 09/05/2015 13:27:25:

heb al een paar keer geprobeerd en telkens dit
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/05/2015 13:28:31
Quote Anchor link
Wat pas je dan precies aan?
 
Kjell Baertsoen

Kjell Baertsoen

09/05/2015 13:32:28
Quote Anchor link
heb dit al geprobeert: mkdir ( '/media/2014-2015/', $_POST['eigen_map'] , 0777, true );
dit
mkdir ('/media/2014/2015');
mkdir ($_POST['eigen_map'] , 0777, true );
en dit:
mkdir ( $_POST['eigen_map'] , 0777, true, '/media/2014-2015/' );

Ik heb al wat opgezocht maar vind niks
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/05/2015 13:34:27
Quote Anchor link
waarom na die true?
Het pad bepaal je in het eerste deel van die functie:

mkdir ('/media/2014-2015/'.$_POST['eigen_map'], 0777, true);
Zie ook de parameter uitleg op: http://php.net/manual/en/function.mkdir.php
Gewijzigd op 09/05/2015 13:35:05 door - Ariën -
 
Kjell Baertsoen

Kjell Baertsoen

09/05/2015 13:39:39
Quote Anchor link
en waarvoor dient die punt? tussen de map en post?
en nu krijg ik deze melding :
Warning: mkdir(): open_basedir restriction in effect. File(/media/2014-2015/test) is not within the allowed path(s): (****) in ***functions_all.php on line 19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/05/2015 13:41:51
Quote Anchor link
De punt is om strings van variabelen te scheiden.
Haal anders de eerste / eens weg.

Blijkbaar wil PHP je toegang geven tot een map waarje niet in mag, hoger gelegen in de directory-structuur, vandaar die error.
Gewijzigd op 09/05/2015 13:42:31 door - Ariën -
 
Kjell Baertsoen

Kjell Baertsoen

09/05/2015 13:41:56
Quote Anchor link
Ik ben iets vergeten aan te passen maar het werkt! Bedankt!!!



Toevoeging op 09/05/2015 18:50:35:

Hoe kun je meerdere bestanden uploaden?
Gewijzigd op 09/05/2015 18:50:12 door Kjell Baertsoen
 
Ivo P

Ivo P

10/05/2015 11:29:10
Quote Anchor link
meerdere bestanden uploaden:

door meerdere <input type="file"> velden te hebben.

Gemakkelijkste als je ze dezelfde naam geeft en dan als array gebruikt:

<input type="file" name="fileToUpload[]">
<input type="file" name="fileToUpload[]">
<input type="file" name="fileToUpload[]">

Bouw je script dan zo op, dat je door een niet absoluut bepaald aantal $_FILES['fileTopload'][0], $_FILES['fileTopload'][1] etc loopt.

Dus iets als

foreach($_FILES['fileTopload'] as $uploadfile) {

}

Maar vaak is het ook wel gemakkelijk om in zo'n geval de files "onder water" achter elkaar te uploaden.

dat voorkomt timeouts of data-te-groot fouten als eens iemand 30 files van 20MB uploadt
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/05/2015 12:05:09
Quote Anchor link
Ik denk trouwens dat al die code tot nu toe een stuk beter leesbaar wordt als je de volgende zaken apart behandelt:
- het beheer van de directorystructuur waarbinnen je kunt uploaden
- het uploaden zelf

Je bent nu namelijk een beetje veroordeeld tot een onleesbare if-elseif-elseif-elseif-else hel.

Dat gezegd hebbende, je kunt het nog wat breder trekken door hier een soort van media beheersysteempje van te maken die meerdere bestandstypen accepteert.
 
Eddy E

Eddy E

11/05/2015 10:08:58
Quote Anchor link
Oftewel: implementeer een volledig bestandssysteem...
 

11/05/2015 10:16:44
Quote Anchor link
Ik ben bezig geweest met een script in OOP style waarmee mappen uitgelezen kunnen worden.

http://delistio.us/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/05/2015 10:17:44
Quote Anchor link
Rickert Bombaklats op 11/05/2015 10:16:44:
Ik ben bezig geweest met een script in OOP style waarmee mappen uitgelezen kunnen worden.

http://delistio.us/



Werkt goed:
Quote:
Apache is functioning normally
 

13/05/2015 12:38:23
Quote Anchor link
? Ik weet niet waar jij kijkt Aar... maar Delistio.us draait gewoon en ik krijg een nette pagina voorgeschoteld.
 
- wes  -

- wes -

13/05/2015 14:04:22
Quote Anchor link
Alle links gaan naar forbidden
 
- SanThe -

- SanThe -

13/05/2015 14:12:05
Quote Anchor link
Ik krijg alleen dit:

- Aar - op 11/05/2015 10:17:44:
Apache is functioning normally
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.