Google Roboto font lelijk in Mozilla Firefox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

17/05/2015 11:11:49
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Ik ben bezig met een menu en dit lukt me best wel goed.
Het gaat om de Roboto font van Google.

Alleen:
- In Google Chrome is de font mooi en smooth.
- Maar in Mozilla Firefox is de font super lelijk, niet smooth en je ziet meer van de letter-spacing..

Weet iemand hoe dit komt en hoe ik het beter kan maken?
Want door dit heb ik ook iets minder ruimte aan de andere kant van mijn balk. (is niet te zien heb de foto's kleiner gemaakt)

Alvast bedankt :)

Chrome:
Afbeelding

Mozilla:
Afbeelding
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:31:27
 
Eddy E

Eddy E

17/05/2015 19:36:22
Quote Anchor link
Al een CSS-reset toegevoegd? Jammer dat het nodig is, maar voorkomt vaak dit soort problemen: http://cssreset.com/ van Eric Meyer. En die weet waar hij over praat.
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

17/05/2015 19:43:18
Quote Anchor link
Lijkt me niet dat dat helpt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/05/2015 21:41:41
Quote Anchor link
Is dat niet gewoon een (normaal) verschil in renderingswijze van de browsers?
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

17/05/2015 21:58:35
Quote Anchor link
Zou het inderdaad wel kunnen, wel pittig jammer dan.. :/
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/05/2015 22:03:09
Quote Anchor link
Het leven van een webdesigner gaat niet over rozen ;-)
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

17/05/2015 22:10:04
Quote Anchor link
Haha maar wel over uiterlijk van het design toch? ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/05/2015 22:21:20
Quote Anchor link
Dat wel :) Je zult het dus óf moeten accepteren óf een andere oplossing moeten verzinnen ...
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/05/2015 08:02:20
Quote Anchor link
Je kunt nog een paar dingen proberen:

• Controleer in de developer tools van Mozilla of überhaupt wel Roboto wordt gebruikt. Door een strenge same-origin policy kan het laden van fonts en CSS van andere domeinen worden geblokkeerd.

• Heb je Roboto onder Windows of iOS geïnstalleerd? Verwijder die versie dan eens, zodat de webfont wordt gebruikt. (Niet aan te bevelen bij Android, want Roboto is het systeemlettertype.)

Download de versie van Font Squirrel en gebruik die in plaats van de Google-webfont.

• Voorkom naamconflicten door in @font-face een andere naam dan Roboto te declareren.
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

18/05/2015 08:41:03
Quote Anchor link
• Ja, Mozilla Firefox gebruikt wel de font, want als ik Roboto verwijder in mijn css springt ie naar Arial.

• Nee, Roboto staat niet op mijn laptop geïnstalleerd.

• Bedankt voor de link heb nu alle lettertypen omgetoverd naar die van Fonts Squirrel.
Maar ik zie geen verschil :(

• Nee, dit is niet van toepassing.
Gewijzigd op 18/05/2015 09:55:46 door Marthijn Buijs
 
Henk de Vriep

Henk de Vriep

18/05/2015 10:05:38
Quote Anchor link
Plaats een het stuk css waar je dit font inlaadt.
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

18/05/2015 10:34:08
Quote Anchor link
Dit is alle CSS om de fonts in te laden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
@font-face {
    font-family: 'Roboto';
    src: local('Roboto'),
         local('Roboto-Regular'),
         url('./fonts/Roboto/Roboto-Regular.ttf') format('truetype');
}

@font-face {
    font-family: 'Open Sans';
    src: local('Open Sans Light'),
         local('OpenSans-Light'),
         url('./fonts/OpenSans/OpenSans-Regular.ttf') format('truetype');
}

@font-face {
    font-family: 'Oxygen';
    src: local('Oxygen'),
         local('Oxygen-Regular'),
         url('./fonts/Oxygen/Oxygen-Regular.otf') format('opentype');
}


En het pad naar de font klopt.
Gewijzigd op 18/05/2015 11:41:15 door Marthijn Buijs
 

18/05/2015 11:51:32
Quote Anchor link
Het kan te maken hebben met de antialias van de font die de browser rendert.
Elke browser doet dit anders.

http://stackoverflow.com/questions/17864742/how-to-apply-font-anti-alias-effects-in-css
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/05/2015 11:54:58
Quote Anchor link
Als ik Roboto-Regular.ttf vergelijk met je eerste plaatje, denk ik dat het aan de gewichten kan liggen. Je krijgt namelijk soms faux bold of "vals vet" als je de regular-variant voor font-weight: normal of font-weight: 400 vetter probeert weer te geven.

Watch your @font-face font-weight
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

18/05/2015 11:57:09
Quote Anchor link
Ik heb die font-smoothing en de text-shadow in mijn CSS gedaan op de juiste plek, steeds geen verandering in Firefox.
Overigens zie ik ergens bij de link die je stuurde dat font-smoothing niet meer ondersteund word.

Ik denk dat wat Ozzie PHP zei het beste is.

Dus ik moet het maar accepteren, maar daar krijg ik al minder moeite mee als ik op een aantal plekken zie dat Chrome het meeste gebruikt word.

Toevoeging op 18/05/2015 12:04:51:

Eerlijk gezegd vind ik dat 'vals vet' wel mooi eigenlijk.
Maar ik denk zelf ook wel dat het met de renderwijze te maken heeft, en dat we hier eigenlijk niks aan kunnen doen.

Evengoed wil ik iedereen bedanken voor de moeite.
Gewijzigd op 18/05/2015 11:58:25 door Marthijn Buijs
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.