Hardware Linux 24/7 HOME webserver

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/04/2014 12:01:13
Quote Anchor link
Beste Forumleden,

Ik speel met de gedachte een eigen webserver te bouwen of aan te schaffen. Het budget is 400 - 500 euro.

Ik zou natuurlijk die oude stofzuiger (lees minitower met minimaal drie ventilators) kunnen inrichten maar ik krijg al spookbeelden van een energie nota die langer is dan een A4-tje, vastlopende ventilators en kokende processors :-)

Dus dacht ik maar wat geld te investeren en een energiezuinige liefst passief gekoelde doos aan te schaffen. Hierbij heb ik nog wel iets extra's over voor wat meer intern geheugen en een SSD in plaats van een harddisk. een dvd-rom en een VGA of DVI aansluiting zou makkelijk zijn t.b.v. de installatie.

Een zoektochtje naar dergelijke configuratie's bleek lastiger dan gedacht dus wil ik vragen om jullie advies.
Hierbij mag in details geschreven worden over diverse onderdelen maar ook over complete systemen. Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:28:32
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2014 12:04:02
Quote Anchor link
Het ligt eraan waar je hem wilt gaan plaatsen voor nu en in de toekomst.
Is het voor thuis, of heb je de ambities om hem uiteindelijk in een datacenter te hangen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/04/2014 12:05:30
Quote Anchor link
- Aar - op 13/04/2014 12:04:02:
Het ligt eraan waar je hem wilt gaan plaatsen voor nu en in de toekomst.
Is het voor thuis, of heb je de ambities om hem uiteindelijk in een datacenter te hangen?


Nee voor thuis op zolder. Vandaar het woord HOME in de titel.
 
Reshad F

Reshad F

13/04/2014 13:25:27
Quote Anchor link
Begin met een Raspberry PI en breid uit met wat jij nodig denkt te hebben! zuinig, goedkoop en efficiënt!
 
Ivo P

Ivo P

13/04/2014 13:31:29
Quote Anchor link
Ik heb jaten geleden een simpele pentium II als server voor mail en hostingvan paar simpele sites ingezet.

Was goed te doen voor ontwikkeling en prive site.
Minder voor een webshop met 3000 producten etc.

vergeet trouwens ook niet veiligheid: je kunt zomaar gaten hebben waardoor je server overgaat tot spamversturen.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

13/04/2014 14:32:57
Quote Anchor link
haha Ik moest bij je eerste paar zinnen denken aan Nerdalize:
http://nerdalize.com/
 
John D

John D

13/04/2014 15:43:20
Quote Anchor link
een of meer raspberry's. Ik heb er eentje als slimme energie webserver 24x7 draaien (ism met een youless opnemer). Daarbij haal ik nog bij 2 familieleden de energie gegevens op en zij kijken dus naar hun gebruik. Kleine toepassing maar werkt uitstekend. De Raspberry voeding is een oude samsung gsm lader (mico usb). Een dikke USB memory eraan en een kleine SD om op te starten. SD kaartjes zijn eigenlijk niet geschikt voor 24x7 i/o dus ik ben meer en meer naar de USB stick aan het migreren. Zijn veel draadjes over te vinden.
Gewijzigd op 13/04/2014 15:44:53 door John D
 
Pipo Clown

Pipo Clown

13/04/2014 16:29:21
Quote Anchor link
Ik heb mijn sites gewoon op een NAS draaien.
Erg energiezuinig en het gebruikt weinig of geen opslagruimte dus die kan je voor andere dingen gebruiken.
 
John D

John D

13/04/2014 17:22:42
Quote Anchor link
Pipo Clown op 13/04/2014 16:29:21:
Ik heb mijn sites gewoon op een NAS draaien.
Is jouw NAS flexibel genoeg qua versiebeheer Apache, PHP en MySql ? Ik heb er ook wel eens aan gedacht maar welke NAS biedt genoeg vrijheid om bovengenoemd zelf te upgraden/aan te passen etc?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/04/2014 20:31:29
Quote Anchor link
@Kumkwat Dat is wel een grappig verhaal inderdaad :-)

John: ik heb hier een raspberry liggen maar ik had nog niet het idee dat ik daaruit genoeg snelheid kan persen om lekker mee te kunnen werken als ontwikkelaar.

@Pipo: daar heb ik ook aangedacht maar daar stel ik dus dezelfde vraagtekens bij als John: Kan ik daar lekker op uitbreiden met PHP extensies en samba etc? En welke NAS stel je dan voor?
 

25/07/2014 23:24:48
Quote Anchor link
** knip **
- Aar -:
Dit gaat over systemen en software. Reklame maken voor je favoriete hostingbedrijf hoort hier niet bij.
Gewijzigd op 25/07/2014 23:31:08 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.