Hello world! werkt niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sam van Berlo

Sam van Berlo

25/08/2015 20:57:06
Quote Anchor link
Beste leden,

Dit is echt een beginner-beginner vraag waarschijnlijk maar ik kom er niet uit.

Ik werk in een localhost met het programma xampp. In de php tutorial die ik volg moet ik
in een html document een php code schrijven waardoor er op mijn localhost het bericht

Hello World!

moet komen te staan. Maar ik krijg steeds:

Hello World!
" ?>

Waarom krijg ik steeds " ?> onder Hello World! ?
De code die ik gebruik is de volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<!doctype html>
<html>
<head><title>Hello World Script</title></head>
<body>

<?php echo "<p>Hello World!</p>" ?>

</body>
</html>

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 25/08/2015 21:13:14 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:46:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/08/2015 21:13:56
Quote Anchor link
Hoe roep je het script aan? Via http://localhost?
En wat is de bestandsnaam van het script? Heeft deze de .php extentie?

Verder mist er een ; na de tweede quote in je PHP-blok.
Gewijzigd op 25/08/2015 21:15:09 door - Ariën -
 
Sam van Berlo

Sam van Berlo

25/08/2015 21:25:11
Quote Anchor link
Ik roep het aan via:
http://localhost:8080/test1/php1.html

via het bestandje php1.php werkt het wel zie ik!
http://localhost:8080/test1/php1.php

Ik dacht dat het ook in een .html file kon?
Of zou het alleen in een .php kunnen?

bedankt voor je reactie,
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/08/2015 21:38:35
Quote Anchor link
Standaard kan het alleen via .php extensies.

Met .htaccess kan je eventueel ook met mod_rewrite .html gebruiken voor PHP-scripts.
Gewijzigd op 25/08/2015 21:43:31 door - Ariën -
 
Sam van Berlo

Sam van Berlo

25/08/2015 22:44:39
Quote Anchor link
Helemaal helder.

dankjewel voor de reacties!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.