HMVC vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

02/10/2014 17:25:36
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik vroeg met af of je in een HMVC omgeving een standaart hebt hoe je controllers aanroept.
Normaal gezien laadt je maar 1 controller alleen in hmvc kun je meerdere controllers laden, Maar wordt deze in de (bijvoorbeeld ) index controller geladen of in de view of model ?

Kwam er zelf niet helemaal uit zelfs met zoeken want daar lees ik meer over modules. ( dus bijv, twitter module, facebook, blog, rss ect. )
Gr wouter.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:14:14
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/10/2014 18:14:41
Quote Anchor link
De eerste controller wordt door de router aangeroepen. De overige via de view.

Bijv. je geeft een route op voor index.php/contact (of index.php?page=contact):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
main_contact:
    pattern:  /contact
    defaults: { _controller: MainBundle:Contact:index }


De controller:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

class ContactController extends BaseController
{
    public function indexAction()
    {

        $data = array(
            'somedata' => 'somedata'
        );
    );


        return $this->render('MainBundle:Contact:index.html.twig', $data);
}

?>


De View:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<!doctype html>
<html>
    <head>
        <meta charset="utf-8">
        <title>Contact</title>
    </head>
    
    <body>
        <h1>Contact</h1>
        
        <!-- CONTACT INFO HERE -->

        <div class="sidebar-frame">
            {{ render(controller('MainBundle:Sidebar:index')) }}
        </div>
    </body>
</html>


Zoals je in de view hierboven kunt lezen wordt er weer een nieuwe controller aangeroepen om de sidebar weer te geven.

Voorbeeldje komt van Symfony maar dat is geen HMVC framework. Het principe is echter gelijk, het enigste verschil is dat Symfony geen Models kent. In plaats van een Model aan te roepen vanuit de controller wordt de data gewoon in de controller zelf verzameld. De exacte notatie van bijvoorbeeld de routes zijn per framework wel verschillend.
Gewijzigd op 02/10/2014 19:52:04 door Frank Nietbelangrijk
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

02/10/2014 20:40:24
Quote Anchor link
Hallo Frank,

Bedankt voor je antwoord.
In jouw voorbeeld gebruik je symfony en die gebruikt weer twig.
Nu gebruik ik alleen twig en heb ik geen toegang tot de render functie die symfony wel heeft.

Dit zou dus betekenen dat ik een twig extension moeten maken die de render functie nabootst.
Of in ieder geval een extension maken die een "controller/module" kan aanroepen en gebruik kan maken van alle functies die beschikbaar zijn.

Heb jij misschien een idee hoe ik dit het beste kan doen.
Met betrekking tot het aanroepen van de functie in van de "controller/module" ?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/10/2014 21:00:33
Quote Anchor link
Helaas Wouter,

In Symfony is dit natuurlijk standaard aanwezig. Google is je vriend :-)

Feitelijk hoef je alleen te weten hoe je een custom functie kan toevoegen in Twig.

http://twig.sensiolabs.org/doc/advanced.html#functions
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

02/10/2014 21:21:23
Quote Anchor link
Klopt frank,
Had dat topic al doorgelezen en heb al wel een idee hoe ik het wil implementeren.
Zal denk ik nog wel problemen tegen komen maar ik zal er eens een begin aan maken morgen.
 
Wouter J

Wouter J

02/10/2014 21:34:12
Quote Anchor link
Je kan ook even kijken hoe Symfony het heeft gedaan, maar dat is waarschijnlijk erg implementatie specifiek: https://github.com/symfony/TwigBridge/blob/master/Extension/HttpKernelExtension.php

(Btw, als Symfony doet wat jij wilt bereiken, waarom zou je dan nog zelf gaan knutselen?)
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

03/10/2014 00:30:57
Quote Anchor link
Bedankt wouter!
Had al gekeken hoe symfony dat deed maar keek op de verkeerde plek.
Zal hier morgen/vanmiddag na kijken.
Heb nu nachtdienst dus kan niet veel doen jammer genoeg
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/10/2014 01:10:32
Quote Anchor link
@Frank:

Als je die extra controllers in een view onderbrengt die bij de contactpagina hoort, dan krijg je dus telkens dezelfde pagina als je de contactpagina aanroept. Ik dacht eigenlijk dat het idee was dat zo'n pagina dynamisch (aan de hand van configuratie) wordt opgebouwd. Bijv. website A en B hebben allebei een contactpagina, maar op website B wordt een routebeschrijving getoond en op website A niet. Als je het in de view implementeert staat alles vast lijkt mij.
Gewijzigd op 03/10/2014 01:10:56 door Ozzie PHP
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

03/10/2014 01:34:54
Quote Anchor link
@ozzie, je gebruikt geen hele contact pagina als module. (als het goed Is)
Het zijn voornamelijk kleine elementen die je opnieuw kunt gebruiken op meerdere pagina's als dit nodig is.
Denk hier bijvoorbeeld aan een navigatie module die je in een master layout zet.
Of een fb like module die je in een pagina of blog view verwerkt.

Dit zijn maar voorbeelden natuurlijk.
En wat mij ook een voordeel lijkt is dat je een default style zou kunnen toepassen op de modules en eventueel kunt aanpassen.
Gewijzigd op 03/10/2014 04:33:32 door Wouter Van Marrum
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/10/2014 08:54:54
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 03/10/2014 01:10:32:
@Frank:

Als je die extra controllers in een view onderbrengt die bij de contactpagina hoort, dan krijg je dus telkens dezelfde pagina als je de contactpagina aanroept. Ik dacht eigenlijk dat het idee was dat zo'n pagina dynamisch (aan de hand van configuratie) wordt opgebouwd. Bijv. website A en B hebben allebei een contactpagina, maar op website B wordt een routebeschrijving getoond en op website A niet. Als je het in de view implementeert staat alles vast lijkt mij.


Volgens mij is het idee om dubbele code te voorkomen.
Als we op alle pagina's dezelfde sidebar willen zien en we hebben vijf verschillende pagina's dan gaan we natuurlijk niet vijf keer dezelfde code herhalen. (logisch toch) Dat is naar mijn idee dé reden. Verder kan het juist zeer zeker wél dynamisch:

1. je hebt alle vrijheid in je controller(s).
2. in twig kun je heel simpel een if() - else() - endif gebruiken.
3. je kunt een foreach() e.d? in twig gebruiken
4. je zou zelfs nog een array met config waardes kunnen meegeven. (not done)


Dus ook het aanroepen van die controller kan in een if()
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/10/2014 09:17:12
Quote Anchor link
Correct: Don't repeat yourself zou Artikel 1 in de Grondwet van OOP-land kunnen zijn.

Zodra je op het punt staat twee keer hetzelfde te gaan doen, moet je gaan refactoren. Bijvoorbeeld naar een service.

In dat opzicht is de naam HMVC misleidend, want het is geen MVC. Refactoren betekent namelijk niet automatisch dat je die dubbelingen in code dan in twee controllers gaat uitsplitsen.

De hiërarchie bij HMVC ontstaat niet doordat je MVC-modules binnen MVC-modules gebruikt, zoals een social media buttons-module binnen een footer-module binnen een webpagina-module. Dán krijg je inderdaad iets dat je niet wilt: een controller die vanuit een bovenliggende view in de hiërarchie wordt aangesproken. Je regelt dat op een hoger niveau, in de configuratie en in services van een kernel.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/10/2014 10:37:55
Quote Anchor link
Ik snap niet of jullie nu hetzelfde bedoelen als wat ik bedoel, maar ik bedoel dit...

Frank zegt we hebben URL www.mijnsite.nl/contact en die roept de ContactController aan. Die ContactController roept vervolgens een view aan, en in die view worden weer andere (bijv. 5 stuks) controllers aangeroepen. Oké, prima... want dan gaan we niet wederom 5x die view opnieuw maken, maar we roepen gewoon die controller aan, en die zorgt voor de view. Correct?

Maar wat nu als 1 van die 5 controllers een MapController is die een plattegrond toont. Stel nu ik heb 2 verschillende websites, waarbij ik alleen bij de eerste een plattegrond wil tonen. Bovendien wil ik bij de 2e website een andere (dan die 5) controller erbij plaatsen. Hoe los je dat dan op?
 
Wouter J

Wouter J

03/10/2014 11:41:50
Quote Anchor link
>> Hoe los je dat dan op?

Website 1 en Website 2 hebben niet dezelfde backend. Misschien hebben ze wel overeenkomstige modules, maar daarvan wordt bijv. de view in de applicatie specifieke bestanden overschreven.

Overigens zijn we nu wel dit topic aan het kapen, niet?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/10/2014 12:04:23
Quote Anchor link
>> Website 1 en Website 2 hebben niet dezelfde backend.

Dat weet je niet... ze kunnen toch op hetzelfde platform draaien en gebruik maken van dezelfde library?

>> ... maar daarvan wordt bijv. de view in de applicatie specifieke bestanden overschreven.

Dan ga je dus per (main)controller controleren of er een applicatie-specifieke view aanwezig is?

>> Overigens zijn we nu wel dit topic aan het kapen, niet?

Vind ik niet... ik probeer duidelijk te krijgen wat het doel is van de HMVC opzet. Klopt de opzet zoals deze door Frank wordt beschreven, of is misschien een iets andere aanpak wel wenselijk/handiger...?
 
Wouter J

Wouter J

03/10/2014 12:22:58
Quote Anchor link
>> Dat weet je niet... ze kunnen toch op hetzelfde platform draaien en gebruik maken van dezelfde library?

Beide websites hebben andere eisen, zoals je al beschreef. Dus kunnen ze niet beide op dezelfde applicatie runnen. Wat je in dit zorgt gevallen vaak hebt is een "standaard" die alle basis features bevat. Daar bovenop komt dan per website de maakwerk code. In dit geval zou een plattegrond onderdeel zijn van deze maatwerk code.

>> Dan ga je dus per (main)controller controleren of er een applicatie-specifieke view aanwezig is?

Nee, dit zit als het goed is al in je framework ingebouwd. In Symfony kan je bijv. een StandardAppBundle hebben die een template StandardAppBundle:Contact:index.html.twig heeft. In het geval van Website 1 moet deze worden uitgebreid met een plattegrond, dus overschrijven we die in de application directory door een bestand /app/Resources/views/StandardAppBndle/Contact/index.html.twig te maken. Deze voegt dan de plattegrond toe.
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

03/10/2014 15:29:57
Quote Anchor link
Bedankt voor de antwoorden !
Ik weet nu voldoende hoe ik het wil gebruiken.

Kom hier misschien nog eens later op terug,
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.