Hoe koppel ik een DIV ID in js document?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Guido  -

Guido -

23/08/2014 13:49:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een js file met deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$(document).ready(function() {

$(  "ul:nth-of-type(4n+1)" )
.addClass( "links" );


$( "ul:nth-of-type(4n+4)" )  
.addClass( "rechts" );

});


Ik wil bovenstaande actie alleen voor UL's die onder een bepaalde DIV staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="tabel">


Hoe integreer ik de div id in bovenstaande js code?

Sorry, heb vrijwel geen kennis van js :-(

Guido
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:11:03
 
Machiel K

Machiel K

24/08/2014 12:51:56
Quote Anchor link
Ik geloof dat dat gewoon heel simpel, op deze manier is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$(document).ready(function() {

$( "#tabel > ul:nth-of-type(4n+1)" )
.addClass( "links" );


$( "#tabel > ul:nth-of-type(4n+4)" )  
.addClass( "rechts" );

});


Wat is de bedoeling van je code? Links en rechts een kleur geven? Dit kan je beter gewoon met CSS doen denk ik.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

24/08/2014 12:59:08
Quote Anchor link
Machiel K op 24/08/2014 12:51:56:
Ik geloof dat dat gewoon heel simpel, op deze manier is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$(document).ready(function() {

$( "#tabel > ul:nth-of-type(4n+1)" )
.addClass( "links" );


$( "#tabel > ul:nth-of-type(4n+4)" )  
.addClass( "rechts" );

});


Wat is de bedoeling van je code? Links en rechts een kleur geven? Dit kan je beter gewoon met CSS doen denk ik.



precies, js nergens voor nodig..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
#tabel > ul:nth-of-type(4n+1), .links {
 color: red;
}


#tabel > ul:nth-of-type(4n+4), .rechts {
 color: blue;
}
 
Goto Learn

Goto Learn

24/08/2014 13:31:59
Quote Anchor link
Dit topic lijkt hetzelfde vraag te zijn als hier: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/hulp-bij-if-else-statement-in-js/95742/last/

@Guido,

Wel graag laten weten of je hiermee geholpen ben, want anders zitten er mensen je voor niks te helpen, dus das wel erg lullig.
 
Guido  -

Guido -

24/08/2014 13:50:59
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties.

Klopt, het kan zeker via css alleen, maar de NTH wordt niet ondersteund in IE 8 en ouder en schijnt wél ondersteund te worden in jquery. En jquery wordt wél in IE 8 en ouder ondersteund.

Kan 1 van jullie me ook vertellen hoe ik de if /else statement toevoeg aan de code van Machiel K?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$(document).ready(function() {

IF
$( "#tabel > ul:nth-of-type(4n+1)" )
.addClass( "links" );

ELSE
$( "#tabel > ul:nth-of-type(4n+4)" )  
.addClass( "rechts" );

});


Guido
Gewijzigd op 24/08/2014 14:12:17 door Guido -
 
Goto Learn

Goto Learn

24/08/2014 14:10:46
Quote Anchor link
@Guido,

Hoezo geen oplossing? Op de website van Stackoverflow wat ik je gaf, staat toch duidelijk hoe je dat kunt oplossen met :first-child en of door gebruik te maken van js library: http://selectivizr.com/.
 
Guido  -

Guido -

24/08/2014 14:12:59
Quote Anchor link
@Goto Learn: Ik wil graag de if/else statement ipv jouw optie, vandaar.

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/hulp-bij-if-else-statement-in-js/95742/

Maar laten we dit topic idd maar afsluiten en ik wacht nog wel eventuele reacties af bij andere topic.

Thanks.

Guido
Gewijzigd op 24/08/2014 14:15:20 door Guido -
 
Goto Learn

Goto Learn

24/08/2014 14:17:28
Quote Anchor link
@Guido,

Hmm okee, hopelijk kan iemand je helpen dan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.