Hoe maak je een goede mappenstructuur met hetzelfde ontwerp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harm bruise

Harm bruise

24/07/2014 17:25:22
Quote Anchor link
Dag allemaal,

Ik ben nieuw op deze website en vroeg me iets af.
Ik ben een redelijke coder als het gaat om HTML en CSS. Ben momenteel bezig met het leren van PHP en dit gaat al redelijk.

Wel heb ik een paar vragen:
- Wat is een juiste mappenstructuur als het gaat om een website met administratie paneel wat ik zelf wil gaan ontwerpen?
- Hoe kan je het mogelijk maken dat je 1 ontwerp script hebt dat je dan steeds op dezelfde pagina kan gebruiken, ik weet met include maar hoe werkt dit dan met mappenstructuur en continu het gebruik van ../ bij een andere map.

Ik hoop dat jullie mij wat meer informatie over deze 2 dingen kunnen geven.

Met vriendelijke groet,
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:04:38
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2014 17:43:18
Quote Anchor link
Hier een stukje code uit mijn CMS-systeem:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// de beschikbare modules, met automatisch de .php-extentsie erachter,
$modules = array("gebruiker","gebruikers","paginabeheer");

if(isset($_GET['module'])) {
    if(!file_exists($_GET['module'].".php")) {
        echo '<h1>Error!</h1><div class="info">Deze module bestaat niet.</div>';
    }
elseif(!in_array($_GET['module'], $modules)) {
        echo '<h1>Error!</h1><div class="info">Deze module staat niet aan in de config.</div>';
    }
else {
        include $_GET['module'].".php";
    }
}
else {
    // geen GET, open index.
    include "home.php";
}

?>
Gewijzigd op 24/07/2014 17:44:08 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/07/2014 21:56:20
Quote Anchor link
tjaa ..

Ik zou zeggen een frontcontroller gebruiken en een autoloader

Nederlandstalige Youtroep film over autoloaders en namespaces
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2014 22:09:33
Quote Anchor link
Het is wel iets voor gevorderen, dat weer wel.
Als je daarna gaat kijken kan je in mijn ogen meteen je hele CMS voor zowel de front- als de backend op die manier opbouwen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/07/2014 22:36:42
Quote Anchor link
vandaar de tjaa.. Aar.

één van de grote voordelen van een frontcontroller is (vergeet dan maar even autoloaders en namespaces) dat iedere URL naar de index.php gaat en dus is het heel erg makkelijk om telkens dezelfde bestanden te includen.

http://jouwdomein.nl --> index.php
http://jouwdomein.nl/contact --> index.php
http://jouwdomein.nl/about --> index.php

Dit wordt bereikt door 'rewrite rules' in het .htaccess bestand. Hierdoor wordt iedere URL waarvan geen fysiek bestand aanwezig is op de server omgeleid naar index.php.

Vervolgens kun je in de $_SERVER array informatie vinden over de URL die de gebruiker heeft opgevraagd. Met die informatie weet je welke content je moet gaan tonen.
Gewijzigd op 24/07/2014 22:43:33 door Frank Nietbelangrijk
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/07/2014 01:53:32
Quote Anchor link
>> Nederlandstalige Youtroep film over autoloaders en namespaces

Uit nieuwsgierigheid... wat voor accent heeft deze man? Weet iemand dat? Zou ie uit Zeeland komen ofzo? Hij praat wel gortdroog, haha... zou ie ook op deze manier een mop vertellen? :-)
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

25/07/2014 09:53:23
Quote Anchor link
@ozzie geen idee ik dacht eerder ergens uit noorden ofzo.
Maar indd wat een gortdroge stem.
Had na 2 minuten ook zoiets van de mazzel met dit filmpje haha.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

25/07/2014 22:03:16
Quote Anchor link
Haha, geweldig dat accent idd.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=jEJI07C7KG4#t=840

Maar laten we weer verder ontopic gaan :)
Gewijzigd op 25/07/2014 22:03:55 door Nick Dijkstra
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/07/2014 22:26:50
Quote Anchor link
Hehe... ja, k vond het wel lol :)
Stel dat zo iemand je een verhaal gaat vertellen, haha... ik zou na een minuut in slaap vallen :)
Maar inderdaad... on topic maar weer ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.