htaccess zoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »
Fth lalala

Fth lalala

14/07/2015 01:38:34
Quote Anchor link
Beste Leden,

Ik ben bezig met een zoeksysteem voor mijn website. Zoekopdracht wordt door middel van een GET method doorgegeven aan zoek.php

Graag zou ik willen dat de URL er zo uit komt te zien:

www.mijnwebsite.nl/zoek/hier_zoek_query

Helaas lukt dat mij maar niet, het ziet er nu als volgt uit:

www.mijnwebsite.nl/zoek/hier_zoek_query?q=hier_zoek_query (<- dubbel dus)

Weten jullie misschien hoe ik met htaccess alles vanaf '?' kan verwijderen?

Code ziet er nu zo uit:

RewriteCond %{QUERY_STRING} ^q=1$
RewriteRule ^zoek.php zoek/? [L,R=301]
RewriteRule ^zoek/(.*)$ zoek.php?q=$1 [L,NC]

Bedankt allemaal!
Gewijzigd op 14/07/2015 01:41:50 door Fth lalala
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:03:09
 
Thom nvt

Thom nvt

14/07/2015 08:12:21
Quote Anchor link
Lees eens hier
Daar staat in detail uitgelegd hoe je verchillende transformaties kan doen met je GET method (de z.g.n. "query string")

In jouw geval is vooral het laatste kopje "Making the Path Part of the Query String" van toepassing
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

14/07/2015 11:40:09
Quote Anchor link
Met php slim 2 framework routings system kan je dit ook makkelijk maken.
 
Fth lalala

Fth lalala

15/07/2015 01:56:07
Quote Anchor link
Beste leden,

Het is me inmiddels gelukt. Ik heb het opgelost met javascript:

location.href = 'search/'+document.getElementById('q').value.replace(' ', '+');
 
Eddy E

Eddy E

15/07/2015 14:01:53
Quote Anchor link
Dus bij elke pagina-aanroep wordt je doorgestuurd naar dezelfde pagina, maar met een iets andere URL?
Lijkt mij geen goede oplossing, mocht dit het geval zijn.
 
Fth lalala

Fth lalala

15/07/2015 14:59:35
Quote Anchor link
Eddy E op 15/07/2015 14:01:53:
Dus bij elke pagina-aanroep wordt je doorgestuurd naar dezelfde pagina, maar met een iets andere URL?
Lijkt mij geen goede oplossing, mocht dit het geval zijn.




Heey Eddy,

Waarom is dat geen goed idee?
Bovenstaande code wordt aangeroepen als er op submit wordt gedrukt.

Ook heb ik veel met htaccess geprobeerd, maar is me niet echt gelukt.
Hoe zou jij het aanpakken?
 
Thom nvt

Thom nvt

15/07/2015 15:50:13
Quote Anchor link
Javascript is inderdaad geen oplossing. Nu voer je in principe 2 requests uit op je server om alleen een URL te herschrijven. Schaal je applicatie eens (in gedachten) op naar een grote hoeveelheid gebruikers die zoeken en bedenk daar een server load bij.

Om ook nog even op je eerste post te reageren: Volgens mij mis je het "RewriteEngine on" directive in je .htaccess.

Dat alles gezegd te hebben, probeer dit eens als .htaccess:

RewriteEngine on
RewriteRule ^zoek/(.+)$ zoek.php?q=$1 [L]

En dump dan eens $_GET in je zoek.php.
Heb het net even snel getest en volgens mij moet het zo goed gaan.

Maar nu het belangrijkste: Wat gebeurt hier?

Je zegt in feite dit:
Als "zoek/" voorkomt aan het begin van de URL, pak dan alles wat daar achter staat en prop het in $1.
Vervolgens gaan we dit intern behandelen alsof de URL zoek.php?q=$1 was.
De [L] flag zegt dat er geen verdere rewrites moeten worden uitgevoerd op URLs die matchen met het voorgaande.

Hoop dat het zo een beeje duidelijk uitgelegd is.
 
Fth lalala

Fth lalala

15/07/2015 17:56:09
Quote Anchor link
Termination nvt op 15/07/2015 15:50:13:
Javascript is inderdaad geen oplossing. Nu voer je in principe 2 requests uit op je server om alleen een URL te herschrijven. Schaal je applicatie eens (in gedachten) op naar een grote hoeveelheid gebruikers die zoeken en bedenk daar een server load bij.

Om ook nog even op je eerste post te reageren: Volgens mij mis je het "RewriteEngine on" directive in je .htaccess.

Dat alles gezegd te hebben, probeer dit eens als .htaccess:

RewriteEngine on
RewriteRule ^zoek/(.+)$ zoek.php?q=$1 [L]

En dump dan eens $_GET in je zoek.php.
Heb het net even snel getest en volgens mij moet het zo goed gaan.

Maar nu het belangrijkste: Wat gebeurt hier?

Je zegt in feite dit:
Als "zoek/" voorkomt aan het begin van de URL, pak dan alles wat daar achter staat en prop het in $1.
Vervolgens gaan we dit intern behandelen alsof de URL zoek.php?q=$1 was.
De [L] flag zegt dat er geen verdere rewrites moeten worden uitgevoerd op URLs die matchen met het voorgaande.

Hoop dat het zo een beeje duidelijk uitgelegd is.



Hey Termination,

Het is me gelukt met .htaccess! Mag ik die $1 trouwens ook voor andere RewriteRules gebruiken?
 
Eddy E

Eddy E

15/07/2015 21:17:30
Quote Anchor link
Ja, $1 is gewoon je eerste variabele. Soms heb je ook een $2 en (heel soms) een $3. Maar als dat nodig is, is het niet heel logisch opgezet.

Toevoeging op 15/07/2015 21:21:26:

Eddy E op 15/07/2015 21:17:30:
Ja, $1 is gewoon je eerste variabele. Soms heb je ook een $2 en (heel soms) een $3. Maar als dat nodig is, is het niet heel logisch opgezet.


Zo heb ik bijvoorbeeld dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
index.php?p=a&id=$1   RewriteRule ^artikel/(.*)/(.*)


Wat dat doet?
Een adres als http://www.zunflappie.nl/artikel/221/stuurslot-verwijderen doorsturen naar index.php?p=a&id=221
P = pagina
A = Artikel
ID = het id
Ik doe dus niets met het stukje "stuurslot-verwijderen"

Zou ik dit in mijn htaccess opnemen, dan kan ik wel wat met dat stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
index.php?p=a&id=$1&tekst=$2   RewriteRule ^artikel/(.*)/(.*)

Alle tekst na de derde slash (dus stuurslot-verwijderen) komt dan binnen via $_GET['tekst']

Nu heb ik dat puur voor het oog en voor Google, meer niet.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/07/2015 08:34:19
Quote Anchor link
Eddy, ik begrijp waarom je het zo doet, maar als het puur voor het oog en voor Google is, dan kun je overwegen om

http://www.zunflappie.nl/artikel/221/stuurslot-verwijderen

te herschrijven naar

http://www.zunflappie.nl/zundapp-stuurslot-verwijderen

Dat heeft voor SEO wat voordelen: een extra keyword, een kortere URL en keywords dichter bij het begin.

Het betekent ook dat je (meestal) niet meer alleen .htaccess kunt gebruiken voor de routing, maar dat je in index.php zult moeten controleren of de opgevraagde URL voorkomt in een database of paginacache.
 
Eddy E

Eddy E

16/07/2015 15:18:27
Quote Anchor link
Daar heb ik wel over nagedacht, maar er zijn veel links op internet die direct verwijzen naar een artikel.
En die moeten dat ID ook hebben. Dus om historische redenen (jaja) is dit zo.
En het minder fout-gevoelig (een - of een _?). Nu is dat redelijk dicht te spijkeren, maar zo zeker als een nummertje wordt het nooit.
 
Fth lalala

Fth lalala

16/07/2015 15:28:08
Quote Anchor link
Heren bedankt voor jullie uitleg! Ik leer steeds meer en meer :D.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.