Hulp bij if / else statement in js

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Guido  -

Guido -

23/08/2014 11:49:52
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil dit vertalen in javascript, maar krijg het niet voor elkaar de if/else statement te integreren.

Dit is de bedoeling:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
IF
$( "ul:nth-of-type(4n+1)" )
.addClass( "links" );


ELSE IF
$( "ul:nth-of-type(4n+4)" )  
.addClass( "rechts" );


ELSE
.addClass( "overig" );


Guido
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 16:58:36
 
Goto Learn

Goto Learn

23/08/2014 14:46:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if($( "ul:nth-of-type(4n+1)"))
{
   .addClass( "links" );
} else if($( "ul:nth-of-type(4n+4)"))
{  
   .addClass( "rechts" );
} else {
   .addClass( "overig" );
}


Zo? Of bedoel je dit niet?
 
Guido  -

Guido -

23/08/2014 15:06:18
Quote Anchor link
Klopt idd, dat is de bedoeling... maar het werkt niet merk ik.

Guido
 
Goto Learn

Goto Learn

23/08/2014 15:30:52
Quote Anchor link
Tuurlijk werkt het zo niet, want er is geen id/class opgegeven voor addClass en misschien wel meer, maar ik heb geen idee wat je wilt doen en of hoe je code er allemaal uitziet.

Bij addClass moet je dus een id/class opgeven, bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('#id of .class').addClass('MijnClass');
Gewijzigd op 23/08/2014 15:33:19 door Goto Learn
 
Guido  -

Guido -

23/08/2014 15:42:54
Quote Anchor link
Ik heb een overzichtspagina waar een heleboel UL's op staan (in 4 kolommen).

Het gaat om dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ul:nth-of-type


Hiermee selecteer ik iedere zoveelste UL en die UL wil ik dus een bepaalde class meegeven. Zie hier.


Het onderstaande werkt wel maar is dus niet voldoende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$( "ul:nth-of-type(4n+1)" )
.addClass( "links" );


Guido
Gewijzigd op 23/08/2014 15:57:43 door Guido -
 
Goto Learn

Goto Learn

23/08/2014 15:59:44
Quote Anchor link
Ik ben niet zo bekend met nth-of-type, ahoewel ik wel veel bezig ben met jquery, maar volgens mij kun je het ook net zo goed in css doen, misschien dat dit je een beetje op weg helpt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
    <style>
    .test:nth-of-type(1) {
        background-color: red;
    }
    .test:nth-of-type(2) {
        background-color: white;
    }
    .test:nth-of-type(3) {
        background-color: blue;
    }
    .test:nth-of-type(4) {
        background-color: orange;
    }
    </style>
    <ul class="test">
    <li>UL 1</li>
    </ul>
    <ul class="test">
    <li>UL 2</li>
    </ul>
    <ul class="test">
    <li>UL 3</li>
    </ul>
    <ul class="test">
    <li>UL 4</li>
    </ul>


Resultaat:

Afbeelding
Gewijzigd op 23/08/2014 16:05:45 door Goto Learn
 
Guido  -

Guido -

23/08/2014 16:16:06
Quote Anchor link
Klopt, dat had ik al maar door het middels js te doen zou het ook ondersteund worden in oude versies van IE... (IE 8 en ouder).

Guido
 
Goto Learn

Goto Learn

23/08/2014 16:18:45
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.