Hulp met fout: Undefined Variable: _SESSION en Call To Undefined Method PDO::fetch()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Frank Zane

Frank Zane

26/04/2015 17:20:40
Quote Anchor link
Beste mensen,

Tijdens het volgen van een blog tutorial liep ik tegen een probleem aan. Vervolgens leek het of ik het probleem had opgelost door een paar aanpassingen te doen, maar helaas.. zonder resultaat.

Ik krijg na het inloggen als admin de fout: ]Undefined Variable: _SESSION en Call To Undefined Method PDO::fetch()

Het gaat om de code hieronder.

Alvast heel erg bedankt! :)


Index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
<?php

include_once "../blog/connect.php";
include_once "../blog/functie.php";


?>

<!doctype html>
<html lang="en">
<head>
   <meta charset="utf-8"/>
   <title>Dashboard I Admin Panel</title>
  
   <link rel="stylesheet" href="css/layout.css" type="text/css" media="screen" />
   <!--[if lt IE 9]>
   <link rel="stylesheet" href="css/ie.css" type="text/css" media="screen" />
   <script src="http://html5shim.googlecode.com/svn/trunk/html5.js"></script>
   <![endif]-->
   <script src="js/jquery-1.5.2.min.js" type="text/javascript"></script>
   <script src="js/hideshow.js" type="text/javascript"></script>
   <script src="js/jquery.tablesorter.min.js" type="text/javascript"></script>
   <script type="text/javascript" src="js/jquery.equalHeight.js"></script>
   <script type="text/javascript">
   $(document).ready(function()
        {
            $(".tablesorter").tablesorter();
        }
   );
   $(document).ready(function() {

   //When page loads...
   $(".tab_content").hide(); //Hide all content
   $("ul.tabs li:first").addClass("active").show(); //Activate first tab
   $(".tab_content:first").show(); //Show first tab content

   //On Click Event
   $("ul.tabs li").click(function() {

      $("ul.tabs li").removeClass("active"); //Remove any "active" class
      $(this).addClass("active"); //Add "active" class to selected tab
      $(".tab_content").hide(); //Hide all tab content

      var activeTab = $(this).find("a").attr("href"); //Find the href attribute value to identify the active tab + content
      $(activeTab).fadeIn(); //Fade in the active ID content
      return false;
   });

});
    </script>
    <script type="text/javascript">
    $(function(){
        $('.column').equalHeight();
    });
</script>
</head>
<body>

   <?php

   if(session("login") && session("uye_rutbe") == 1){
      require_once "inc/default.php";
   }
else{
}

      if ($_POST){

         $kadi= p("kadi");
         $sifre =  md5(p("sifre"));

      if (!$kadi || !$sifre){
         echo "kullanıcı adı sifre bos bırakılamaz";
      }

      else{

$row = $connect->query("SELECT * FROM uyeler WHERE uye_kadi = '$kadi' && uye_sifre = '$sifre'");
$row = $connect->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);

if ( $row["uye_id"])
{


$session = array(
"giris_yap" => true,
"uye_id" => $row["uye_id"],
"uye_kadi" => $row["uye_kadi"],
"uye_rutbe" => $row["uye_rutbe"]
);

session_olustur($session);
header("Refresh:0;");
}
else {
echo "<font color='red'>Böyle Bir Yönetici Yoktur.</font>";
            
         }
      }
    }

?>


<div id="giris_yap">
<form action="" method="post">
   <table cellpadding="0" cellspacing="0">
         <tr>
            <td>Gebruikersnaam:</td>
            <td><input type="text" name="kadi" /></td>
         </tr>
   <tr>
      <td>Wachtwoord:</td>
      <td><input type="password" name="sifre" /></td>
   </tr>

   <tr>
      <td></td>
      <td><button type="submit">Inloggen</button></td>
   </tr>
   </table>
</form>
</div>
</body>
</html>


functie.php

<?php

         function p($par, $st =false){
   if($st){
      return htmlspecialchars(trim($_POST[$par]));
   }
else{
      
      
            return trim( $_POST[$par]);
      
   }
}
            function
g($par){
            return strip_tag(trim($_GET[$par]));
}
            function
kisalt($par,$uzunluk = 50){
               if(strlen($par) > $uzunluk){
            
               $par=mb_substr($par,0,$uzunluk,"UTF-8").". .";
      
   }

   return $par;
   }
  
   function
go($par, $time = 0){
      if($time == 0){
          header("Location: {$par}");
      }
else{
         header("Refresh: {$time}; url={$par}");
      }
   }
  
   function
session($par){
      if ($_SESSION[$par]){
         return $_SESSION[$par];
        
   }
else{
      
      return false;
      
      }
   }
  
            function
session_olustur($par){
                  foreach  ($par as $anahtar => $deger){
               $_SESSION[$anahtar]=$deger;
      }
   }
        
          
      function
sef_link($url){
         $url = trim($url);
         $url = strtolower($url);
         $find = array('<b>', '</b>');
         $url = str_replace ($find, '', $url);
         $url = preg_replace('/<(\/{0,1})img(.*?)(\/{0,1})\>/', 'image', $url);
         $find = array(' ', '"', '&', '&', '\r\n', '\n', '/', '\\', '+', '<', '>');
         $url = str_replace ($find, '-', $url);
         $find = array('é', 'è', 'ë', 'ê', 'É', 'È', 'Ë', 'Ê');
         $url = str_replace ($find, 'e', $url);
         $find = array('Ã', 'ì', 'î', 'ï', 'I', 'Ã', 'ÃŒ', 'Î', 'Ã', 'Ä°', 'ı');
         $url = str_replace ($find, 'i', $url);
         $find = array('ó', 'ö', 'Ö', 'ò', 'ô', 'Ó', 'Ã’', 'Ô');
         $url = str_replace ($find, 'o', $url);
         $find = array('á', 'ä', 'â', 'à ', 'â', 'Ä', 'Â', 'Ã', 'À', 'Â');
         $url = str_replace ($find, 'a', $url);
         $find = array('ú', 'ü', 'Ãœ', 'ù', 'û', 'Ú', 'Ù', 'Û');
         $url = str_replace ($find, 'u', $url);
         $find = array('ç', 'Ç');
         $url = str_replace ($find, 'c', $url);
         $find = array('Ş', 'ÅŸ');
         $url = str_replace ($find, 's', $url);
         $find = array('Ğ', 'ÄŸ');
         $url = str_replace ($find, 'g', $url);
         $find = array('/[^a-z0-9\-<>]/', '/[\-]+/', '/<[^>]*>/');
         $repl = array('', '-', '');
         $url = preg_replace ($find, $repl, $url);
         $url = str_replace ('--', '-', $url);
      return $url;
   }
      
      
      function
query($query){
         return mysql_query($query);
      }
      
      function
row($query){
         return mysql_fetch_array($query);
      }
      function
rows($query){
         return mysql_num_rows($query);
      }
      {
   }

?>



Connect.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$host
= "localhost";
$database = "blog";
$user = "root";
$password = "";

try {
$connect = new PDO("mysql:localhost={$host};dbname={$database}", $user, $password, array(PDO::MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => "SET NAMES utf8"));
$connect->setAttribute( PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_WARNING );
}
catch (PDOException $e) {
return 'Oeps!, Connection Error: '. $e->getMessage();
}


?>

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 26/04/2015 20:39:48 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:14:39
 
- SanThe -

- SanThe -

26/04/2015 17:53:44
Quote Anchor link
Frank Zane op 26/04/2015 17:20:40:
Undefined Variable: _SESSION


Ik zie nergens session_start().
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/04/2015 20:40:32
Quote Anchor link
Trouwens, waar zulke vreemde namen voor de variabelen en functies?
Engels is beter gangbaarder in de programmeerwereld.
 
Frank Zane

Frank Zane

26/04/2015 20:47:24
Quote Anchor link
@- Aar - De tutorial is in het Turks uitgelegd, dus die man die het uitlegt heeft al die namen gegeven. Sorry.
Gewijzigd op 26/04/2015 20:54:15 door Frank Zane
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.