Hulp met opvragen naam

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Keimpe Hoekstra

Keimpe Hoekstra

30/11/2015 15:39:14
Quote Anchor link
En ik ben weer back ! x]

Probeer laatste tijd een beetje C# te leren,
verdomd lastig. Dus begin nog een opdracht te maken met deels C# en deels HTML.

Afbeelding

Naja iig. dit werkt niet :'(

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
                               <button type="submit">Start de opdracht</button>
                                     @if (IsPost) {
                                     string name = Console.ReadLine("Wat is je naam?");
                                     <p>Je bent nu begonnen met de opdracht.</p>
                                     <p class="naam"     >Naam:      @name     </p>
                                     <p class="starttijd">Starttijd: @DateTime.Now</p>


"No Overload for method ReadLine takes 1 Argument"...
Kan ik hier alleen console applications mee maken of ook wel web based?
Gewijzigd op 30/11/2015 15:40:13 door Keimpe Hoekstra
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:55:07
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

30/11/2015 15:55:32
Quote Anchor link
Waarom gebruik je console functies in een HTML document? Je kunt form data uit de c.Request.Form array halen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/11/2015 16:14:30
Quote Anchor link
Ik heb nooit geweten dat je C# kon combineren met HTML?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

30/11/2015 16:43:24
Quote Anchor link
Het kan wel, zolang je prefixt met @. Wat je ook kan doen is iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
@ {
if (IsPost) {
  string name = Request["name"]
  <p>Je bent nu begonnen met de opdracht.</p>
  <p class="naam"     >Naam:      @name     </p>
  <p class="starttijd">Starttijd: @DateTime.Now</p>
}
}

etc.
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

30/11/2015 18:00:48
Quote Anchor link
Hoe zou je dat bestand dan moeten opslaan? Opslaan met .chtml als extensie? :p
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

30/11/2015 18:12:43
Quote Anchor link
Gewoon als .aspx, maar je hebt een declaratie nodig bovenaan je pagina, welke de gebruikte taal, backend classes etc bevat.

Toevoeging op 30/11/2015 21:27:59:

Als je het standalone wil gebruiken zonder declaraties etc gebruik je de extensie cshtml.
 
Keimpe Hoekstra

Keimpe Hoekstra

01/12/2015 11:26:11
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 30/11/2015 16:43:24:
Het kan wel, zolang je prefixt met @. Wat je ook kan doen is iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
@ {
if (IsPost) {
  string name = Request["name"]
  <p>Je bent nu begonnen met de opdracht.</p>
  <p class="naam"     >Naam:      @name     </p>
  <p class="starttijd">Starttijd: @DateTime.Now</p>
}
}

etc.


Thanks! Dit had ik nodig.

En ja ik gebruik .cshtml bestanden
 
Jan R

Jan R

01/12/2015 12:36:34
Quote Anchor link
- Ariën - op 30/11/2015 16:14:30:
Ik heb nooit geweten dat je C# kon combineren met HTML?
Ben van Velzen op 30/11/2015 16:43:24:
Het kan wel, zolang je prefixt met @.



Ook met wamp/xamp ???
Op alle servers?

Jan
Gewijzigd op 01/12/2015 12:37:52 door Jan R
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/12/2015 14:07:39
Quote Anchor link
Nee, dat niet. Je hebt er een IIS server voor nodig met een "applicatie" ingesteld, of mod_mono, en ik weet niet of dat ook op Windows werkt.

Toevoeging op 01/12/2015 14:08:35:

Het kan dus wel op Windows: http://anmar.eu.org/mono/mod_mono/
Gewijzigd op 01/12/2015 14:10:29 door Ben van Velzen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.