ID van account in URL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/01/2015 23:38:28
Quote Anchor link
Je hebt een id nodig als je naar de profiel van een ander wilt kijken. Je laat dan alleen openbare gegevens zien van die persoon. (Dus bijvoorbeeld niet zijn mailadres lijkt mij)

Stel dat je een lijst van leden hebt en dat de gebruiker op een rij uit de lijst kan klikken zodat ie vervolgens naar de profielpagina gaat van diegene waar hij op geklikt heeft. In die link moet het id zitten.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 11:48:59
 
Prospere Gaming

Prospere Gaming

28/01/2015 10:02:14
Quote Anchor link
Klopt Frank nietbelangrijk.
Op de gewone profiel.php/ID=... Wordt de gegevens (XP speelgeld etc) getoond en geen persoonlijke gegevens. Ook komt er een profiel bewerk pagina die zonder ID werktom niet de gegevens van een ander in te kunnen zien. Bij de ledenlijst moet je dus wel naar iemand zn profiel kunnen gaan
 
Prospere Gaming

Prospere Gaming

11/02/2015 17:35:23
Quote Anchor link
Nu dit helemaal opgelost is kom ik bij de ledenlijst... de pagina en url doen alles goed, alleen welk ID nummer de profielpagina ook heeft hij geeft alleen dat van jezelf weer.
Wat kan dit zijn?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2015 18:06:51
Quote Anchor link
Blijkbaar controleer je op de userID in de sessie of iets dergelijks.
 
Prospere Gaming

Prospere Gaming

11/02/2015 18:22:39
Quote Anchor link
Dit is de sessie die ik heb
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

session_start();

// Controleren of de bezoeker ingelogd is
if(!isset($_SESSION['logged_in']) || $_SESSION['logged_in'] == false)
{

    header('Location: login_form.php');
    exit();
}



?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2015 18:26:55
Quote Anchor link
Dan moet je het ID nummer uit de GET tonen, of het ID van de database-result.
 
Prospere Gaming

Prospere Gaming

11/02/2015 18:32:08
Quote Anchor link
In de sessie? hoe moet dat er ongeveer uitzien want dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

session_start();

// Controleren of de bezoeker ingelogd is
if(!isset($_SESSION['logged_in']) || $_SESSION['logged_in'] == false)

{

    header('Location: login_form.php');
    exit();
}

            if(isset($_GET['ID']));

?>

Doet namelijk niks
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2015 18:40:29
Quote Anchor link
Even ter uitleg:

- Komen de ID's bij de ingelogde persoon vandaan: Gebruik dan een sessie
- Zijn de ID's niet van de ingelogde persoon, en moet iedereen die kunnen zien, haal ze uit de database.
 
Prospere Gaming

Prospere Gaming

11/02/2015 18:44:25
Quote Anchor link
Oh wacht denk dat hier onze verwarring ontstaat (als ik het fout heb hoor ik t ook graag)

Ik heb een ledenlijst:
http://prntscr.com/63ujuu

Druk ik op de naam magnus heb ik deze link:
http://testversie.site90.net/profiel.php?ID=39
en ziet er zo uit: http://prntscr.com/63uk9i

Druk ik op estragon is dit de url:
http://testversie.site90.net/profiel.php?ID=43
en zie t het er zo uit:
http://prntscr.com/63uksq

Dus hij laat alleen mijn profiel zien niet die van een ander al wil ik dat wel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2015 19:07:57
Quote Anchor link
Dan moet je in je query $_GET['id'] gebruiken (en vergeet deze niet te escapen met mysql()i_real_escape-string()
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.