Image variable naar txt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen dj

Jeroen dj

24/02/2015 21:50:11
Quote Anchor link
Hallo iedereen!

Ik wil graag een script hebben/maken wat dit mogelijk maakt:
Er staan 3 plaatjes, wanneer je op 1 klikt en je klikt op submit dit (variable bvb: $afbeelding1)
naar txt bestand word gepost.

Heeft 1 van jullie een idee hoe ik dit kan doen?

Groetjes!

Edit:
Ik had dit in gedachten:

php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$txt
= $_POST['avatar'];
    file_put_contents($avatarfile1, $txt);
?>


html + js:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div>
<form action="" method="post">
<label for="avatar">
<input type="text" name="avatar" id="avatar" placeholder="" class="form-control" />
<img id="avatar" class="avatar" style="cursor: pointer;"  src="./icons/avatar1.png" onclick="document.getElementById('avatar').value='avatar1.png'" height="50" width="50"/>
<img id="avatar" class="avatar" style="cursor: pointer;"  src="./icons/avatar2.png" onclick="document.getElementById('avatar').value='avatar2.png'" height="50" width="50"/>
<img id="avatar" class="avatar" style="cursor: pointer;"  src="./icons/avatar3.png" onclick="document.getElementById('avatar').value='avatar3.png'" height="50" width="50"/>
</label></div>    


Maar dit werkt niet want als ik op de submit knop druk gebeurt er niets en als ik dit stukje code eruit haal submit hij de andere dingen wel dus ergens zit een foutje :/
Gewijzigd op 25/02/2015 13:57:43 door Jeroen dj
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:47:02
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

25/02/2015 09:49:16
Quote Anchor link
Een plaatje is een binary dat kan dus nooit een txt extensie hebben.
Verder heeft je form geen id, is wel handig als dhtml toe wilt passen middels javascript.
Het idee er achter is wel oke, aan de uitwerking schort het een beetje...
Daarbij wil je javascript (clientsided) & php (serversided) gaan mixen.
Waar is eigenlijk de submit knop in je script?
Gewijzigd op 25/02/2015 10:01:08 door Yoop Overmaat
 
Jeroen dj

Jeroen dj

25/02/2015 13:33:04
Quote Anchor link
Ik heb de submit knop hier niet bij maar staat wel op de pagina zelf,
Ik snap dat een plaatje geen txt extensie kan hebben maar dit is ook niet mijn bedoeling.
Mijn bedoeling is om een waarde te zetten als ik op een plaatje druk om deze waarde in een txt bestand te zetten
wanneer er op submit word gedrukt
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/02/2015 14:08:36
Quote Anchor link
staat de <input name="avatar" /> wel tussen de <form> en </form> ?

en de submit ook?
 
Jeroen dj

Jeroen dj

25/02/2015 14:10:40
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 25/02/2015 14:08:36:
staat de <input name="avatar" /> wel tussen de <form> en </form> ?

en de submit ook?


Jep
 
Willem vp

Willem vp

25/02/2015 14:37:54
Quote Anchor link
Ik zie 4 elementen met hetzelfde id. Dat garandeert ellende...
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

25/02/2015 18:36:18
Quote Anchor link
Het hoeft niet eens een ellende te worden, er is een gelijk id, de gebruikte classes moeten nader definieert worden. Classes/id c.q. id/classes = een generieke functie er van maken & als het werkt, wegwezen ermee. Alhoewel het gebruik van een id & class genaamd avatar niet geheel bugloos zal zijn. Mis nog steeds de submit knop........Waar zit die ergen verstopt?
Gewijzigd op 25/02/2015 18:43:54 door Yoop Overmaat
 
Jeroen dj

Jeroen dj

25/02/2015 18:45:12
Quote Anchor link
<form action="" method="post">
scripts hier
<input type="submit" name="saveForm" value="Save Changes">

Als ik op een image druk zie ik de avatar1.png(/2/3) staan in het input venster dus dit is goed
Maar om dit venster dan op te slaan naar de txt werkt dus niet
 
Willem vp

Willem vp

25/02/2015 19:26:29
Quote Anchor link
Heeft de webserver schrijfrechten in de directory en/of op het bestand $avatarfile1 ?
 
Jeroen dj

Jeroen dj

25/02/2015 19:32:05
Quote Anchor link
Willem vp op 25/02/2015 19:26:29:
Heeft de webserver schrijfrechten in de directory en/of op het bestand $avatarfile1 ?


ja want ik heb ook andere vergelijkbare dingen op diezelfde pagina en die schrijf hij wel naar txt bestanden
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

25/02/2015 23:00:25
Quote Anchor link
Jeroen dj op 25/02/2015 18:45:12:
<form action="" method="post">
scripts hier
<input type="submit" name="saveForm" value="Save Changes">

Als ik op een image druk zie ik de avatar1.png(/2/3) staan in het input venster dus dit is goed
Maar om dit venster dan op te slaan naar de txt werkt dus niet




Een binary of 00011010111001100001101001011101010111100101010111011100111101 kan je niet als een text bestand opslaan. Je zult de database aan moeten passen naar BINARY i.p.v. text
Gewijzigd op 25/02/2015 23:03:46 door Yoop Overmaat
 
Jeroen dj

Jeroen dj

25/02/2015 23:59:04
Quote Anchor link
Yoop Overmaat op 25/02/2015 23:00:25:
Jeroen dj op 25/02/2015 18:45:12:
<form action="" method="post">
scripts hier
<input type="submit" name="saveForm" value="Save Changes">

Als ik op een image druk zie ik de avatar1.png(/2/3) staan in het input venster dus dit is goed
Maar om dit venster dan op te slaan naar de txt werkt dus niet




Een binary of 00011010111001100001101001011101010111100101010111011100111101 kan je niet als een text bestand opslaan. Je zult de database aan moeten passen naar BINARY i.p.v. text




Mijn bedoeling is niet om binary naar een txt te zetten, ik wil 'avatar1.png' opslaan in het txt bestand.
De avatar1.png komt in het input venster te staan wanneer ik op het plaatje klik maar bij het opslaan/php/submit gedeelte gaat iets mis.

Toevoeging op 26/02/2015 00:49:10:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$avatarfile1
= '../../DOMAIN/threads/'.$myid.'/avatar1.txt';
$myid = $_SESSION['ID'];
$AVA = $_POST['avatar'];
        file_put_contents($avatarfile1, $AVA);
?>


<form action="" method="post">

<p>
<input type="text" name="avatar" id="avatar"/>
<img name="avatar" value="1" style="cursor: pointer;"  src="./icons/avatar1.png" onclick="document.getElementById('avatar').value='avatar1.png'" height="50" width="50"/>

<img name="avatar" value="2" style="cursor: pointer;"  src="./icons/avatar2.png" onclick="document.getElementById('avatar').value='avatar2.png'" height="50" width="50"/>

<img name="avatar" value="3" style="cursor: pointer;"  src="./icons/avatar3.png" onclick="document.getElementById('avatar').value='avatar3.png'" height="50" width="50"/>
</p>

<input type="submit" name="saveForm" value="Save Changes">

Dus hier moet ergens de fout zitten :s
$myid/bestand locatie werkt en is geen probleem
Gewijzigd op 26/02/2015 00:53:38 door Jeroen dj
 
Jeroen dj

Jeroen dj

27/02/2015 13:36:14
Quote Anchor link
bump :s
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/02/2015 15:09:12
Quote Anchor link
Dan zul je het bestand met base64_encode() moeten opslaan naar een string, en met base64_decode() moeten decoderen.
 
Jeroen dj

Jeroen dj

27/02/2015 15:21:26
Quote Anchor link
- Aar - op 27/02/2015 15:09:12:
Dan zul je het bestand met base64_encode() moeten opslaan naar een string, en met base64_decode() moeten decoderen.


Waarom zou dit nodig zijn?
Ik heb de value Avatar1 al in de input box, dit hoeft alleen gesubmit worden en opgeslagen te worden
 
Willem vp

Willem vp

27/02/2015 15:46:19
Quote Anchor link
> Waarom zou dit nodig zijn?

Dat is niet nodig, maar ik geloof dat nog niet iedereen helder voor ogen heeft wat je nou precies aan het doen bent. ;-)

Als ik naar je laatste codefragment kijk, valt me op dat $avatarfile1 afhankelijk is van de waarde van $myid. Echter, $myid krijgt pas een waarde in de regel erna. Draai die twee regels eens om...

Verder zie ik dat je in je img-tags de attributen name en value gebruikt. Die attributen zijn echter niet geldig voor img-tags en kun/moet je dus gewoon weghalen.
 
Jeroen dj

Jeroen dj

27/02/2015 15:50:01
Quote Anchor link
Willem vp op 27/02/2015 15:46:19:
> Waarom zou dit nodig zijn?

Dat is niet nodig, maar ik geloof dat nog niet iedereen helder voor ogen heeft wat je nou precies aan het doen bent. ;-)

Als ik naar je laatste codefragment kijk, valt me op dat $avatarfile1 afhankelijk is van de waarde van $myid. Echter, $myid krijgt pas een waarde in de regel erna. Draai die twee regels eens om...

Verder zie ik dat je in je img-tags de attributen name en value gebruikt. Die attributen zijn echter niet geldig voor img-tags en kun/moet je dus gewoon weghalen.


Klopt,
ik heb dit uit mijn pagina gekopieerd en die 2 inderdaad per ongelijk omgedraait
die 2 zou ik inderdaad kunnen verwijderen

het enige wat nog moet is om dus de input van dit input venster op te slaan in de txt wat dus niet werkt
 
Jeroen dj

Jeroen dj

28/02/2015 20:26:40
Quote Anchor link
Ik heb het script nu werkend met de code aan de top.
Is het mogelijk om een image te highlighten die op het moment in de txt staat?
Gewijzigd op 28/02/2015 20:28:10 door Jeroen dj
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.