images comprimeren moet het in php of javascript gedaan worden?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johannes davidian

johannes davidian

27/11/2015 20:01:17
Quote Anchor link
hallo,
ik zoek alternatieve om mij images te comprimeren in plaats van wordpress smush . liever manually !!
daarom Ik wil weten om images te comprimeren moet het in php gedaan worden of in javascript of html?
dank u wel
johannes
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:23:31
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

27/11/2015 20:30:53
Quote Anchor link
ik gebruik dit

staat hier ergens op de site

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
/*Toegestane mime-types*/
    $msgs_1 = array ();
    $errs_1 = array ();
    /*
        Constanten voor exif_imagetype ()
        1      IMAGETYPE_GIF
        2     IMAGETYPE_JPEG
        3     IMAGETYPE_PNG
    */

    $allowed_1 = array (IMAGETYPE_JPEG,IMAGETYPE_PNG,IMAGETYPE_GIF);

    function
resize_1 ($path_1, $dst_w_1) {
        list ($src_w_1, $src_h_1) = getimagesize ($path_1);
        if ($dst_w_1 < $src_w_1) {
            $ratio_1 = $dst_w_1 / $src_w_1;
            $dst_h_1 = ceil ($ratio_1 * $src_h_1);
            $src_1 = imagecreatefromjpeg ($path_1);
            $dst_1 = imagecreatetruecolor ($dst_w_1, $dst_h_1);
            imagecopyresampled ($dst_1, $src_1, 0, 0, 0, 0, $dst_w_1, $dst_h_1, $src_w_1, $src_h_1);
            imagejpeg ($dst_1, $path_1, 80);
            imagedestroy ($src_1);
            imagedestroy ($dst_1);
        }
    }

    
    // business logic
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        $n_1 = count ($_FILES['userfile_1']['error']);
        for ($i_1 = 0; $i_1 < $n_1; $i_1++) {
            if (!$_FILES['userfile_1']['error'][$i_1]) {
                $tmp_1 = $_FILES['userfile_1']['tmp_name'][$i_1];
                $name_1 = time().date("m")."1".strrchr($_FILES['userfile_1']['name'][$i_1], ".");
                $dir_1 = '../../klantpic/';
                if (!in_array (exif_imagetype ($tmp_1), $allowed_1)) {
                    array_push ($errs_1, 'Sorry, alleen JPG');

                }

                elseif ($_FILES['userfile_1']['size'][$i_1] > 5000000) {
                    array_push ($errs_1, 'Sorry, 50 KB max');
                }

                else {
                    $path_1 = $dir_1 . $name_1;
                    if (is_uploaded_file ($tmp_1)) {
                        if (move_uploaded_file ($tmp_1, $path_1)) {
                            resize_1 ($path_1, 1000);
                        }
                    }
                }
            }
        }
    }
?>
 
Johannes davidian

johannes davidian

27/11/2015 22:52:56
Quote Anchor link
dank u wel ,
op welke php bestand ik moet deze code toevoegen. ik denk het is geen header.php is.
maar welke php bestand?
johannes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2015 23:00:24
Quote Anchor link
Dit is geen Wordpress add-on, maar een op zich eigen staand script.
Die functie vanaf lijn 13 kan je prima gebruiken om de images te comprimeren.

Misschien is de uploadclass van verot.net een stuk gemakkelijker. Deze biedt een scala aan mogelijkheden m.b.t tot resizen, compressen, watermerken etc....
Gewijzigd op 27/11/2015 23:00:37 door - Ariën -
 
Johan de wit

johan de wit

28/11/2015 02:14:18
Quote Anchor link
Verot geeft al lange tijd geen updates meer vrij.

Last modified 15/01/2013
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2015 09:58:42
Quote Anchor link
Johan de wit op 28/11/2015 02:14:18:
Verot geeft al lange tijd geen updates meer vrij.

Last modified 15/01/2013

Dan hoef je er nog niet zeker van te zijn dat het verouderd is?

Verder is het veilig en vertrouwd!
Gewijzigd op 28/11/2015 10:01:18 door - Ariën -
 
Johannes davidian

johannes davidian

28/11/2015 10:20:29
Quote Anchor link
bedankt voor iedereen.
1- moet ik hierboven de code vanaf regel 13 of van regel 1 kopiëren en opslaan als class.upload.php?
2- moet ik dan die bestand uploaden naar mij root directory( ftp server) of naar andere directory?
3-of het is beter van verot.net commercial license kopen?
johannes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2015 10:41:25
Quote Anchor link
Op verot.net kan je de class downloaden.
Er staat ook een manual bij. Lees die eens door, zou ik zeggen.

Het komt erop neer dat je de class uploadt, en op de juiste pagina's includeert met include.
En dan roep je de juiste functies aan die je wilt toepassen.

Als je hem voor commerciële doeleinden gaat inzetten, is het zeker fair om een licentie te kopen. Maar daar ga ik niet echt vanuit.
Gewijzigd op 28/11/2015 10:48:09 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.