in tabel een kolom met WHERE selecteren zonder een waarde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fabian webstars

Fabian webstars

01/07/2015 16:20:17
Quote Anchor link
Hallo,

hier onder staat een mijn script die prima werkt. Ik heb 3 kolomomen: "user", "id" en "bericht" ik display bij mijn pagina nieuwsoverzicht nu alleen nog maar de berichten (http://web-stars.nl/nieuwsoverzicht.php/ maar ik zou ook graag de username er bij willen hebben. misschien heel dom van me maar tis me even ontschoten hoe ik dat op deze manier kan doen.

de gene die de status heeft geschreven krijgt door middel van een sessie de userid bij kolomnaam user (dus zo (maar dan anders) ziet het er in de db er bijvoorbeeld uit: user=1 id=13 bericht=hoi )


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$con
= mysqli_connect("localhost","","","") or die("Error " . mysqli_error($con));


$query = "SELECT user, bericht FROM blog";

$result = mysqli_query($con, $query);
 

while($row = mysqli_fetch_array($result)) {
/* echo ' username '; */
  echo $row["bericht"];
  echo '<br/>';
      ?>

      
     <?php
  }
  ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:34:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/07/2015 16:41:20
Quote Anchor link
met een JOIN in MySQL

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT u.username,b.user,b.bericht FROM blog b
INNER JOIN users u
ON u.id=b.user;

Voor het gemak raad ik aan om 'user' te hernoemen naar UserID. Dat geeft aan dat er een ID-nummer in zit.
 
Fabian webstars

Fabian webstars

01/07/2015 16:48:23
Quote Anchor link
dank je wel

waar staan de "u" en de "b" voor?

- Aar - op 01/07/2015 16:41:20:
met een JOIN in MySQL


is het specifiek voor mysql?
Gewijzigd op 01/07/2015 16:48:43 door Fabian webstars
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/07/2015 16:55:19
Quote Anchor link
u en b zijn aliassen voor blog en users. Ze worden na de tabelnaam aangemaakt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.