increment +1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 21:04:10
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een kolom Sequence, deze moet per insert één erbij optellen. Dus als er maar 1 record geinsert wordt, staat er maar een keer een 1. Worden er meerdere records geinsert in één keer, komt er bv 1,2,3 te staan.
dus de kolom ziet er dan ongeveer als volgt uit:

1
2
3
4
1
2
1
2
3
1
1

Hoe kan ik bovenstaande voor elkaar krijgen zonder Auto Increment? Met behulp van php of sql?

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 30/10/2014 21:04:59 door Dennis B
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:20:28
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/10/2014 21:41:05
Quote Anchor link
Als je het hebt over meerdere records in één keer, wat bedoel je dan?
Ik versta daaronder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
INSERT INTO foo (bar)
VALUES ('fake'), ('nonsence'), ('bullocks')
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2014 21:59:27
Quote Anchor link
Heb je auto_increment aanstaan op de kolom?
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 22:00:10
Quote Anchor link
ik bedoel meerdere inserts in een keer bv:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '1')
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '2')
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '3')


en dan voor de volgende bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '1')
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '2')


Toevoeging op 30/10/2014 22:00:54:

Nee ik heb geen auto increment aanstaan, dit ik ook niet de bedoeling, ik wil dit via sql/php regelen maar niet via de ai
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2014 22:06:32
Quote Anchor link
En waarom niet via auto_increment?

Anders een query maken die eerst de hoogste 'Seq' ophaalt en dat die 'Seq' met 1 verhogen bij de insert.

Zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    SELECT Seg FROM order ORDER BY Seq DESC LIMIT 1

    INSERT INTO order SET OrderID = 10001, Seq = $seq + 1
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 22:08:47
Quote Anchor link
ja okee, maar die seq telt bij elke serie insert weer vanaf 1, net zoals bij mijn vorig voorbeeld
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2014 22:11:26
Quote Anchor link
Sabaton Joakim op 30/10/2014 22:06:32:
En waarom niet via auto_increment?

Anders een query maken die eerst de hoogste 'Seq' ophaalt en dat die 'Seq' met 1 verhogen bij de insert.

Zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    SELECT Seg FROM order ORDER BY Seq DESC LIMIT 1

    INSERT INTO order SET OrderID = 10001, Seq = $seq + 1



Die $seq in de update query komt uit de select query en heeft dus altijd de hoogste seq waar hij 1 bij op telt (heb de PHP code er niet bij gedaan, neem aan dat je dat wel weet)...

Maar nogmaals, waarom niet via auto_increment?
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 22:14:59
Quote Anchor link
Okee, het is juist de bedoeling dat hij niet bij de hoogste seq op gaat tellen. Dus daarom kan auto_increment niet gebrukt worden.

Ik maak bijvoorbeeld een order en de orderartikelen krijgen die seq. Per order wil ik bij de artikelen 1,2,3 enz hebben. maak ik daarna weer een nieuwe order aan, moet hij weer vanaf 1 beginnen te tellen.
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 22:53:43
Quote Anchor link
Als het tweede veld van je primary key een auto_increment-veld is, zal de teller steeds overnieuw beginnen bij 1.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
create table orders (
   order_id int not null,
   seq int not null auto_increment,
   primary key (order_id,seq)
) engine=MyISAM;

insert into orders (order_id) values (10), (10), (10), (20), (20), (20);

geeft als resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
order_id | seq
---------------
10       | 1
10       | 2
10       | 3
20       | 1
20       | 2
20       | 3

Op deze manier is het een stuk gemakkelijker dan zelf de waardes voor seq proberen te bepalen...
Gewijzigd op 30/10/2014 22:54:30 door Willem vp
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/10/2014 23:06:08
Quote Anchor link
Sidenote, Willems antwoord werkt alleen met MyISAM niet met InnoDb!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/10/2014 23:12:02
Quote Anchor link
Hoe schrijf je de gegevens nu weg naar de database? In een lus? Dan kun je toch (gewoon) een tellertje laten meelopen in die lus?

Ben wel benieuwd waarom je op die manier wilt nummeren.
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 23:16:44
Quote Anchor link
Ik heb een andere applicatie die blijkbaar op die manier werkt bij het aanmaken van bijvoorbeeld een order. Inderdaad, de functie werkt niet, ik maak trouwens gebruik van mssql database. De gegevens worden inderdaad via een lus weggeschreven.

Maar het probleem van het nummertje is dat ik niet weet op welke manier je het nummertje kunt bepalen en bij een nieuwe reeks bij 1 laten beginnen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/10/2014 23:32:10
Quote Anchor link
Ik begrijp niet helemaal wat het probleem is, de volgorde waarop je invoert is de volgorde waarmee je selecteert, dus het is niet nodig om een volgorde aan te geven.
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 23:33:55
Quote Anchor link
Dat begrijp ik, maar ik heb 2 applicaties, één applicatie werkt op die manier en ik ga liever niet in de database zaken daarvoor aanpassen.

Daarom dat ik het in mijn script wil regelen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/10/2014 23:34:44
Quote Anchor link
Controleer als je in de lus een insert doet of het vorige orderid gelijk is aan het nieuwe orderid.
Is het orderid gelijk aan het vorige orderid --> teller +1, anders teller=1

Laat anders eens de code zien, waarmee je de records invoegt.
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 23:40:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if (isset($_POST['plaatsorder'])) {
{
$query = "INSERT INTO Order (OrderID, Seq) SELECT artcode FROM winkelwagen WHERE sessionid = '".$_POST['sessionid']."'";
$result = sqlsrv_query($dbhandle,$query2);
}
}


Toevoeging op 30/10/2014 23:40:56:

Ik heb de overbodige code er uitgegooid, zodat het wat overzichtelijker is :)

Toevoeging op 30/10/2014 23:41:30:

en met de Seq wordt hier nog niets gedaan, dat snap ik dus niet
Gewijzigd op 30/10/2014 23:44:37 door Dennis B
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/10/2014 08:53:09
Quote Anchor link
In SQL server kan je dit als volgt doen:
Code (sql)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INSERT INTO [Order] (OrderID, Seq)
SELECT artcode, ROW_NUMBER() OVER (ORDER BY idcol)
FROM winkelwagen
WHERE session_id = 'xxxxxxx'
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/10/2014 14:33:22
Quote Anchor link
Wat zie jij als overbodige code? De code die je op 30/10/2014 om 23:40:16 post, bevat (nu) in ieder geval geen lus (meer).
Dennis B op 30/10/2014 23:16:44:
De gegevens worden inderdaad via een lus weggeschreven.
 
Dennis B

Dennis B

31/10/2014 18:13:53
Quote Anchor link
Ik dacht dat het een loop was, dit is toch niet het geval, hij kopieert alles vanaf de winkelwagen tabel naar de order tabel.
Hieronder de volledige code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if (isset($_POST['plaatsorder'])) {
                                {

$query =     "INSERT INTO Order
                                            (OrderID, Seq, QtyOrdered, ItemID)
                                            SELECT sessionid, ........, wwartaantal, wwartcode
                                            FROM winkelwagen
                                            WHERE sessionid = '"
.$_POST['sessionid']."'";
                                
$result = sqlsrv_query($dbhandle,$query);

}

?>


Alvast bedankt.
Gewijzigd op 31/10/2014 18:14:45 door Dennis B
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/10/2014 19:45:39
Quote Anchor link
Dennis B op 31/10/2014 18:13:53:
Ik dacht dat het een loop was, dit is toch niet het geval, hij kopieert alles vanaf de winkelwagen tabel naar de order tabel.

Waarom ga je gegevens kopiëren?
Los daarvan; in een winkelwagen kan, normaal gesproken, meer dan 1 product. Dus zal er wel een lus/loop zijn?
 
Willem vp

Willem vp

31/10/2014 21:00:11
Quote Anchor link
> Waarom ga je gegevens kopiëren?

Een winkelwagen is in principe maar een tijdelijk iets, dus ik kan me voorstellen dat je bij het afrekenen de inhoud verplaatst (oftewel kopieert en verwijdert) naar een andere tabel.

Wat ik wel ernstig vind, is dat er een joekeloeris van een SQL-injection-mogelijkheid in die ene query zit waarmee je in essentie de inhoud van de winkelwagentjes van andere bezoekers ook meteen kan overhevelen naar de ordertabel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.