Informatie opslaan in database met php variables

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

05/07/2015 17:04:15
Quote Anchor link
Ik probeer inhoud van variables op te slaan in mijn database met phpmyadmin.
Het begint met je informatie invullen (username, password en email) die ik verwerk naar een bestand met de code hieronder.
De tables en colums werken allemaal perfect alleen ik weet niet hoe ik variables opsla, wat ik tot nu toe geprobeerd heb:

<!DOCTYPE html>
<html>
<head><title>Register</title></head>
<body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

$Username
= $_POST["username"];
$Password = $_POST["password"];
$Email = $_POST["email"];

//---------------------------------------------------

$servername = 'localhost';
$username = 'root';
$password = '';
$dbname = 'members';

//Connect
$conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
//Check
if($conn->connect_error)    {
    die('Connection failed: ' . $conn->connect_error);
}
    else    {
    echo 'Connected';
}


//------------------------------------------------------------

$sql = "INSERT INTO list (Username, Password, Email)
VALUES ('"
.$Username."', '".$Password."' , ".$Email.")";

if ($conn->query($sql) === TRUE) {
    $last_id = $conn->insert_id;
    echo "New record created successfully. Last inserted ID is: " . $last_id;
}
else {
    echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;
}


$conn->close();

?>




</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:15:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/07/2015 17:10:21
Quote Anchor link
Wat staat er nu in de database bij het uitvoeren?

En zou je je code tussen UBB-code-tags willen plaatsen?
 
- SanThe -

- SanThe -

05/07/2015 17:18:57
Quote Anchor link
Regel 3 t/m 5 zijn niet nodig. Je kan gewoon de originele vars blijven gebruiken.
In de vars gebruik je soms kleine letters en dan weer hoofdletters. Dat zijn dus verschillende vars.
In de query gebruik je twee keer netjes enkele quotes. Waarom dan bij de derde niet?
Je beveiliging ontbreekt. Dus heb je een lek in de query.
Gewijzigd op 05/07/2015 17:19:33 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.