Ingevoerde gegevens opslaan als Cookie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan de wit

johan de wit

21/11/2014 19:45:50
Quote Anchor link
Ik wil dit als een voorbeeld gegeven: http://www.phphulp.nl/inloggen/

Onderin heb je een checkbox staan waarmee je ingevoerde gegevens kan opslaan. Zo iets wil ik voor de klanten gegevens gebruiken, dus voor de volgende keer hoeven de klanten minder in te voeren en bij het wegvinken zal alle gegevens verdwijnen.

Klantengegevens:
-Voornaam
-Achtenaam
-Woonplaats
-Postcode
-Telefoonnummer
-Email

Ik heb dit gevonden (http://www.tutorialspoint.com/javascript/javascript_cookies.htm) maar dit werkt niet met checkbox, de klanten moeten met checkbox toestemming er voor geven.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:30:50
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/11/2014 22:37:32
Quote Anchor link
Het probleem met cookies is en blijft dat ze bij de gebruiker op de pc worden opgeslagen. Kiest de gebruiker er voor om een andere pc, laptop, tablet of telefoon te gebruiken dan heeft hij deze gegevens wederom weer niet voor handen. Daarom blijft het het meest klantvriendelijk om de accountgegevens op te slaan in de database van de server inclusief een versleuteld wachtwoord. Een gebruikersnaam is niet eens verplicht want je kunt een klant ook laten inloggen met de combinatie email + wachtwoord. Aan de hand van die gegevens zijn de overige zo uit de database te plukken. Het enigste waar je eventueel een cookie voor zou kunnen gebruiken is om de gebruiker ingelogd te laten. Echter is dit minder veilig en bovendien bieden de meeste moderne browsers al aan om het wachtwoord op te slaan.
 
Johan de wit

johan de wit

21/11/2014 23:10:20
Quote Anchor link
De klanten kunnen zich aanmelden en inloggen maar niet iedereen wilt dat doen dus daardoor wil ik een kleine anternatieve optie aanbieden, heb je misschien een tip of een voorbeeld om mij ergens door te verwijzen?

Alvast bedankt.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/11/2014 23:44:08
Quote Anchor link
Ben je al bekend met html5 localStorage?

http://www.w3schools.com/html/html5_webstorage.asp

Als je de klantgegevens in een JSON stopt dan kun je alle gegevens in één keer opslaan.
De volgende keer lees je ze uit en stopt ze terug in het formulier. Enkel javascript.
 
Johan de wit

johan de wit

22/11/2014 00:48:18
Quote Anchor link
Nee, met html5 localStorage ben ik niet bekend.
Ik heb wel een javascript de waarde van input opgeslagen wordt, maar hiervoor wil ik met checkbox mee werken dus aanvinken is opslaan en wegvinken is wissen en vervolgens druk op button om form te verwerken.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/11/2014 02:38:04
Quote Anchor link
http://codepen.io/anon/pen/ByyMmQ?editors=101

Eerste keer even formulier invullen, vinkje aanzetten en versturen.
Dan vernieuwen (F5) en de gegevens worden automatisch ingevuld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<html>
  <head>
    <meta charset="UTF-8">
    <title>Title of the document</title>
    <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.1/jquery.min.js"></script>
  </head>

  <body>
    <form id='login' action='submit.php' method='post' accept-charset='UTF-8'>


      <input type='hidden' name='submitted' id='submitted' value='1'/>

      <label for='username' >Name:</label>
      <input type='text' name='username' id='username'  maxlength="50" required /><br>

      <label for='email' >Email:</label>
      <input type='email' name='email' id='email'  maxlength="100" required /><br>

      <label for='saveform' >Bewaar mijn gegevens</label>
      <input type='checkbox' name='saveform' id='saveform' /><br>

      <input type='submit' value='Verzenden' />


    </form>
<script>
// welke velden wil je bewaren, noteer het id
var formFields = ['username','email'];

// bewaar de opgegeven velden in de localstorage
function localStorageSave() {
  var values = [];
  if (typeof(Storage) != "undefined") {             // check browser support
    for(var i = 0 ; i < formFields.length ; i++)    // zet formfield values in een array
      values.push($('#'+formFields[i]).val());

    var json = JSON.stringify(values);              // maak een json string
    localStorage.setItem("formDetails", json);      // sla de json string op
  }
}

// haal de opgegeven velden op van de localstorage
function localStorageLoad() {
  if (typeof(Storage) != "undefined") {              // check browser support
    var json = localStorage.getItem("formDetails");  // haal de json string op

    var values = JSON.parse(json);                   // zet de JSON terug in een array
    if(values) {                                     // als de array geldig is
      $('#saveform').prop('checked', true);          // zet direct de checkbox weer aan
      for(var i = 0 ; i < formFields.length ; i++)   // voor elk formfield
        $('#'+formFields[i]).val(values[i]);         // set de formfield value
    }
  }
}

$( document ).ready(function() {
  
  localStorageLoad();                                // probeer formfields te laden

  $( "#login" ).submit(function( event ) {           // catch form on submit
    if($('#saveform').prop('checked')) {             // indien de checkbox aangevinkt is
      localStorageSave();                            // bewaar form fields
    } else {
      localStorage.removeItem("formDetails");        // anders opgeslagen gegevens wissen
    }
    return true;                                     // submit form
  });
});
</script>
</body>
</html>
Gewijzigd op 22/11/2014 02:44:21 door Frank Nietbelangrijk
 
Johan de wit

johan de wit

22/11/2014 17:28:44
Quote Anchor link
Je hebt meer gedaan dan wacht ik had verwacht.
Codepen.io kende ik ook al niet het werkt heel erg stabiel en met mobiel kan je ook bezoeken.

2 dingen heb ik van je geleerd, ik ben je heel erg dankbaar.
Gewijzigd op 22/11/2014 17:33:03 door johan de wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.