INSERT MySQLi lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

04/12/2014 20:36:10
Quote Anchor link
Voorheen gebruikte ik altijd de MySQL querys maar nu wil ik over gaan naar MySQLi maar zelfs met een simpele test krijg ik geen resultaat.

Ik heb de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$conn
= new mysqli('localhost', 'root', 'password', 'ResolDB');
// Check connection
if (!$conn) {
    die("Connection failed: " . mysqli_connect_error());
}

echo "Connected successfully <br>";

$veld1 = '2014-01-01 00:01:00';
$veld2 = 11.0;
$resultaat = mysqli_query($conn, "INSERT INTO test (Timestamp, TS1) VALUES ('" . $veld1 . "','" . $veld2 . "');");
if ($resultaat == false)
{

    echo "Query mislukt. Foutmelding is: " . mysqli_error();
}

else
{
    echo "Query gelukt!";
}


mysqli_close($conn);
?>


met het volgende resultaat:

Connected successfully
Query mislukt. Foutmelding is:


Er komt dus niet eens een foutmelding. Waar gaat het fout?
Gewijzigd op 04/12/2014 20:39:30 door Rene Zwolsman
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:48:42
 
Daan Slagter

Daan Slagter

04/12/2014 20:42:20
Quote Anchor link
Volgens mij moeten de haakjes aan het eind van je query weg er staan er nu namenlijk 2

dit: "');");
moet zijn: "')");
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2014 20:44:36
Quote Anchor link
Je mist $conn in je mysql_error, en je hoeft geen afsluitende punt-komma in je query zelf te plaatsen.
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

04/12/2014 22:14:53
Quote Anchor link
Code aangepast naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

$conn
= new mysqli('localhost', 'root', 'password', 'ResolDB');
// Check connection
if (!$conn) {
    die("Connection failed: " . mysqli_connect_error());
}

echo "Connected successfully <br>";

$veld1 = '2014-01-01 00:01:00';
$veld2 = 11.0;
$resultaat = mysqli_query($conn, "INSERT INTO test (Timestamp, TS1) VALUES ('" . $veld1 . "','" . $veld2 . "')");
if ($resultaat == false)
{

    echo "Query mislukt. Foutmelding is: " . mysqli_error($conn);
}

else
{
    echo "Query gelukt!";
}


mysqli_close($conn);

?>


maar het resultaat is hetzelfde...
 
Dos Moonen

Dos Moonen

04/12/2014 23:41:31
Quote Anchor link
Je gebruikt de OOP interface en de procedurele interfaces door elkaar.
Over het algemeen niet erg, behalve bij het controleren of de verbinding tot stand is gekomen.

http://nl3.php.net/manual/en/mysqli.construct.php

OOP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// DIT GEBRUIK JIJ
$mysqli = new mysqli('localhost', 'my_user', 'my_password', 'my_db');

/*
 * This is the "official" OO way to do it,
 * BUT $connect_error was broken until PHP 5.2.9 and 5.3.0.
 */

if ($mysqli->connect_error) {
    die('Connect Error (' . $mysqli->connect_errno . ') '
            . $mysqli->connect_error);
}


echo 'Success... ' . $mysqli->host_info . "\n";

$mysqli->close();
?>


Procedureel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$link
= mysqli_connect('localhost', 'my_user', 'my_password', 'my_db');

// DIT GEBRUIK JIJ
if (!$link) {
    die('Connect Error (' . mysqli_connect_errno() . ') '
            . mysqli_connect_error());
}


echo 'Success... ' . mysqli_get_host_info($link) . "\n";

mysqli_close($link);
?>


Volgens de gelinkte documentatie:
Quote:
Note:
OO syntax only: If a connection fails an object is still returned. To check if the connection failed then use either the mysqli_connect_error() function or the mysqli->connect_error property as in the preceding examples.
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

07/12/2014 08:39:33
Quote Anchor link
Het is gelukt! De fout zat in een hoofdletter ipv kleine letter van de databasenaam. Maar deze kwam blijkbaar niet als foutmelding naar voren in de oorspronkelijke code.

Resultaat:

Success... Localhost via UNIX socket
Query gelukt!

Bedankt!
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

22/12/2014 15:35:20
Quote Anchor link
Toch nog een vraag over de INSERT in de database. Ik wil 49 waarden per regel toevoegen in de database. De eerste kolom van de database is "id" met een auto_increment zodat elke regel die wordt toegevoegd een hoger nummertje krijgt. Totaal heb ik dus 50 kolommen. De variabelen die ik insert, staan in de volgorde van de kolommen waardoor ik, volgens mij, niet alle kolomnamen hoef te omschrijven in mijn INSERT query. Maar als ik 49 variabelen in mijn query opneem, geeft hij als resultaat dat het aantal kolommen niet overeenkomt met het aantal waarden. Ik moet voor de kolom id een variabele opgeven om het te laten werken maar ik dacht dat dat juist niet hoeft omdat deze kolom automatisch gevuld wordt. Is dit een instelling in de database?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2014 15:36:30
Quote Anchor link
Je kan ook een lege string voor het ID-kolom invullen, want AutoIncrement regelt toch de juist oplopende waarde.

Maar... waarom 50 kolommen? Dit klinkt als een database-normaliseringsfout.
Gewijzigd op 22/12/2014 15:37:39 door - Ariën -
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

22/12/2014 15:49:22
Quote Anchor link
ja met een lege waarde werkt het, maar ik dacht dat dat niet nodig was.

Ik heb een datalogger welke in een JSON output geeft van 47 verschillende sensoren. (20*temperatuur / 6*druk / 6*stroomsnelheid / 1*straling / 14*pompvermogen ) Deze waarden wil ik per minuut opslaan in een database om vervolgens grafieken van de maken. Tips voor andere oplossingen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2014 15:55:46
Quote Anchor link
Op voorbereiding voor de toekomst zou ik kiezen om een tabel te maken met sensors, met de velden:
Sensors:
ID (PK) AutoIncrement
Sensor - varchar(50)

En dan een tabel met de metingen:
Measures:
ID (PK) AutoIncrement
SensorID INT(6)
Value
DateMeasuring - DATETIME

Mocht er een nieuwe sensor komen, kan je die toevoegen aan de Sensors-tabel.
Gewijzigd op 22/12/2014 15:56:35 door - Ariën -
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

22/12/2014 16:05:29
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken! De tabel met sensoren blijft dan hetzelfde zolang er geen sensoren bijkomen?
In de 50 sensoren die er nu gelogd worden, zitten er ca 20 die nog niet aangesloten zijn en als standaard waarde 888 °C of 0% geven. Dit zit vastgebakken in de API en kan ik dus niet aanpassen, hooguit niet opslaan (wat ik nu dus wel doe als voorbereiding voor uitbreiding in de toekomst) Meer sensoren dan die 50 is op het apparaat niet mogelijk dus verdere uitbreiding kan niet.

Maar misschien ga ik het toch eens proberen met 2 tabellen. Maar hoe selecteer ik dan een Value behorende bij een bepaalde sensor?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2014 16:11:57
Quote Anchor link
Je hoeft de structuur van je tabellen niet meer aan te passen als er een nieuwe sensor bij komt. Een extra record toevoegen is het enige wat je hoeft te doen.

SELECT Value,DateMeasuring FROM Measures WHERE SensorID=4
En dan heb je alle gegevens van de sensor die ID 4 heeft in de Sensor-table.

Je kan bijvoorbeeld een extra veld (active) )aanmaken in de Sensor-table die aangeeft of een sensor actief is. Zo kan je foutieve waardes filteren die steeds 888°C graden zijn.
Gewijzigd op 22/12/2014 16:12:33 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

22/12/2014 21:50:51
Quote Anchor link
Quote:
De variabelen die ik insert, staan in de volgorde van de kolommen


Die kolommen staan NU in een volgorde en daarop baseer jij je code.

Een paar mogelijkheden:
* er wordt een aanpassing gedaan en er komt een kolom bij (aan het einde)
* er wordt een anderzins gerommeld aan de tabel en hoewel alle kolommen blijven zijn er 2 van plek verwissseld
* iemand denkt dat ze op alfabet zetten zinnig is.

En ineens valt je code om. Met wat geluk met een foutmelding, met wat pech merk je pas na 2 maanden dat de email adressen nu in een kolom varchar 10 staan en de telefoonnummers in de kolom die voor de email adressen was.

Het is 2 minuten werk om ze even uit te typen, of een halve minuut als je een beetje handig bent met copy-paste uit een create-query in je database beheertool.

Het is uren werk om je corrupte data te herstellen.
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

24/12/2014 15:16:05
Quote Anchor link
Omdat ik de kolomnamen vanuit de JSON in een array heb gezet, is het niet zo moeilijk om ze uit te typen maar het was meer om de code in te korten.

Toch snap ik de toegevoegde waarde nog niet zo van 2 tabellen. Tabel 1 met de sensoren snap ik. Een extra sensor is een extra regel. Maar zodra er een extra sensor is, moet ik in de tabel Measures toch nog steeds een kolom toevoegen? En dat is niet anders dan ik zou moeten doen bij mijn huidige opzet? Alleen heet de kolom dan bv SensorID 21 ipv Temperature_sensor_21. Of zie ik dit verkeerd?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/12/2014 15:32:10
Quote Anchor link
Je hoeft een enkel record toe te voegen met de sensornaam, waarna een while-loop deze sensor meteen meeneemt bij het loggen, en het scheelt weer een aanpassing aan je script per sensor.

Velden toevoegen voor extra sensoren is nergens voor nodig.
Gewijzigd op 24/12/2014 15:43:32 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.