INSERT MySQLi lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

04/12/2014 20:36:10
Quote Anchor link
Voorheen gebruikte ik altijd de MySQL querys maar nu wil ik over gaan naar MySQLi maar zelfs met een simpele test krijg ik geen resultaat.

Ik heb de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$conn
= new mysqli('localhost', 'root', 'password', 'ResolDB');
// Check connection
if (!$conn) {
    die("Connection failed: " . mysqli_connect_error());
}

echo "Connected successfully <br>";

$veld1 = '2014-01-01 00:01:00';
$veld2 = 11.0;
$resultaat = mysqli_query($conn, "INSERT INTO test (Timestamp, TS1) VALUES ('" . $veld1 . "','" . $veld2 . "');");
if ($resultaat == false)
{

    echo "Query mislukt. Foutmelding is: " . mysqli_error();
}

else
{
    echo "Query gelukt!";
}


mysqli_close($conn);
?>


met het volgende resultaat:

Connected successfully
Query mislukt. Foutmelding is:


Er komt dus niet eens een foutmelding. Waar gaat het fout?
Gewijzigd op 04/12/2014 20:39:30 door Rene Zwolsman
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:20:00
 
Daan Slagter

Daan Slagter

04/12/2014 20:42:20
Quote Anchor link
Volgens mij moeten de haakjes aan het eind van je query weg er staan er nu namenlijk 2

dit: "');");
moet zijn: "')");
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2014 20:44:36
Quote Anchor link
Je mist $conn in je mysql_error, en je hoeft geen afsluitende punt-komma in je query zelf te plaatsen.
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

04/12/2014 22:14:53
Quote Anchor link
Code aangepast naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

$conn
= new mysqli('localhost', 'root', 'password', 'ResolDB');
// Check connection
if (!$conn) {
    die("Connection failed: " . mysqli_connect_error());
}

echo "Connected successfully <br>";

$veld1 = '2014-01-01 00:01:00';
$veld2 = 11.0;
$resultaat = mysqli_query($conn, "INSERT INTO test (Timestamp, TS1) VALUES ('" . $veld1 . "','" . $veld2 . "')");
if ($resultaat == false)
{

    echo "Query mislukt. Foutmelding is: " . mysqli_error($conn);
}

else
{
    echo "Query gelukt!";
}


mysqli_close($conn);

?>


maar het resultaat is hetzelfde...
 
Dos Moonen

Dos Moonen

04/12/2014 23:41:31
Quote Anchor link
Je gebruikt de OOP interface en de procedurele interfaces door elkaar.
Over het algemeen niet erg, behalve bij het controleren of de verbinding tot stand is gekomen.

http://nl3.php.net/manual/en/mysqli.construct.php

OOP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// DIT GEBRUIK JIJ
$mysqli = new mysqli('localhost', 'my_user', 'my_password', 'my_db');

/*
 * This is the "official" OO way to do it,
 * BUT $connect_error was broken until PHP 5.2.9 and 5.3.0.
 */

if ($mysqli->connect_error) {
    die('Connect Error (' . $mysqli->connect_errno . ') '
            . $mysqli->connect_error);
}


echo 'Success... ' . $mysqli->host_info . "\n";

$mysqli->close();
?>


Procedureel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$link
= mysqli_connect('localhost', 'my_user', 'my_password', 'my_db');

// DIT GEBRUIK JIJ
if (!$link) {
    die('Connect Error (' . mysqli_connect_errno() . ') '
            . mysqli_connect_error());
}


echo 'Success... ' . mysqli_get_host_info($link) . "\n";

mysqli_close($link);
?>


Volgens de gelinkte documentatie:
Quote:
Note:
OO syntax only: If a connection fails an object is still returned. To check if the connection failed then use either the mysqli_connect_error() function or the mysqli->connect_error property as in the preceding examples.
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

07/12/2014 08:39:33
Quote Anchor link
Het is gelukt! De fout zat in een hoofdletter ipv kleine letter van de databasenaam. Maar deze kwam blijkbaar niet als foutmelding naar voren in de oorspronkelijke code.

Resultaat:

Success... Localhost via UNIX socket
Query gelukt!

Bedankt!
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

22/12/2014 15:35:20
Quote Anchor link
Toch nog een vraag over de INSERT in de database. Ik wil 49 waarden per regel toevoegen in de database. De eerste kolom van de database is "id" met een auto_increment zodat elke regel die wordt toegevoegd een hoger nummertje krijgt. Totaal heb ik dus 50 kolommen. De variabelen die ik insert, staan in de volgorde van de kolommen waardoor ik, volgens mij, niet alle kolomnamen hoef te omschrijven in mijn INSERT query. Maar als ik 49 variabelen in mijn query opneem, geeft hij als resultaat dat het aantal kolommen niet overeenkomt met het aantal waarden. Ik moet voor de kolom id een variabele opgeven om het te laten werken maar ik dacht dat dat juist niet hoeft omdat deze kolom automatisch gevuld wordt. Is dit een instelling in de database?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2014 15:36:30
Quote Anchor link
Je kan ook een lege string voor het ID-kolom invullen, want AutoIncrement regelt toch de juist oplopende waarde.

Maar... waarom 50 kolommen? Dit klinkt als een database-normaliseringsfout.
Gewijzigd op 22/12/2014 15:37:39 door - Ariën -
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

22/12/2014 15:49:22
Quote Anchor link
ja met een lege waarde werkt het, maar ik dacht dat dat niet nodig was.

Ik heb een datalogger welke in een JSON output geeft van 47 verschillende sensoren. (20*temperatuur / 6*druk / 6*stroomsnelheid / 1*straling / 14*pompvermogen ) Deze waarden wil ik per minuut opslaan in een database om vervolgens grafieken van de maken. Tips voor andere oplossingen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2014 15:55:46
Quote Anchor link
Op voorbereiding voor de toekomst zou ik kiezen om een tabel te maken met sensors, met de velden:
Sensors:
ID (PK) AutoIncrement
Sensor - varchar(50)

En dan een tabel met de metingen:
Measures:
ID (PK) AutoIncrement
SensorID INT(6)
Value
DateMeasuring - DATETIME

Mocht er een nieuwe sensor komen, kan je die toevoegen aan de Sensors-tabel.
Gewijzigd op 22/12/2014 15:56:35 door - Ariën -
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

22/12/2014 16:05:29
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken! De tabel met sensoren blijft dan hetzelfde zolang er geen sensoren bijkomen?
In de 50 sensoren die er nu gelogd worden, zitten er ca 20 die nog niet aangesloten zijn en als standaard waarde 888 °C of 0% geven. Dit zit vastgebakken in de API en kan ik dus niet aanpassen, hooguit niet opslaan (wat ik nu dus wel doe als voorbereiding voor uitbreiding in de toekomst) Meer sensoren dan die 50 is op het apparaat niet mogelijk dus verdere uitbreiding kan niet.

Maar misschien ga ik het toch eens proberen met 2 tabellen. Maar hoe selecteer ik dan een Value behorende bij een bepaalde sensor?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2014 16:11:57
Quote Anchor link
Je hoeft de structuur van je tabellen niet meer aan te passen als er een nieuwe sensor bij komt. Een extra record toevoegen is het enige wat je hoeft te doen.

SELECT Value,DateMeasuring FROM Measures WHERE SensorID=4
En dan heb je alle gegevens van de sensor die ID 4 heeft in de Sensor-table.

Je kan bijvoorbeeld een extra veld (active) )aanmaken in de Sensor-table die aangeeft of een sensor actief is. Zo kan je foutieve waardes filteren die steeds 888°C graden zijn.
Gewijzigd op 22/12/2014 16:12:33 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

22/12/2014 21:50:51
Quote Anchor link
Quote:
De variabelen die ik insert, staan in de volgorde van de kolommen


Die kolommen staan NU in een volgorde en daarop baseer jij je code.

Een paar mogelijkheden:
* er wordt een aanpassing gedaan en er komt een kolom bij (aan het einde)
* er wordt een anderzins gerommeld aan de tabel en hoewel alle kolommen blijven zijn er 2 van plek verwissseld
* iemand denkt dat ze op alfabet zetten zinnig is.

En ineens valt je code om. Met wat geluk met een foutmelding, met wat pech merk je pas na 2 maanden dat de email adressen nu in een kolom varchar 10 staan en de telefoonnummers in de kolom die voor de email adressen was.

Het is 2 minuten werk om ze even uit te typen, of een halve minuut als je een beetje handig bent met copy-paste uit een create-query in je database beheertool.

Het is uren werk om je corrupte data te herstellen.
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

24/12/2014 15:16:05
Quote Anchor link
Omdat ik de kolomnamen vanuit de JSON in een array heb gezet, is het niet zo moeilijk om ze uit te typen maar het was meer om de code in te korten.

Toch snap ik de toegevoegde waarde nog niet zo van 2 tabellen. Tabel 1 met de sensoren snap ik. Een extra sensor is een extra regel. Maar zodra er een extra sensor is, moet ik in de tabel Measures toch nog steeds een kolom toevoegen? En dat is niet anders dan ik zou moeten doen bij mijn huidige opzet? Alleen heet de kolom dan bv SensorID 21 ipv Temperature_sensor_21. Of zie ik dit verkeerd?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/12/2014 15:32:10
Quote Anchor link
Je hoeft een enkel record toe te voegen met de sensornaam, waarna een while-loop deze sensor meteen meeneemt bij het loggen, en het scheelt weer een aanpassing aan je script per sensor.

Velden toevoegen voor extra sensoren is nergens voor nodig.
Gewijzigd op 24/12/2014 15:43:32 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.