Is dit een operator?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan West

Johan West

28/10/2014 17:23:08
Quote Anchor link
In bepaalde scripts kom je het volgende tegen: ->
is dit een operator of wat wordt hiermee aangeduidt?

vb. $var->stat
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:25:17
 
E vH

E vH

28/10/2014 17:30:28
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/10/2014 02:05:48
Quote Anchor link
Johan,

deze operator gebruik je in combinatie met objecten ofwel instanties van class-en. Ook wel OOP genoemd in de volksmond.

Gemakshalve verwijs ik je naar een prima tutorial in het Nederlands: http://www.phptuts.nl/view/45/
 
Jordy Deweer

Jordy Deweer

30/10/2014 19:43:39
Quote Anchor link
Dag Johan,

Volgens mij is dit OOP (Oftewel Object Oriented Programming of Object Georiënteerd Programmeren).

Jouw voorbeeld verwijst naar een Class die in de variabele moet komen. Je moet echter een naam voor
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
->stat

zetten.

Dan kan je bijvoorbeeld dit krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$statistieken
->stat
return;
?>


Ik denk echter dat ik het een kleinbeetje fout doe, maar wat telt is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$statistieken->stat


Dit is dus geen operator. Een operator kan zijn:
(dt is een voorbeeld van een kleis script)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$statistieken
= 0;
if(statistieken == 0)
{

echo statistieken;
}

else
{
echo "De waarde in de variable \$statistieken is niet gelijk aan nul";
}

?>


Groeten, Jordy.
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 21:36:14
Quote Anchor link
@Jordy:

> Dit is dus geen operator.

De -> is wel degelijk een operator! Een "infix dereference operator" om precies te zijn.

Wat je met je laatste scriptfragment wilde aantonen is me een raadsel. Ik kan het nou niet bepaald een duidelijk voorbeeld van "een operator" noemen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.