Javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rick

rick

23/12/2007 16:51:00
Quote Anchor link
Beste Php'ers

Zoals ik een lange tijd terug al een gepost had ben ik er nu weer op terug gekomen. Maar kom nog niet zo gek veel verder.
Ik heb al een ander javascriptje in elkaar kunnen maken mbv google.
Alleen lukt het mij 1 ding niet te kunnen maken.

Het disable'en van een javascript als bij bijvoorbeeld een input of textarea.

Hier het script.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
<script language="JavaScript1.2">

/*
Geen hoofdletter gebruiken bij deze letters.
Zie ook http://www.w3.org/2002/09/tests/keys.html
*/


var hotkey=104   /* h  */
var destination="index.php"

var hotkey=105  /* I */
var destination="index.php?p=COMM.inbox"

var hotkey=116  /* T */
var destination="index.php?p=TRAVEL.travel"



if (document.layers)
document.captureEvents(Event.KEYPRESS)
function
backhome(e){
if (document.layers){
if (e.which==hotkey)
window.location=destination
}
else if (document.all){
if (event.keyCode==hotkey)
window.location=destination
}
}

document.onkeypress=backhome

</script>

?>


Het doel van dit script is dus als ik op een letter druk moet hij naar een bepaalde pagina gaan. Als voorbeeld, ik druk op de letter T dan moet ik naar de volgende pagina gaan index.php?p=TRAVEL.travel

Maar het ''lullige '' is het hem nu als je in een textarea of een <input moet typen , als je dan bijvoorbeeld op een letter druk zal hij naar een andere pagina gaan.

Dus ik vroeg mij af of daar niet iets voor te maken is.
Bijvoorbeeld <input type='text' name='naam' id='no'>
Als id dus no is ( id='no' ) dan mag hij dit script dus niet uitvoeren.

Met vriendelijke groet
Rick Feenstra
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rick
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:09:38
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/12/2007 16:55:00
Quote Anchor link
Ik zou zo de navigatie niet doen. Lijkt me veel te onrustig voor de user. Laat ze gewoon doen wat ze gewend zijn; op hyperlinks klikken.
 
Rick

rick

23/12/2007 16:57:00
Quote Anchor link
Dat hebben ze ook wel , maar als extra handigheid wil ik dit invoegen.
Het is namelijk ook voor een text based game.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/12/2007 16:59:00
Quote Anchor link
Okee, wat je wilt. Je zou in eerste instantie moeten kijken welk element de focus heeft. Als dat een input type text is of een textarea, niets doen. En zo niet, dan window.location gebruiken om een nieuw adres op te geven, dus bijv:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
window.location = 'nieuwepagina.php';
 
Rick

rick

23/12/2007 17:04:00
Quote Anchor link
in principe bedoel je dus eigenlijk dat je hem een soort van include op de pagina waar ik hem wil ?

Of zal je misschien een soort van voorbeeldje kunnen typen :$ ?
Snap niet precies hoe je het bedoelt namelijk.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/12/2007 17:08:00
Quote Anchor link
Zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL);
    require 'stats.php';
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>Jan Koehoorn | template</title>
    
    <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="reset.css" />
    <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="oop.css" />
    <style type="text/css">
    </style>
    
    <script type="text/javascript" src="mootools/mootools.js"></script>
    <script type="text/javascript">
        var keyboard_nav = true;
        window.addEvent ('domready', function () {
            $$('input').addEvent ('focus', function () {
                keyboard_nav = false;
            });
            $$('input').addEvent ('blur', function () {
                keyboard_nav = true;
            });
        });
    </script>
</head>

<body>
    <div id="container">
        <h1>template</h1>
        <form method="post" action="#">
        <p>
            <label for="tekst1">tekst</label>
            <input id="tekst1" name="tekst1" />
        </p>
        <p>
            <label for="tekst2">tekst</label>
            <input id="tekst2" name="tekst2" />
        </p>
        <p>
            <label for="tekst3">tekst</label>
            <textarea id="tekst3" name="tekst3"></textarea>
        </p>

        </form>
    </div>
</body>
</html>

Nu staat de variabele keyboard_nav op false als de cursor in een textveld of textarea staat.
 
Rick

rick

23/12/2007 17:41:00
Quote Anchor link
Bedankt , ik zal er eens mee aan het knutselen gaan dan.

Als die het doet zal ik het wel even posten ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.