jqeury en php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kenny iets

kenny iets

25/01/2015 19:08:59
Quote Anchor link
hallo ,
ik ben bezig met een project
een management paneel voor me zelf
alleen ik loop nu vast ik wil daar ook op laten zien hoe lang me server online
met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<script>

    $(document).ready(
            function() {
                setInterval(function() {
                    
                    $('#show').text(
                            <?php print_r($server->uptime());?>
                    );
                }, 3000);
            });
</script>

aleen ik krijg niks te zien en de error luid als volgd
SyntaxError: missing ) after argument list
maar alles staat gwn goed
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:42:14
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2015 19:18:29
Quote Anchor link
Zet eens een ' om je PHP-code.
En hoezo gebruik je eigenlijk print_r?
Die functie is bedoeld om een array voor test-doeleinden te weergeven.
 
Kenny iets

kenny iets

25/01/2015 19:21:06
Quote Anchor link
omdat ik echo niet goed werkte
was ( vergetenn
'
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($server->uptime());?>
' ?>

Toevoeging op 25/01/2015 19:23:22:

ReferenceError: $ is not defined
krijg ik dan

Toevoeging op 25/01/2015 19:33:37:

heb wat gefixt allen hij reload niet :(
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/01/2015 19:41:05
Quote Anchor link
- wat retourneert $server->uptime()?
- is dit wel leesbaar voor JavaScript?

Misschien is het makkelijker om met JavaScript te praten via JSON?
 
Kenny iets

kenny iets

25/01/2015 19:42:11
Quote Anchor link
uptime: 0 days 3 hours 26 minutes and 20 seconds
komt er terug
nu alleen het reloaden nog
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/01/2015 19:45:45
Quote Anchor link
Dit zul je dan in JavaScript op zijn minst tussen quotes moeten zetten, lijkt mij.
 
Kenny iets

kenny iets

25/01/2015 19:48:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
// zorgt dat die config.php include
include "config.php";
// kijkt of SESSION['logged'] bestaat zo niet dan stuurt die gebruiker terug
if(isset($_SESSION['logged']) == false){
    header("Location: index.php");
}

?>


<html>
    <head>
        <title>Management</title>
        <link rel="stylesheet" href="css/homepagina.css"></link>
        <script src="http://code.jquery.com/jquery-1.11.2.min.js"></script>
<script>
    $(document).ready(
            function() {
                setInterval(function() {
                    
                    $('#show').text(
                            '<?php echo($server->uptime());?>'
                    );
                }, 1000);
            });
</script>
    </head>
    <body>
        <div id="boven">
            <?php foreach($naam as $key => $value): ?>
           <h1>welkom, <?php echo $value['username']; ?></h1>
            <?php endforeach; ?>
        </div>
        <div id="wrapper">
            
            <div id="left">
            <div class="menu">
                <ul>
                    <li><a href="#">Home</a></li>
                    <li><a href="#">User's</a></li>
                    <li><a href="#">Database's</a></li>
                    <li><a href="#">Groepen</a></li>
                    <li><a href="#">Home</a></li>
                </ul>
            </div>
                </div>
            <div id="middle">
                <div id="show"></div>
            </div>
            <div id="right"></div>
            
        </div>
        <div class="footer">&copy; Kenny 2015. All rights reserved. </div>
    </body>
</html>

dit is heel me code dan kun je zien
wat ik fout doe want mijn lijkt alles goed goed
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/01/2015 20:01:50
Quote Anchor link
Uhm, je zou ook een apart script moeten aanroepen die je de actuele uptime teruggeeft?

Als deze functie al automatisch elke X seconden wordt aangeroepen dan drukt deze op dit moment enkel dezelfde (statische) tekst af - er wordt niets ververst...
Gewijzigd op 25/01/2015 20:02:21 door Thomas van den Heuvel
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

25/01/2015 20:02:55
Quote Anchor link
De php code wordt uitgevoerd op de server, dus in de broncode staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<script>

    $(document).ready(
            function() {
                setInterval(function() {
                    
                    $('#show').text(
                            'uptime: 0 days 3 hours 26 minutes and 20 seconds'
                    );
                }, 1000);
            });
</script>
 
Kenny iets

kenny iets

25/01/2015 20:03:39
Quote Anchor link
jepp Ger

Toevoeging op 25/01/2015 20:08:56:

Thomas van den Heuvel op 25/01/2015 20:01:50:
Uhm, je zou ook een apart script moeten aanroepen die je de actuele uptime teruggeeft?

Als deze functie al automatisch elke X seconden wordt aangeroepen dan drukt deze op dit moment enkel dezelfde (statische) tekst af - er wordt niets ververst...


dus bv via uptime.php?
Gewijzigd op 25/01/2015 20:08:29 door kenny iets
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2015 20:10:04
Quote Anchor link
Je zult dan de $.ajax() -functie moeten gebruiken.
 
Kenny iets

kenny iets

25/01/2015 20:13:34
Quote Anchor link
eerst moet een andere bug oplossnvan brackets
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2015 20:59:55
Quote Anchor link
Okee!
 
Pipo Clown

Pipo Clown

25/01/2015 22:18:56
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 25/01/2015 20:02:55:
De php code wordt uitgevoerd op de server, dus in de broncode staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<script>

    $(document).ready(
            function() {
                setInterval(function() {
                    
                    $('#show').text(
                            'uptime: 0 days 3 hours 26 minutes and 20 seconds'
                    );
                }, 1000);
            });
</script>




Volgens mij zie ik alleen JavaScript code met als uitzondering 2 regels HTML.
PHP-code zie ik helemaal niet.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

25/01/2015 22:23:45
Quote Anchor link
Dat klopt, je ziet nooit php code in de broncode!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2015 22:24:56
Quote Anchor link
broncode kan ook in de browser staan, waarbij de PHP uiteraard al geoutputted is, hé ;-)...
 
Pipo Clown

Pipo Clown

25/01/2015 23:15:43
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 25/01/2015 22:23:45:
Dat klopt, je ziet nooit php code in de broncode!
.
Ships, bij mij zie je bij al mijn sites PHP-code in de broncode, dan doe ik vast ergens iets heel erg verkeerd.

Ik zal eens gaan zoeken hoe ik dat in het vervolg kan voorkomen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2015 23:31:48
Quote Anchor link
Pipo Clown op 25/01/2015 23:15:43:
Ger van Steenderen op 25/01/2015 22:23:45:
Dat klopt, je ziet nooit php code in de broncode!
.
Ships, bij mij zie je bij al mijn sites PHP-code in de broncode, dan doe ik vast ergens iets heel erg verkeerd.

Ik zal eens gaan zoeken hoe ik dat in het vervolg kan voorkomen.

Dan is PHP niet (goed) geactiveerd. Als dit al vanaf het begin voor je is, dan had er bij je eerste "Hello world" opdracht al een belletje moeten rinkelen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.