Kent php de wildcard ofwel een asterix c.q *

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

21/03/2015 18:42:00
Quote Anchor link
Ik had eigenlijk de vraag of php de astrix of * kent.

Zoals een array als; (*.phtml) ="blahdieblah & nog meer geblaaat";

Dit omdat na een hoop spoorzoeken op internet het antwoord niet eensluidend is & ik het spoor een beetje bijster ben.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 07:54:21
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/03/2015 19:53:36
Quote Anchor link
Sommige functies zoals glob ondersteunen inderdaad het gebruik van wildcards of, meer in het algemeen, patronen ofwel reguliere expressies.

Als je "iets met bestanden" wilt doen kan glob() uitkomst bieden, maar ik weet niet precies wat je probeert te doen.
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

21/03/2015 20:20:20
Quote Anchor link
Het eerdere verhaal is het load, hide, show-verhaal onder een jquery. Dit geheel is op te lossen door een jquery window.load hoofdpagina (output)& document.ready (input) op dezelfde pagina. En op de diverse paginas weergegeven in een div, phtml no headers just plain een (function($) { blaat });

Nu kom je in het redirect verhaal terecht. Dus je moet hier een iets aan php via jquery laden anders blokkeren/interfereren de scripts elkaar weer.

Het is een gigantische puzzel geworden, de puinhoop die het nu is, die zal ik je maar besparen. Want vanuit html5, css3, javascript, jquery & php zoiets opbouwen is complete waanzin. Snap nu ook waarom men java hiervoor gebruikt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/03/2015 20:29:16
Quote Anchor link
Ik heb nog steeds geen idee wat je probeert te doen eerlijk gezegd.

Het is misschien wel verstandig om uitgaande van (de specs van) een applicatie een programmeertaal te kiezen, en niet andersom. Afhankelijk van de klus kies je je gereedschap.
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

21/03/2015 20:45:29
Quote Anchor link
Ik heb een knopje waar een id aan gehangen is zie onder.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo'<input type="button" class="kijkon" id="' .$row['id'].'" value="Kijk0n">';
?>


Vanuit hier moet er een redirect naar de desbetreffende pagina plaats vinden onder jquery. De beperking van jquery = dat je maar 1x de pagina's binnen een div kunt laden, het hete hangijzer & daarmee tevens de sport om iets te verzinnen waarmee dit wel kan.Vandaar dat ik ook op het redirect verhaal onder php kwam in analogie met de div navvigatie middels php.
Gewijzigd op 21/03/2015 20:49:36 door Yoop Overmaat
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/03/2015 20:51:13
Quote Anchor link
Quote:
De beperking van jquery = dat je maar 1x de pagina's binnen een div kunt laden

Wait. What?

Dit hangt toch helemaal af van de manier waarop je je oplossing construeert?

Als je content in een div van een pagina inlaadt (zonder dat je daarbij dus de pagina verlaat) waarbij de aansturing voor het inladen zich in dezelfde pagina bevindt, dan kun je dit toch zo vaak doen als je wilt?

Als je daarintegen wegnavigeert (je verkast naar een andere locatie waar deze jQuery-navigatie niet staat)... tja...
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

21/03/2015 21:22:42
Quote Anchor link
Quote:
Dit hangt toch helemaal af van de manier waarop je je oplossing construeert?


Klopt, mijn constructie is emperisch getest, er is geen andere oplossing dan deze.
Quote:
Als je content in een div van een pagina inlaadt (zonder dat je daarbij dus de pagina verlaat) waarbij de aansturing voor het inladen zich in dezelfde pagina bevindt, dan kun je dit toch zo vaak doen als je wilt?


Klopt ook, is ook aan zware emperische tests onderhevig geweest &het geheel deed wat het moest doen.

Ik mag graag de gebaande paden en lanen afgaan om zo het zo het onbekende gebied te betreden.

Je komt soms de meeste wazige dingen tegen en daarmee de technische beperkingen.
Gewijzigd op 21/03/2015 21:23:48 door Yoop Overmaat
 
Eddy E

Eddy E

21/03/2015 22:35:03
Quote Anchor link
Waarom een input gebruiken als doorklikding: daarvoor zijn links uitgevonden... Heb je geen PHP en/of Javascript (wat geen Java is) voor nodig. Hooguit wat CSS om het op te fraaien.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/03/2015 01:17:10
Quote Anchor link
Yoop Overmaat op 21/03/2015 20:20:20:
Het eerdere verhaal is het load, hide, show-verhaal onder een jquery. Dit geheel is op te lossen door een jquery window.load hoofdpagina (output)& document.ready (input) op dezelfde pagina. En op de diverse paginas weergegeven in een div, phtml no headers just plain een (function($) { blaat });

Nu kom je in het redirect verhaal terecht. Dus je moet hier een iets aan php via jquery laden anders blokkeren/interfereren de scripts elkaar weer.

Het is een gigantische puzzel geworden, de puinhoop die het nu is, die zal ik je maar besparen. Want vanuit html5, css3, javascript, jquery & php zoiets opbouwen is complete waanzin. Snap nu ook waarom men java hiervoor gebruikt.


Misschien eerst even de puzzelstukjes op kleur onderverdelen?

PHP heeft letterlijk niets met javascript, HTML of CSS te maken. JQuery is een javascript bibliotheek wat wil zeggen dat jQuery gewoon javascript is.

PHP draait op de server en kan een output genereren welke na afloop naar de browser verstuurd wordt. In de praktijk is dat veelal HTML maar het kan van alles en nog wat zijn. Bijvoorbeeld een afbeelding (binaire data), een word bestand, een PDF, een film fragment en noem het allemaal maar op.

Wanneer het PHP script beëindigt is dan wordt de output die het script gegenereerd heeft dus naar de browser verstuurd. Besef goed dat PHP gestopt is. Indien de output nu een mix is van HTML en javascript dan zal wanneer de pagina in de browser ingeladen is het javascript script gestart worden en bepaalde taken in het venster van de browser uitrichten zoals bijvoorbeeld bepaalde content tonen of juist verbergen, of een formulierveld toevoegen als er op een button gedrukt is of iets in die trant. Soms wil je (ik denk dat dat je punt is) ingevulde informatie weer terugsturen naar de webserver. Hier is dus een nieuw request voor nodig. Dat kan met javascript en noemen we AJAX maar de standaard manier is een <form> versturen naar de webserver waarna de pagina ververst wordt of de gebruiker naar een andere pagina toegestuurd wordt.

Dus:
a) gebruiker typt een url in de url-balk en drukt op enter
b) browser vraagt de desbetreffende pagina op bij de juiste webserver
c) de webserver ziet dat de opgevraagde pagina een PHP script is
d) de webserver voert het PHP script uit en stuurt het resultaat van het script terug naar de browser van de gebruiker
e) de browser maakt van de HTML en CSS (we gaan er even van uit dat het html is) een mooie pagina
f) indien er ook javascript wordt aangetroffen zal tot slot het javascript door de browser uitgevoerd worden.
g) de gebruiker voert een formulierveld in en klikt op submit
h) de browser vraag weer een pagina op bij de juiste webserver en stuurt hierbij de informatie uit het formulier veld mee.

Dan begint het weer van punt C af aan opnieuw.
Gewijzigd op 22/03/2015 01:31:36 door Frank Nietbelangrijk
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

29/03/2015 04:50:43
Quote Anchor link
Sorry dat ik zo laat reageer, er is iets in familiare kring voorgevallen. Bedankt voor jullie antwoorden. Het ontwerp klopte inderdaad niet. Het geheel is nugedeeltelijk aangepast, het is nu gedeeltelijk laden van een pagina in een div geworden via jquery & het redirect verhaal is, volgens mij, wel via een php div navigatie wel op te zetten.
Gewijzigd op 29/03/2015 04:52:03 door Yoop Overmaat
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/03/2015 19:57:19
Quote Anchor link
Hallo Yoop,

Wat bedoel je met een php div navigatie? Een "php div" bestaat namelijk niet.
Misschien moet je wat meer moeite nemen (sorry dat ik het zeg) om je vraag goed te omschrijven want wij zitten hier wat te gissen over wat je nou bedoelt :-)
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

29/03/2015 21:38:50
Quote Anchor link
Allereerst sorry Moderators, dit ga ik niet binnen 20 regels redden.
Frank, je vroeg me om een antwoord omdat geheel nogal gissen was.
Dit is hele verhaal;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
session_start();// benodigd voor de chat input....
$standaard = "game1";
$toegestaan = array("game1","game2","game3","game4");
if (isset($_GET['pagina']) && in_array( $_GET['pagina'],$toegestaan )){
$huidigepagina = $_GET['pagina'];
}
else{
$huidigepagina = $standaard;
}
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
//output301.js Bron: Wouter J ---BOF----
$(window).load(function() {

function reload($elem, url, interval) {
   (function doReload() {
       $elem.load(url, function() {
           setTimeout(doReload, interval);
         });
     })();    
   }

reload ($(".spel1"), "/php/page1301.phtml", 8000);
reload ($("#geenid3"), "/php/spelers301.phtml", 5000);
reload ($("#geenid4"), "/php/chatoutfree1.php", 3000);

$(".spel2").load("/php/page2301.phtml").addClass("hide");
$(".spel3").load("/php/page3301.phtml").addClass("hide");
$(".spel4").load("/php/page4301.phtml").addClass("hide");
});
//------EOF--------

//input301.js-----BOF-----
$(document).ready(function() {

$(".argh").click(function(event) {
event.preventDefault();
window.location = "/php/logout.phtml";
});

$("#mainform").submit(function(event) {
event.preventDefault();
$.ajax ({
        type: "post",
        url: "/php/chatinfree1.php",
        data: $("#mainform").serialize(),
        success: function(data) {
        $("#mainform")[0].reset();
        $(".message").focus();
        }
      });
    });
$(".optie1").click(function(event) {
event.preventDefault();
$(".spel1, .spel3, .spel4 , .spel5").removeClass("show").addClass("hide");
$(".spel2").removeClass("hide").addClass("show");
  });
$(".optie2").click(function(event) {
event.preventDefault();
$(".spel1, .spel2, .spel4, .spel5").removeClass("show").addClass("hide");
$(".spel3").removeClass("hide").addClass("show");
  });
$(".optie3").click(function(event) {
$(".spel1, .spel2, .spel3, .spel5").removeClass("show").addClass("hide");
$(".spel4").removeClass("hide").addClass("show");
  });

});

//-----EOF-------


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/css/room.css">

<title>Free1</title>
<script src="/js/room.js"></script>
<script src="/js/jquery-1.11.2.js"></script>

</head>
<body>
<table id="reumpje">
<tr>
<td class="agh" onclick="room1()">Forum</td> //te ondervangen met een css:pointer.
<td class="duh"></td>
<td class="agh" onclick="room2()">Spel</td>
<td class="duh"></td>
<td class="agh" onclick="room3()">Uitleg</td>
<td class="duh"></td>
<td class="argh">Uitloggen</td>
</tr>
</table>

<div id="geenid1">
<div class="spel1"></div>
<div class="spel2"></div>
<div class="spel3"></div>
<div class="spel4"></div>
<div class="spel5"><?php include( 'games/' .$huidigepagina. '.phtml' );?></div>
//binnen deze pagina kun je de functie weer overnemen met een; <a href="room.phtml?pagina=game2" :)
</div>

<div id="geenid2">
<input type="button" class="optie1" value="Oefenen">
<input type="button" class="optie2" value="Informatie">
<input type="button" class="optie3" value="Spelen">
</div>

<div id="geenid3"></div>

<div id="geenid4"></div>

<form id="mainform" method="post">
<input type="text" class="message" name="message" size="44" maxlength="100" autocomplete="off" autofocus>
<input type="submit" class="blaat" name="submit" value="Beeldbuisvervuiling">
</form>
</body>
</html>
Gewijzigd op 29/03/2015 21:48:43 door Yoop Overmaat
 
Ivo P

Ivo P

29/03/2015 22:32:59
Quote Anchor link
Zonder je probleem nu echt te snappen :
kan het zijn dat je in de jquery ipv click () en submit () de functie on () nodig hebt?
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

29/03/2015 23:05:44
Quote Anchor link
Wow, heb net even gekeken (jquery api documents)& ja dit gaat het worden. Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.