kijk of het id al bestaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fabian webstars

Fabian webstars

06/07/2015 18:03:24
Quote Anchor link
Hallo,
dit is een deel van mijn script om artiesten toe te voegen, het script doet het op zich prima, het enige wat tot nu toe niet werkt is dat ik met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$dn = mysql_num_rows(mysql_query('
select id
from artiesten
where artiest="'.$artiest.'"'));


if($dn==0)
{
wil kijken of de artiest al bestaat en als hij niet bestaat pas de nieuwe artiest toe voegen, maar ook al bestaat de artiest wel voegt ie gewoon de nieuwe artiest toe. Wat doe ik verkeerd?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
if(isset($_SESSION['username']) and $_SESSION['groep']==$admin or $_SESSION['groep']==$muziek) {

$sort = $_GET['sort'];

if(isset($_POST['submit']))
{

$dn = mysql_num_rows(mysql_query('
select id
from artiesten
where artiest="'
.$artiest.'"'));


if($dn==0)
{


if(get_magic_quotes_gpc())
{

    $_POST['artiest'] = stripslashes($_POST['artiest']);
    $_POST['genre'] = stripslashes($_POST['genre']);
}


    $artiest = mysql_real_escape_string(strtolower($_POST['artiest']));
    $genre = mysql_real_escape_string(strtolower($_POST['genre']));


    
        
$sql = "
INSERT INTO artiesten
(artiest, sort, genre, favoriet, position)
VALUES('$artiest', '$sort', '$genre', 'nee', '')
"
;

$retval = mysql_query( $sql, $mysql_connect );
if(! $retval )
{

  die('FOUT ' . mysql_error());
}

?>

<a href="http://web-stars.nl/muziek/muziek.php" style="color:#000000;">gelukt <br /> klik hier om naar de sonteksten te gaan</a>
<?php
}
else {
    echo 'er is al een artiest met deze naam';
}

}

else {

?>


Fabian
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:19:42
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/07/2015 18:11:16
Quote Anchor link
Ee kwestie van debuggen:
Even $dn echo'en.

Verder sla ik de query altijd op in een variabele, die ik weer in een vervolgfunctie verwerk:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$result
= mysql_query("
SELECT id
FROM artiesten
WHERE artiest='"
.$artiest."');

if($result==true) {
    $dn = mysql_num_rows($result);
    if($dn==0) {
        // het aantal is nul
    }
}

?>


Verder raad ik MySQLi of PDO aan.
Gewijzigd op 06/07/2015 18:12:16 door - Ariën -
 
Fabian webstars

Fabian webstars

06/07/2015 18:12:39
Quote Anchor link
dank je wel!
Ik ben al met wat pagina's overgestapt naar mysqli


hij doet het niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
if(isset($_POST['submit']))
{

    
    $artiest = mysql_real_escape_string(strtolower($_POST['artiest']));
    $genre = mysql_real_escape_string(strtolower($_POST['genre']));

    
$result = mysql_query("
SELECT id
FROM artiesten
WHERE artiest='"
.$artiest."'
"
);

if($result==true) {
    $dn = mysql_num_rows($result);
    if($dn==0) {

}


else {
    echo 'er is al een artiest met deze naam';
}
}

else {
echo 'fout';
}
}

else {
?>

    


Toevoeging op 06/07/2015 18:30:27:

ik heb blijkbaar iest fout gedaan want hij doet het nu wel!!
Gewijzigd op 06/07/2015 18:24:55 door Fabian webstars
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

07/07/2015 13:08:07
Quote Anchor link
Waarom regel 5 en 6? Kun je toch ook in de query doen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/07/2015 13:40:32
Quote Anchor link
En waarom gebruik je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(isset($_POST['submit'])) {


Dit werkt veel beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {



Verder mogen er wel wat tab'jes in, om de statement goed in te springen. Als ik een aantal accolades boven elkaar zie, dan gaan mijn haren rechtovereind staan.
Gewijzigd op 07/07/2015 13:44:16 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.