laad icoontje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »
Bart Matsko

Bart Matsko

30/03/2015 12:30:23
Quote Anchor link
Op een website die ik maak haal ik uit een database zo ongeveer 250-300 users op en dat kan soms even duren. Ik zou het mooi vinden als er een 'laad' tekentje te zien is tot alle users geladen zijn. Dan verdwijnt het 'laad' tekentje en komen de users te voorschijn.

Voor het 'laad' tekentje gebruik ik Font Awesome
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<i class="fa fa-spinner fa-spin"></i>


Weet iemand hoe ik dit mogelijk moet maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 03:39:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/03/2015 12:58:56
Quote Anchor link
Is het niet eerst zinvol om te kijken of de laadduur minder kan? En haal je het via AJAX op?
Iets meer informatie mag wel.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

30/03/2015 13:14:00
Quote Anchor link
Waarom gebruik je font-awesome daarvoor ? gebruik een gifje en je hebt verder geen css (of icon library) of dergelijke nodig.
Hier kun je zelf een load icon maken (presets):

http://www.ajaxload.info/

Maar zoals Aar C ook al zegt, wat meer informatie is misschien wel handig, misschien kun je zelfs voorkomen dat je een load icon nodig hebt (niemand zit te 'wachten' op iets dat aan het laden is).
Gewijzigd op 30/03/2015 13:14:47 door Eschwin Moerkerken
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/03/2015 15:01:20
Quote Anchor link
Bart Matsko op 30/03/2015 12:30:23:
Op een website die ik maak haal ik uit een database zo ongeveer 250-300 users op en dat kan soms even duren.

Ik vermoed dat het sneller maken van die query of de afhandeling ervan véél meer oplevert dan de fontbestanden en CSS-code van Font Awesome laden.

Maar als je toch Font Awesome gebruikt... Je kunt de CSS laden met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link rel="stylesheet" href="//maxcdn.bootstrapcdn.com/font-awesome/4.3.0/css/font-awesome.min.css">

Daarna maak je een spinner met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<i class="fa fa-cog fa-spin"></i>

of met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<i class="fa fa-spinner fa-pulse"></i>

Cheatsheet
 
Bart Matsko

Bart Matsko

02/04/2015 15:40:54
Quote Anchor link
Bedankt voor het mee denken!

Ik zou graag alsnog willen weten hoe zo'n laad icoontje in z'n werk gaat, gewoon om het uit te proberen. Ik laad de database in via PDO en laat het zien door middel van een "foreach".

De bedoeling is dat als je op de webpagina komt, er een laad icoontje te zien is, daarvoor gebruik ik FontAwesome en deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<i class="fa fa-spinner fa-spin"></i>


Als de foreach klaar is, en alles geladen is moet het laad icoontje verdwijnen en de gegevens tevoorschijn komen.

Wie kan mij helpen?
 
Wouter J

Wouter J

02/04/2015 15:43:37
Quote Anchor link
Wanneer je de request doet laad icoontje tonen en wanneer deze klaar is laad icoontje verbergen? Of is dat niet je vraag?
 
Bart Matsko

Bart Matsko

02/04/2015 16:29:35
Quote Anchor link
Wouter J op 02/04/2015 15:43:37:
Wanneer je de request doet laad icoontje tonen en wanneer deze klaar is laad icoontje verbergen? Of is dat niet je vraag?


Ik denk het niet, volgens mij moet het zo zijn dat zolang hij door de "foreach" heenloopt er een laad icoontje te zien is of zo iets dergelijks?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2015 16:37:25
Quote Anchor link
Als je via AJAX werkt, want je wilt de site zelf niet onnodig vertragen, dan laad je de data in vanaf een apart script uit een apart bestand.

Als je gebruik maakt van $.ajax() in jQuery, dan kan je bij het success: event het laadicoontje (vaak Throbber genoemd) weghalen, en de data in het juiste HTML-element tonen.
 
Eddy E

Eddy E

02/04/2015 16:54:21
Quote Anchor link
Maar even serieus: voor 250 rijen hoef je toch geen laad-icoontje te tonen?
Het laadicoontje aan HTML, font, Javascript etc is al meer 'werk' dan de HTML-lijst van je 250 rijen???
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2015 16:56:09
Quote Anchor link
Dan blijf ik benieuwd... wat maakt het tonen van 250 rijen nou zo traag?
 
Bart Matsko

Bart Matsko

02/04/2015 17:12:03
Quote Anchor link
Aar C op 02/04/2015 16:37:25:
Als je via AJAX werkt, want je wilt de site zelf niet onnodig vertragen, dan laad je de data in vanaf een apart script uit een apart bestand.

Als je gebruik maakt van $.ajax() in jQuery, dan kan je bij het success: event het laadicoontje (vaak Throbber genoemd) weghalen, en de data in het juiste HTML-element tonen.


Hoe moet het als je niet via AJAX werkt? Aangezien ik daar nog geen enkele ervaring mee heb en daar later pas aan wil beginnen.

Toevoeging op 02/04/2015 17:12:27:

Eddy E op 02/04/2015 16:54:21:
Maar even serieus: voor 250 rijen hoef je toch geen laad-icoontje te tonen?
Het laadicoontje aan HTML, font, Javascript etc is al meer 'werk' dan de HTML-lijst van je 250 rijen???


Is niet nodig, maar ik wil graag weten hoe het werkt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2015 17:16:57
Quote Anchor link
Normaal worden laadicoontjes toegepast in geval van zware script die met AJAX asynchroon worden binnengehaald. Anders moet je je met setinterval() werken, en een functie daaraan hangen die de data wegmaskeert met een icoontje, terwijl het in werkelijkheid al geladen is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.