Language file adhv domein extensie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny von Gaal

Danny von Gaal

27/06/2015 13:50:32
Quote Anchor link
Is het mogelijk om een language file in te laden adhv de domein extentsie waarop iemand op je website komt?
Ik wil 1 website layout maken en 2 language files.

Wanneer iemand binnenkomt op www.domein.com moet lang_en.php worden geladen en als iemand binnenkomt op www.domein.nl dan moet lang_nl.php worden gebruikt.

Is dit mogelijk in een scripttaal?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:48:30
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2015 13:59:44
Quote Anchor link
Kijk eens wat er in $_SERVER['HTTP_HOST'] staat.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/06/2015 16:14:50
Quote Anchor link
San, Je bedoelt $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']?

Ja hoor Danny het is zeker mogelijk. Met de bovenstaande kun je zien welke talen de gebruiker kent. Althans waarop de browser ingesteld is. Meestal klopt dat redelijk. Hiermee kun je eventueel een eerste keuze maken in welke taal de gebruiker de inhoud wenst te zien. Het kan natuurlijk voorkomen dat de talen van de gebruiker allemaal anders zijn dan jouw aangeboden talen. Om die reden zul je één taal moeten kiezen als standaard taal.

De opties zouden dan kunnen zijn:

Indien gebruiker zelf een taal geselecteerd heeft gebruik die taal
anders:
indien een taal voorkomt als voorkeurtaal in $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'] kies die taal:
anders:
kies default taal.

Toevoeging op 27/06/2015 16:16:06:

Je kunt er dus voor kiezen om de gebruiker een taal te laten selecteren. Je kunt in een COOKIE de gekozen taal opslaan zodat deze weer gekozen wordt wanneer een gebruiker terugkeert op je website
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2015 17:22:57
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 27/06/2015 16:14:50:
San, Je bedoelt $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']?


Nee. In $_SERVER['HTTP_HOST'] kun je zien of het domein .com of .nl is.
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

29/06/2015 20:16:11
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.