Laravel 5 installatie middels Composer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dirk Detmar

Dirk Detmar

29/03/2015 20:45:37
Quote Anchor link
LS,

Ik ben een Nederlander en woon in Brazilië (mijn woonplaats is Teresina in de staat Piauí ipv Renkum in Gelderland).

De laatste tijd heb ik heel veel gelezen en ook gehoord over de "Laravel" PHP ontwikkel omgeving. Ook wel framework genaamd.

Dat wilde ik ook wel installeren.
Na heel veel proberen met vallen en weer opstaan ben ik tot hier gekomen.
1. Ik heb Vagrant geïnstalleerd
2. De Virtual box geïnstalleerd.
3. De Homestead box gedownload.
4. Ik gebruik PHPStorm.
5. Composer geïnstalleerd.
6. Toen ik m.b.v. composer "create-project laravel/laravel" uit trachtte te voeren bleek mijn internet connectie een spelbreker. Ik heb e.e.a. niet geïnstalleerd gekregen.
7. Bij een test in PHPStorm om mijn Vagrant up te krijgen met Homestead kwamen er ook verschillende foutboodschappen voorbij.

Steeds als ik wat probeer raak ik in mijn optiek verder van huis.

Is er een makkelijke stap-voor-stap methode die ik kan volgen zodat ik een nette test omgeving kan creeren?
Uiteraard wel binnen het Laravel Framework.

Bedankt alvast voor je antwoord.

Dirk
- Aar -:
Dit topic is verplaatst naar de juiste categorie: 'Programmeer hulp'
Gewijzigd op 21/04/2015 16:31:08 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 07:56:29
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/03/2015 23:07:26
Quote Anchor link
Eerst en vooral: Laravel is een PHP library. Laravel is dus PHP. Dit betekent dus dat je op bijna IEDERE webserver (met een PHP extensie) Laravel kunt installeren. Composer is hierbij handig. Je kunt om te beginnen Laravel ook gewoon downloaden. Als we dat hele Vagrant, virtualbox en homestead box voor nu even vergeten dan kun je twee dingen doen om aan de slag te gaan:

1) een webserver installeren op je eigen pc / laptop.
2) de webserver van je hosting-provider gebruiken

in situatie 1 moet je dus software installeren op je pc / laptop. We kunnen je daar bij helpen maar het zou prettig zijn als we weten in welk Operating system. (Windows / Linux / MacOs) daarna is het gewoon een kwestie van Laravel downloaden.

In situatie 2 Dien je Laravel te downloaden om vervolgens weer te uploaden naar je hosting. Dit heeft niet mijn voorkeur maar er zijn veel mensen die het zo doen.

Als je internet connectie te wensen over laat en je alleen aan een project werkt dan heeft situatie 1 de voorkeur
Gewijzigd op 29/03/2015 23:34:59 door Frank Nietbelangrijk
 
NOLot -

NOLot -

30/03/2015 08:20:14
Quote Anchor link
Als je internetconnectie te wensen overlaat wil je juist laravel installeren via de webserver van je hosting provider. Als je daar ssh toegang hebt kun je het via composer binnenhalen en gebruik je hun internet :)

Jou situatie 2 lijkt me nooit te gaan werken, hoe wil hij laravel downloaden als hij net zegt dat het niet lukt vanwege zijn internet?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/03/2015 09:13:30
Quote Anchor link
Ai misschien ben ik niet duidelijk? Ik bedoel situatie twee voor development en natuurlijk gaat het resultaat online :-)

Ik ga even uit van een langzame verbinding die wellicht soms uitvalt. Downloaden kan dan al omslachtig zijn inderdaad maar ja als dat ook al niet lukt... Ik heb zelf niet zo veel ervaring met Vagrant maar wat ik er van weet is dat je alles online doet dus dat maakt het dan erg lastig stel ik me zo voor.
 
Dirk Detmar

Dirk Detmar

30/03/2015 14:00:39
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties.
Maar voordat de discussie een richting uitgaat die ik niet voorzag, het volgende:

Ik dacht dat ik enige was die niet snapte hoe Laravel geïnstalleerd moest worden.
Mijn informatie heb ik van de Laravel website.
De website lijkt heel overzichtelijk maar nadat ik "Composer" had geïnstalleerd raakte ik al snel de weg kwijt.

Eerst leg ik nu uit wat ik wil:
Ik wil een ontwikkel- en test-omgeving creëren op mijn PC.

De test-omgeving:
De Laravel documentatie heb ik daarbij als leidraad gebruikt.
Dus heb ik de "Oracle VM VirtualBox" en "Vagrant" geïnstalleerd.
Laravel beveelt "Homestead vb.box" aan, dus die heb ik eindelijk na 3 dagen downloaden binnengekregen. Zodoende heb ik een testomgeving die ik kan gebruiken, ware het niet dat ik Vagrant met Homestead niet goed UP krijg. (oorzaak m.i. slecht internet).

Dan de ontwikkel omgeving:
Composer geïnstalleerd die ik dan weer gebruik om Laravel te installeren.
Door slecht internet lukt dit m.i. slechts deels als ik de boodschappen in de DOS box goed interpreteer.

Werking:
Ik denk niet volledig.
Gevolg: e.e.a. maakt me moedeloos.
Hoe is het mogelijk dat men zo enthousiast is over Laravel / Homestead?
Ik wil het allemaal nog steeds maar hoe krijg ik het 100% gedaan?

Dirk
Gewijzigd op 30/03/2015 14:01:35 door Dirk Detmar
 
NOLot -

NOLot -

30/03/2015 14:20:36
Quote Anchor link
Wil je alleen maar lopen testen of moet het ook online komen? Als je alleen wilt testen kun je lamp installeren (bijv http://www.wampserver.com/en/) en dan lokaal een composer update draaien.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/03/2015 14:29:43
Quote Anchor link
>> Hoe is het mogelijk dat men zo enthousiast is over Laravel / Homestead?

Laravel is een prima framework (al heb ik zelf gekozen voor Symfony). Homestead (is gewoon Vagrant) vereist een goede internet connectie.
Ik denk nogmaals dat jij die mist. Vervolgens kun je nog steeds met Laravel aan de slag maar zul je dus een webserver op je PC moeten installeren. Je kunt kiezen voor XAMPP bijvoorbeeld. Of je moet er voor kiezen om een virtualBox op je eigen PC te installeren. Dat is een goede mogelijkheid als je het aandurft om met Linux te gaan werken. Onder Linux is de apache webserver veel sneller is mijn ervaring. Aan de andere kant moet je niet alles tegelijkertijd willen. Dat zou je doen verdwalen zoals je nu al verdwaalt bent.

In jouw geval zou ik XAMPP downloaden en eerst even een klein PHP voorbeeldje in de htdocs directory aanmaken.

zoiets dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Yeeeeeh PHP werkt!';
?>


wat je dan opslaat als test.php in de directory "c:/xampp/htdocs"
Vervolgens vraag je in je browser op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
127.0.0.1/test.php

en zou je "Yeeeeeh PHP werkt!" te zien moeten krijgen.

Daarna zou je Laravel kunnen downloaden: http://laravel.com/docs/4.2#install-laravel onder het kopje "Via Download".
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

30/03/2015 15:29:08
Quote Anchor link
Kan je eens de exacte errors geven die je krijgt? (Dus ALLE output, bv op pastebin) "Een slechte internet" connectie bestaat niet echt, je hebt of internet of niet. Uiteraard kan je connectie verschrikkelijk traag of instabiel zijn.

Ik heb de laatste dagen nogal problemen met code te downloaden van Github, die last heeft van een DDOS. Ik vermoed dat Composer en homestead hier ook een heleboel code vandaan haalt. Misschien dat je hier ook last van hebt en het niet je internet connectie is? Maar zonder echte errors kunnen we je niet helpen.

En het is niet omdat Homestead/laravel in jouw situatie/configuratie niet werkt dat het bij de rest niet zo is. Heb je dit gelezen op de laravel website:

Note: If you are using Windows, you may need to enable hardware virtualization (VT-x). It can usually be enabled via your BIOS.
 
Dirk Detmar

Dirk Detmar

31/03/2015 13:49:49
Quote Anchor link
Beste Frank,

Ik ga nog 1x proberen mijn voorkeur te installeren.
Als ik het vandaag niet voor elkaar krijg, dan volg ik jouw advies. Mijn dank daarvoor.

Dirk

Toevoeging op 31/03/2015 13:53:33:

Beste LedFan,

Vandaag ga ik trachten alle (fout-) boodschappen op te zouten.
Via dit medium probeer ik ze je dan door te geven.
Reken met 5 uur tijdsverschil, het kan dus zijn dat je mijn antwoord pas morgen ziet.

Dirk
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/03/2015 13:55:57
Quote Anchor link
Helemaal goed Dirk. Zoals LEDfan aangaf: Deel de foutmeldingen die je krijgt op dit forum.
 
Dirk Detmar

Dirk Detmar

01/04/2015 15:23:43
Quote Anchor link
Beste Frank en LedFan,

Voorlopig ziet de installatie van Laravel er goed uit (ik kom hier later wellicht nog op terug).
Het UP brengen van Vagrant met behulp van de Homestead box geeft het volgende resultaat:

vagrant up
Bringing machine 'default' up with 'virtualbox' provider...
==> default: Importing base box 'homestead'...
==> default: Matching MAC address for NAT networking...
==> default: Setting the name of the VM: laravel_default_1427893708451_64853
==> default: Clearing any previously set network interfaces...
==> default: Preparing network interfaces based on configuration...
default: Adapter 1: nat
==> default: Forwarding ports...
default: 22 => 2222 (adapter 1)
==> default: Booting VM...
==> default: Waiting for machine to boot. This may take a few minutes...
default: SSH address: 127.0.0.1:2222
default: SSH username: vagrant
default: SSH auth method: private key
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
default: Warning: Connection timeout. Retrying...
Timed out while waiting for the machine to boot. This means that
Vagrant was unable to communicate with the guest machine within
the configured ("config.vm.boot_timeout" value) time period.

If you look above, you should be able to see the error(s) that
Vagrant had when attempting to connect to the machine. These errors
are usually good hints as to what may be wrong.

If you're using a custom box, make sure that networking is properly
working and you're able to connect to the machine. It is a common
problem that networking isn't setup properly in these boxes.
Verify that authentication configurations are also setup properly,
as well.

If the box appears to be booting properly, you may want to increase
the timeout ("config.vm.boot_timeout") value.

Process finished with exit code 1

------------------
Lijkt me niet 100% in orde.
Wat kunnen jullie mij hierover vertellen?

Dirk

Toevoeging op 01/04/2015 15:29:34:

LS,

Nog een aanvulling, weer betreffend Vagrant.

vagrant halt
==> default: Attempting graceful shutdown of VM...
default: Guest communication could not be established! This is usually because
default: SSH is not running, the authentication information was changed,
default: or some other networking issue. Vagrant will force halt, if
default: capable.
==> default: Forcing shutdown of VM...

Process finished with exit code 0

--------------------------
Wat nu? Ik bedoel wat betekent dit allemaal praktisch voor mij?

Dirk
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/04/2015 17:58:19
Quote Anchor link
Dirk, ik ben zelf geen Vagrant gebruiker dus laten we even afwachten wat anderen hiervan zeggen. Wel heb ik sterk het idee - door die timeouts - dat het vanuit Brazilië niet zo lekker zal gaan werken, althans met de verbinding die je daar nu gebruikt.

Ik begrijp dat Laverel op de eigen pc geïnstalleerd is. Met behulp van xampp? Dan kun je in elk geval aan de gang.
 
Dirk Detmar

Dirk Detmar

01/04/2015 18:47:41
Quote Anchor link
Frank,

Werken kan ik natuurlijk altijd.
Met behulp van AMPPS gaat dat prima.
Maar ik wilde gewoon die omgeving die zo geroemd wordt implementeren en gebruiken om te zien hoe terecht dat is.

Groet, Dirk
 
- SanThe -

- SanThe -

02/04/2015 11:02:35
Quote Anchor link
Zo te zien wil je met SSH connecten op port 2222.
Draait SSH wel en luistert SSH wel op die port?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

02/04/2015 13:54:10
Quote Anchor link
@SanThe de vagrantbox doet een portforward van port 22 (van de box) naar 2222 (van je machine) daarom probeert die op poort 2222 een ssh verbinding te openen.

@Dirk, als je virtualbox opent zie je dan op het moment van de timeout de box al draaiend of is die dan nog aan het opstarten? Ik gebruik de Homestead box zelf niet, het kan zijn dat die controleert of er updates zijn waardoor het te lang duurt.
En heb je niet toevallig al iets op poort 2222 draaien?
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

02/04/2015 14:28:45
Quote Anchor link
De connectie die timeout heeft niks te maken met het internet. Dit is een lokale connectie die enkel op jouw computer gebeurd.

Ik vermoed dat dit veroorzaakt wordt door de windows Firewall, of elke andere firewall actief op je systeem. Kan je dit eens testen door je firewall uit te schakelen?
 
Dirk Detmar

Dirk Detmar

02/04/2015 16:57:28
Quote Anchor link
@all

Right, poort 22 en/of 2222 is/zijn niet open na vagrant up commando.
Ik ga nu kijken naar mijn firewall / virusscanner wat ik kan doen.

Toevoeging op 02/04/2015 19:20:07:

@all

De windows firewall stond al uit.
Daarna mijn "Bitdefender" firewall uitgeschakeld.
Resultaat negatief, geen verandering t.o.v. oorspronkelijke foutboodschappen.
Ik ga nu mijn Oracle VM Virtual box bekijken.
Wordt vervolgd (hoop ik).

Toevoeging op 02/04/2015 19:48:20:

Toevoeging op 02/04/2015 19:54:56:

Op Localhost=127.0.0.1 is poort 2222 open.
Als ik Laravel\public\index.php uitvoer krijg ik gewoon het Laravel 5, Smile etc. Startscherm te zien.
Zo op het oog lijkt alles in orde.
Toch vermoed ik dat er nog een addertje onder het gras zit.
Ik zoek door, desnoods ga ik in gesprek met Laravel.

Fijne Pasen.
Gewijzigd op 02/04/2015 19:49:46 door Dirk Detmar
 
Dirk Detmar

Dirk Detmar

04/04/2015 22:36:45
Quote Anchor link
@All,

Voor ieder van jullie die mij hebben proberen te helpen, een teleurstelling.
Voor mij trouwens ook, laat dat duidelijk zijn.
Ik heb gisteren alles (Laravel, VirtualBox, Vagrant en Homestead) van mijn PC verwijderd.
Toen heb ik geprobeerd Laravel in combinatie met AMPPS in de lucht te krijgen.
Helaas AMPPS geeft aan dat die combinatie in Windows niet mogelijk is.
Ik weet niet waarom en ik wil dat nu ook niet weten.
AMPPS ook verwijderd.
Daarna aan de hand van een simpele handleiding in WikiHow WAMPserver geïnstalleerd.
Stap voor stap de handleiding gevolgd en Laravel is nu ook (correct?) geïnstalleerd.
Morgen is het Pasen en maandag is het hier een gewone werkdag.
Dan heb ik maandag dus de tijd om te testen.

Groet en nogmaals mijn dank voor jullie betrokkenheid.

Dirk
 
Dirk Detmar

Dirk Detmar

11/04/2015 21:35:33
Quote Anchor link
@All

Het ziet er naar uit dat mijn zoektocht mijn nieuwsgierigheid heeft bevredigd.
Ik heb een nieuwe start gemaakt nadat ik een vondst gedaan heb.

Vandaag heb ik Laragon geïnstalleerd (http://laragon.org)
Geen Homestead, Virtual Host, WAMP, XAMPP of AMPPS maar Laragon.
Vanuit Laragon kan ik simpelweg Laravel projecten initiëren.
Zie voor handleiding: https://innopy.wordpress.com/2015/02/07/laravel-windows/
Tot nu toe werkt alles naar behoren en ik kijk niet meer in wrok achterom.

Reacties?

Dirk
 

16/05/2015 23:51:37
Quote Anchor link
Waarom biedt iedereen productierijpe software aanbiedt via Composer, dat naar hun eigen zeggen (https://getcomposer.org/download) als meest recente versie 1.0.0-alpha10 heeft.
--> ALPHA ?! Ik zou er niet aan durven, terwijl Symfony het zelfs aanbeveelt als beste installatie-optie... :-/
 
Dirk Detmar

Dirk Detmar

17/05/2015 00:13:49
Quote Anchor link
Beste Antje,

Bedankt voor je reaktie.
Mijn oorspronkelijke probleem niet opgelost maar ik kan wel verder.
Gedurende mijn loopbaan in de ICT heb ik veel meegemaakt en weet ook heel goed dat zelfs de fraaiste tools niet perfect zijn. Waar het om gaat is dat je met hetgeen je in handen hebt je doel kunt bereiken.
Ik ben nu 68 en rommel wat in de marge, ik ontwikkel wat websites voor deze en gene als hobby en om scherp van geest te blijven.

Veel succes in de ICT !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.