Laten zien wanneer iemand overleden is

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John de Boer

John de Boer

03/10/2015 21:10:55
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een jarig-script met personen die vandaag allemaal jarig zijn
Maar nu wil ik achter elke persoon die overleden is een teken (†) geplaatst hebben.

Voorheen werkte het script goed, toen de waarde van het veld Overleden 0000-00-00 was,
als die persoon nog niet was overleden. maar nu zijn die waardes NULL geworden...

Ik heb de volgende code gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if ($row["Overleden"] != "0000-00-00" or !isset($row["Overleden"]) or $row["Overleden"] != "NULL") {
   echo "<font color=gray> </font>";
}


ik krijg nu achter elke persoon dat teken † en niet alleen bij de overleden personen
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:42:43
 
- SanThe -

- SanThe -

03/10/2015 21:25:41
 
Eddy E

Eddy E

03/10/2015 21:30:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($row["Overleden"] !== "0000-00-00" OR !empty($row["Overleden"]) OR $row["Overleden"] !== NULL) {
   echo "<span class="grey"> </span>";
}

?>


Wat is gewijzigd?
!= wordt !==
!= "NULL" wordt !== NULL

Dus zonder aanhalingstekens.
Wat zit er in iemands "Overleden" als hij overleden is? Altijd een geldige datum?
Dan zou je sneller met strtotime() kunnen controleren.
Daarbij is <font> achterhaalt en kan je beter <span> gebruiken. Met een class, al is dat ook niet nodig (waarschijnlijk weet je waar deze <span> komt te staan).
Iets als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (false !== strtotime($row["Overleden"]) ) {
   echo "<span class="grey"> </span>";
}

?>


Let ook op de Yoda-stijl.
Gewijzigd op 03/10/2015 22:04:56 door Eddy E
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/10/2015 21:54:32
Quote Anchor link
Of je maakt hier (nog) een apart veld voor die enkel een 0 of een 1 bevat.
 
Eddy E

Eddy E

03/10/2015 22:06:37
Quote Anchor link
Afbeelding

Zodra je een overlijdensdatum weet, weet je dat hij overleden is...
Je zou wel een 0/1 kunnen krijgen uit de database

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    dit,
    dat,
    CASE Overleden
        WHEN IS NOT NULL THEN 1
            ELSE 0
        AS overleden_bool,
    laatste_kolom
FROM ...
Gewijzigd op 03/10/2015 22:11:01 door Eddy E
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/10/2015 15:24:57
Quote Anchor link
Eddy E op 03/10/2015 22:06:37:
(but why)

Zodra je een overlijdensdatum weet, weet je dat hij overleden is...
Je zou wel een 0/1 kunnen krijgen uit de database


Omdat het twee verschillende doelen dient: dat iemand is overleden, en wanneer.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.