Layout problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »
D B

D B

17/10/2014 07:24:52
Quote Anchor link
Ik heb de volgende code:

http://codepen.io/anon/pen/DiCwA

Nu zijn er 2 dingen die ik niet zo goed begrijp.

1) Waarom moet ik bij de linkse en rechtse kolom (div links en div rechts) een margin van -10px geven om ze op dezelfde hoogte te krijgen als mijn middelste div? (Als ik een border gebruik doen ze het wel gewoon goed....)
2) Bij de div helemaal links onder krijg ik de zwarte div niet in beeld. Hoe kan dit?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:26:27
 
Stefan Fransen

Stefan Fransen

17/10/2014 08:26:22
Quote Anchor link
Ik raad je aan om bootstrap te gebruiken.
http://getbootstrap.com/
voordelen:
responsive
minder css werk
bovenstaande problemen opgelost

nadelen:
Geen
 
D B

D B

17/10/2014 10:08:48
Quote Anchor link
Dit is inderdaad misschien een oplossing, maar dit lijkt me niet zo ingewikkeld dat dit niet zonder extern programma op te lossen is. Hij doet het namelijk in de rechtse kolom wel goed.

Hopelijk komen er nog wat reacties,maar ik ga ook zeker dit programmatje bekijken.
 

17/10/2014 10:41:11
Quote Anchor link
** Bootstrap is geen programma maar een CSS "framework" met al een heleboel dingen erin die je meteen kunt gebruiken.

De layout die jij op aan het zetten bent kan met Bootstrap binnen 5 min werken **
 
D B

D B

17/10/2014 15:18:21
Quote Anchor link
Ok. Maar buiten dat ben ik toch erg benieuwd naar een verklaring voor bovenstaande.

Is er iemand die mij uit kan leggen waarom dit zo niet werkt, en waarom ik hier met margin -10 moet werken?

Alvast bedankt voor het meedenken!
 
Henk de Vriep

Henk de Vriep

17/10/2014 15:50:45
Quote Anchor link
Zo kan het ook: http://codepen.io/anon/pen/wneip

zie dat ik de -10px heb weggehaald. Heb de bovenste header een bot margin gegeven van 10 px en elke content tabje ook een bottom margin van 10px. Alleen op een of andere manier heeft BBBB geen header maar dat zou die in de browser wel moeten hebben.
 
D B

D B

17/10/2014 17:07:53
Quote Anchor link
Dat is dus inderdaad ook het probleem. In de browser krijgen alle divs onder menu geen header terwijl het in het midden en rechts wel goed gaat.

Toevoeging op 17/10/2014 17:43:37:

Na nog wat CSS stoeien is het me uiteindelijk gelukt!

Bedankt voor het meedenken!

Bij mijn linkercontent_div had ik een float: left; meegegeven deze zat nog in de weg.

Dit is een werkend voorbeeld:

http://codepen.io/anon/pen/poFgz
 
Stefan Fransen

Stefan Fransen

23/10/2014 08:55:00
Quote Anchor link
Wellicht heb je hier iets aan:
dit is jou code maar dan geoptimaliseerd en responsive
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<div id="totaal">
    <div id="header">
        <div id="headerleft">
        </div>
    </div>
    <div id="under">
        <div id="links">
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="linkscontent_div">
                AAAAA
            </div>
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="linkscontent_div">
                BBBBBB
            </div>
        </div>
        <div id="rechts">
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="rechtscontent_div">
                CCCCCCC
            </div>
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="rechtscontent_div" id="kalender">
                DDDDDDD
            </div>
        </div>
        <div id="content">
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="middencontent_div">
                EEEEEEEE
            </div>
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="middencontent_div">
                FFFFFFF
            </div>
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="middencontent_div">
                GGGGGG
            </div>
        </div>
    </div>
</div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
    body {
        overflow:auto;
        text-align:center;
        margin:0;
        padding:0;
        background-color:#222222;
        font-family:verdana;
        font-size:12px;
    }
    #totaal {
        border:0 solid red;
        margin-left:auto;
        margin-right:auto;
        margin-top:10px;
        padding:0;
        width:80%;
        vertical-align:top;
    }
    #header {
        margin-top:0;
        margin-bottom:10px;
        padding:0;
        width: 100%;
        height:121px;
        vertical-align:top;
        background-color:#FFFFFF;
        background-image:url('../images/zscheader.jpg');
        top:0;
        border:0 solid red;
        border-top-left-radius:10px;
        border-top-right-radius:10px;
        border-bottom-left-radius:10px;
        border-bottom-right-radius:10px;
    }
    div.header_div {
        border: 0 solid green;
        background-color:#000000;
        border-top-left-radius:10px;
        border-top-right-radius:10px;
        height:18px;
        z-index:3;
    }
    #under {
        border: 0 solid red;
        width: 100%;
        position: relative;
    }
    #links {
        border: 0 solid green;
        text-align: left;
        vertical-align:top;
        float:left;
        width:20%;
        margin-right: 5%;
    }
    #content {
        border: 0 solid red;
        vertical-align:top;
        margin-top: 0;
        width:50%;
        float: left;
    }
    #rechts {
        border: 0 solid green;
        text-align: left;
        vertical-align:top;
        float:right;
        width:20%;
    }
    .rechtscontent_div {
        border:0 solid green;
        border-bottom-left-radius:10px;
        border-bottom-right-radius:10px;
        background-color: #E5E5E5;
        padding:3px 0 18px 0;
        width:100%;
        margin-bottom:10px;
    }
    .linkscontent_div {
        border: 0 solid green;
        background-color: #E5E5E5;
        width:100%;
        padding:3px 0 18px 0;
        border-bottom-left-radius:10px;
        border-bottom-right-radius:10px;
        margin-bottom:10px;
    }
    div.middencontent_div {
        background-color: #E5E5E5;
        padding:3px 0 18px 0;
        text-align:left;
        width:100%;
        border-bottom-left-radius:10px;
        border-bottom-right-radius:10px;
        margin-bottom:10px;
    }
Gewijzigd op 23/10/2014 08:55:49 door Stefan Fransen
 
D B

D B

23/10/2014 10:13:32
Quote Anchor link
Hallo Stefan,

Bedankt voor deze aanvulling. Wat me zo opvalt is dat je de width gewijzigd hebt naar %.
Heb je verder nog iets gedaan?

Ik heb nog een ander topic lopen waar ik een probleempje in mijn lay-out heb, misschien dat je hier ook een oplossing voor weet?

Toevoeging op 23/10/2014 10:14:03:

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/nieuwssysteem-layout-probleem-chrome/96201/


Toevoeging op 23/10/2014 10:16:20:

Ook zie ik dat mijn padding bij het middenstuk weg kan.

Bij rechts heb je geen margin van 5%, is dit omdat het totaal toch op 100% uitkomt, of is het beter om die ook toe te voegen?

Toevoeging op 23/10/2014 10:19:04:

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/nieuwssysteem-layout-probleem-chrome/96201/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.