leeftijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

29/05/2004 22:02:00
Quote Anchor link
Als ik de geboortedatum weet hoe kan ik dan uitrekenen hoe oud iemand (vandaag) is?


Bij voorbaat dank,

JOHN
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:11:25
 
B a s
Beheerder

B a s

29/05/2004 22:22:00
Quote Anchor link
Je moet dan de huidige datum (als timestamp vorm) weten, en de geboorte datum in dezelfde timestamp, en dan huidige datum - geboorte datum doen. Dan krijg je als het goed is de timestamp van de huidige leeftijd.. En dat moet je dan ff goed weergeven :)))
 
Mitch X

Mitch X

29/05/2004 22:26:00
Quote Anchor link
Jepz ...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$nu
= time();
$geboorte = date("U", mktime(0, 0, 0, $maand, $dag, $jaar));

$tijdertussen = $nu - $geboorte;
?>
 

30/05/2004 16:07:00
Quote Anchor link
Als ik het volgende script run:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

if(isset($submit) && $submit=="Doorgaan")
{

    if (empty($geboren)) { return FALSE; }

    $nu = time();
    $geboren = date("U", mktime(0, 0, 0, $maand, $dag, $jaar));
    $leeftijd = $nu - $geboren;

    echo "Uw leeftijd is " . $leeftijd . "<br>\n";
}
else{

?>


<h2>Uw leeftijd bepalen</h2>
<form name="testform" method="post" action=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$PHP_SELF?>
>
Geboortedatum <input type=datum name=geboren size=10>
<hr>
<input type=submit name=submit value="Doorgaan">
<input type=reset name=reset value="Leegmaken">
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
}


?>


en mijn eigen geboortedatum invul (11-10-1968),
krijg ik de volgende melding(en):

Warning: unexpected error in date() in leeftijd.php on line 8
Uw leeftijd is 1085926073
 
B a s
Beheerder

B a s

30/05/2004 16:08:00
Quote Anchor link
$maand $dag en $jaar moet dan dus de geboorte datum zijn he?
 
John de Boer

John de Boer

30/05/2004 16:33:00
Quote Anchor link
Moet ik dan zoiets als de volgende script runnen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

if(isset($submit) && $submit=="Doorgaan")
{

    #if (empty($geboren)) { $geboren = $dag . "-" . $maand . "-" . $jaar };

    $nu = time();
    // U - seconden sinds epoch
    $geboren = date("U", mktime(0, 0, 0, $maand, $dag, $jaar));
    $leeftijd = $nu - $geboren;

    echo "Uw leeftijd is " . $leeftijd . "<br>\n";
}
else{

?>


<h2>Uw leeftijd bepalen</h2>
<form name="testform" method="post" action=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$PHP_SELF?>
>
Geboortedatum
<input type=int name=dag size=3>
<select name=maand>
<option value=""></option>
<option value="01">Januari</option>
<option value="02">Februari</option>
<option value="03">Maart</option>
<option value="04">April</option>
<option value="05">Mei</option>
<option value="06">Juni</option>
<option value="07">Juli</option>
<option value="08">Augustus</option>
<option value="09">September</option>
<option value="10">Oktober</option>
<option value="11">November</option>
<option value="12">December</option>
</select>
<input type=int name=jaar size=5>
<hr>
<input type=submit name=submit value="Doorgaan">
<input type=reset name=reset value="Leegmaken">
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
}


?>


Ik weet eigenlijk ook niet precies wat epoch is...

ik krijg dan nog nog de melding:
Warning: unexpected error in date() in leeftijd.php on line 9
Uw leeftijd is 1085927285
 
John de Boer

John de Boer

01/06/2004 20:25:00
Quote Anchor link
Is het niet lastig uitrekenen als je geboren bent voor 1 januari 1970??? (dat is epoch dus...)

Maar het gaat dus over hoeveel jaren je al op de wereld rondloopt.... niet het aantal seconden of wat dan ook...
 
Arend a

Arend a

01/06/2004 20:27:00
Quote Anchor link
Nee hoor. Voor de epoch krijg je negatieve getallen, het verschil blijft absoluut.
 

02/06/2004 13:28:00
Quote Anchor link
Ik ben ook bezig geweest voor een script om de leeftijd te bereken. Ik heb het bovenstaande voorbeeld gebruikt maar ik kwam er niet aan uit en dus heb ik zelf maar een script geschreven. Het is mss niet zo'n geweldig script maar het werkt :D Ik haal men Geboortedatum overigens uit een db.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$leeft
= $var->leeftijd;
$date = explode("-", $leeft);

$jaartoen = $date[0];
$maandtoen = $date[1];
$dagtoen = $date[2];

$jaarnu = date(Y);
$maandnu = date(m);
$dagnu = date(d);

$jaar = $jaarnu - $jaartoen;
$maand = $maandnu - $maandtoen;
$dag = $dagnu - $dagtoen;

if ($maand < 0)
$leeftijd = $jaar-1;
elseif ($maand == 0 AND $dag < 0)
$leeftijd = $jaar-1;
else
$leeftijd = $jaar;

echo "$leeftijd";
?>
 
John de Boer

John de Boer

02/06/2004 23:51:00
Quote Anchor link
@Roy

Ik zal het eens proberen, alvast bedankt Roy...
Ik ben (helaas) niet zo thuis in klassen en objecten


JOHN
 
B a s
Beheerder

B a s

03/06/2004 00:18:00
Quote Anchor link
Hij gebruikt alleen $var->leeftijd. Dit omdat $var dus een object is met de leeftijd. Als je hiervan maakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$leeftijd
= "21";
?>


Zal hij het ook doen..
 

03/06/2004 09:04:00
Quote Anchor link
$leeft = $var->leeftijd;

$var->leeftijd is het resultaat wat ik uit men db haal. Dit is dan bijv mijn eigen geboorte datum 1987-03-16 in de vorm Y-m-d dus. die split ik en dan trek ik de jaren, maanden, dagen van elkaar af. tenslote kijk ik dan welke getallen netatief zijn en zo kijk ik of die persoon in dit jaar al jarig geweest is :)
 
John de Boer

John de Boer

03/06/2004 16:49:00
Quote Anchor link
Ik haal de leeftijd niet uit een db, maar het is de bedoeling dat je dan je geboortedatum opgeeft via een (HTML-)formulier en aan de hand van je leeftijd dus de resultaten te zien krijgt
Het kan altijd nog via een db doen met gebruikersgegevens van de mensen die ingelogd zijn en daar dus de geboortedatum uithaalt.
Maar als er mensen zich niet registreren kan ik hun leeftijd dus niet achterhalen
Gewijzigd op 03/06/2004 16:50:00 door John de Boer
 
Mitch X

Mitch X

03/06/2004 17:14:00
Quote Anchor link
Jawel via de info uit je form kan het natuurlijk ook :)
 
John de Boer

John de Boer

03/06/2004 19:09:00
Quote Anchor link
Ik heb het volgende formulier aangemaakt:

<form name="ageform" method="post" action=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$PHP_SELF?>

<select size="1" name="gebdag">
<option value=""></option>
<option value="01">1</option>
<option value="02">2</option>
<option value="03">3</option>
<option value="04">4</option>
<option value="05">5</option>
<option value="06">6</option>
<option value="07">7</option>
<option value="08">8</option>
<option value="09">9</option>
<option>10</option>
<option>11</option>
<option>12</option>
<option>13</option>
<option>14</option>
<option>15</option>
<option>16</option>
<option>17</option>
<option>18</option>
<option>19</option>
<option>20</option>
<option>21</option>
<option>22</option>
<option>23</option>
<option>24</option>
<option>25</option>
<option>26</option>
<option>27</option>
<option>28</option>
<option>29</option>
<option>30</option>
<option>31</option>
</select>
<select name=gebmaand size="1">
<option value=""></option>
<option value="01">Januari</option>
<option value="02">Februari</option>
<option value="03">Maart</option>
<option value="04">April</option>
<option value="05">Mei</option>
<option value="06">Juni</option>
<option value="07">Juli</option>
<option value="08">Augustus</option>
<option value="09">September</option>
<option value="10">Oktober</option>
<option value="11">November</option>
<option value="12">December</option>
</select>
<input type="text" name="gebjaar" size="5"></p>
<p><input type=submit name=submit value="Doorgaan"><input type=reset name=reset value="Leegmaken"></p>
</form>

Maar hij geeft de dagen achter elkaar en niet in een vervolgkeuzelijst, zoals de bedoeling is...

Wie kan hier de fout ontdekken?
 
Mitch X

Mitch X

03/06/2004 19:31:00
Quote Anchor link
<form name="ageform" method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
">
<select size="1" name="gebdag">
<option value=""></option>
<option value="01">1</option>
<option value="02">2</option>
<option value="03">3</option>
<option value="04">4</option>
<option value="05">5</option>
<option value="06">6</option>
<option value="07">7</option>
<option value="08">8</option>
<option value="09">9</option>
<option value="10">10</option>
<option value="11">11</option>
<option value="12">12</option>
<option value="13">13</option>
<option value="14">14</option>
<option value="15">15</option>
<option value="16">16</option>
<option value="17">17</option>
<option value="18">18</option>
<option value="19">19</option>
<option value="20">20</option>
<option value="21">21</option>
<option value="22">22</option>
<option value="23">23</option>
<option value="24">24</option>
<option value="25">25</option>
<option value="26">26</option>
<option value="27">27</option>
<option value="28">28</option>
<option value="29">29</option>
<option value="30">30</option>
<option value="31">31</option>
</select>
<select name="gebmaand" size="1">
<option value=""></option>
<option value="01">Januari</option>
<option value="02">Februari</option>
<option value="03">Maart</option>
<option value="04">April</option>
<option value="05">Mei</option>
<option value="06">Juni</option>
<option value="07">Juli</option>
<option value="08">Augustus</option>
<option value="09">September</option>
<option value="10">Oktober</option>
<option value="11">November</option>
<option value="12">December</option>
</select>
<input type="text" name="gebjaar" size="5"></p>
<p><input type="submit" name="submit" value="Doorgaan"><input type="reset" name="reset" value="Leegmaken"></p>
</form>

Edit : Je was een > vergeten en een stel quotes :P
Gewijzigd op 03/06/2004 19:32:00 door Mitch X
 

03/06/2004 19:31:00
Quote Anchor link
Je bent een > vergeten. bij de bovenste form tag volgens mij.

<form name="ageform" method="post" action=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$PHP_SELF?>
>
 
John de Boer

John de Boer

03/06/2004 19:39:00
Quote Anchor link
Jullie hebben me de oplossing toegereikt

@Mitch
Het wil ook zonder $_SERVER hoor en ook zonder quotes werkt die wel :-)

Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie moeite!
Bedankt allemaal!!!

Vind ik wel een kratje bier waard! ;-p


Groetjes,

JOHN
Gewijzigd op 03/06/2004 19:43:00 door John de Boer
 
Mitch X

Mitch X

03/06/2004 19:46:00
Quote Anchor link
"Het wil ook zonder $_SERVER hoor en ook zonder quotes werkt die wel :-) "

Jaja, maar wil je nou goede code produceren of prut code en zeggen -> het werkt toch?
Mja je moet het zelf weten ...
 
John de Boer

John de Boer

03/06/2004 20:14:00
Quote Anchor link
Ik wil natuurlijk goede code produceren, maar ik hou t in eerste instantie simpel (voor de test) om het dan later te verbeteren

Ik heb dit kleine scripte gemaakt om het dan in te voegen in het desbetreffende script.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.