leeftijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

29/05/2004 22:02:00
Quote Anchor link
Als ik de geboortedatum weet hoe kan ik dan uitrekenen hoe oud iemand (vandaag) is?


Bij voorbaat dank,

JOHN
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:27:15
 
B a s
Beheerder

B a s

29/05/2004 22:22:00
Quote Anchor link
Je moet dan de huidige datum (als timestamp vorm) weten, en de geboorte datum in dezelfde timestamp, en dan huidige datum - geboorte datum doen. Dan krijg je als het goed is de timestamp van de huidige leeftijd.. En dat moet je dan ff goed weergeven :)))
 
Mitch X

Mitch X

29/05/2004 22:26:00
Quote Anchor link
Jepz ...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$nu
= time();
$geboorte = date("U", mktime(0, 0, 0, $maand, $dag, $jaar));

$tijdertussen = $nu - $geboorte;
?>
 

30/05/2004 16:07:00
Quote Anchor link
Als ik het volgende script run:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

if(isset($submit) && $submit=="Doorgaan")
{

    if (empty($geboren)) { return FALSE; }

    $nu = time();
    $geboren = date("U", mktime(0, 0, 0, $maand, $dag, $jaar));
    $leeftijd = $nu - $geboren;

    echo "Uw leeftijd is " . $leeftijd . "<br>\n";
}
else{

?>


<h2>Uw leeftijd bepalen</h2>
<form name="testform" method="post" action=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$PHP_SELF?>
>
Geboortedatum <input type=datum name=geboren size=10>
<hr>
<input type=submit name=submit value="Doorgaan">
<input type=reset name=reset value="Leegmaken">
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
}


?>


en mijn eigen geboortedatum invul (11-10-1968),
krijg ik de volgende melding(en):

Warning: unexpected error in date() in leeftijd.php on line 8
Uw leeftijd is 1085926073
 
B a s
Beheerder

B a s

30/05/2004 16:08:00
Quote Anchor link
$maand $dag en $jaar moet dan dus de geboorte datum zijn he?
 
John de Boer

John de Boer

30/05/2004 16:33:00
Quote Anchor link
Moet ik dan zoiets als de volgende script runnen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

if(isset($submit) && $submit=="Doorgaan")
{

    #if (empty($geboren)) { $geboren = $dag . "-" . $maand . "-" . $jaar };

    $nu = time();
    // U - seconden sinds epoch
    $geboren = date("U", mktime(0, 0, 0, $maand, $dag, $jaar));
    $leeftijd = $nu - $geboren;

    echo "Uw leeftijd is " . $leeftijd . "<br>\n";
}
else{

?>


<h2>Uw leeftijd bepalen</h2>
<form name="testform" method="post" action=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$PHP_SELF?>
>
Geboortedatum
<input type=int name=dag size=3>
<select name=maand>
<option value=""></option>
<option value="01">Januari</option>
<option value="02">Februari</option>
<option value="03">Maart</option>
<option value="04">April</option>
<option value="05">Mei</option>
<option value="06">Juni</option>
<option value="07">Juli</option>
<option value="08">Augustus</option>
<option value="09">September</option>
<option value="10">Oktober</option>
<option value="11">November</option>
<option value="12">December</option>
</select>
<input type=int name=jaar size=5>
<hr>
<input type=submit name=submit value="Doorgaan">
<input type=reset name=reset value="Leegmaken">
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
}


?>


Ik weet eigenlijk ook niet precies wat epoch is...

ik krijg dan nog nog de melding:
Warning: unexpected error in date() in leeftijd.php on line 9
Uw leeftijd is 1085927285
 
John de Boer

John de Boer

01/06/2004 20:25:00
Quote Anchor link
Is het niet lastig uitrekenen als je geboren bent voor 1 januari 1970??? (dat is epoch dus...)

Maar het gaat dus over hoeveel jaren je al op de wereld rondloopt.... niet het aantal seconden of wat dan ook...
 
Arend a

Arend a

01/06/2004 20:27:00
Quote Anchor link
Nee hoor. Voor de epoch krijg je negatieve getallen, het verschil blijft absoluut.
 

02/06/2004 13:28:00
Quote Anchor link
Ik ben ook bezig geweest voor een script om de leeftijd te bereken. Ik heb het bovenstaande voorbeeld gebruikt maar ik kwam er niet aan uit en dus heb ik zelf maar een script geschreven. Het is mss niet zo'n geweldig script maar het werkt :D Ik haal men Geboortedatum overigens uit een db.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$leeft
= $var->leeftijd;
$date = explode("-", $leeft);

$jaartoen = $date[0];
$maandtoen = $date[1];
$dagtoen = $date[2];

$jaarnu = date(Y);
$maandnu = date(m);
$dagnu = date(d);

$jaar = $jaarnu - $jaartoen;
$maand = $maandnu - $maandtoen;
$dag = $dagnu - $dagtoen;

if ($maand < 0)
$leeftijd = $jaar-1;
elseif ($maand == 0 AND $dag < 0)
$leeftijd = $jaar-1;
else
$leeftijd = $jaar;

echo "$leeftijd";
?>
 
John de Boer

John de Boer

02/06/2004 23:51:00
Quote Anchor link
@Roy

Ik zal het eens proberen, alvast bedankt Roy...
Ik ben (helaas) niet zo thuis in klassen en objecten


JOHN
 
B a s
Beheerder

B a s

03/06/2004 00:18:00
Quote Anchor link
Hij gebruikt alleen $var->leeftijd. Dit omdat $var dus een object is met de leeftijd. Als je hiervan maakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$leeftijd
= "21";
?>


Zal hij het ook doen..
 

03/06/2004 09:04:00
Quote Anchor link
$leeft = $var->leeftijd;

$var->leeftijd is het resultaat wat ik uit men db haal. Dit is dan bijv mijn eigen geboorte datum 1987-03-16 in de vorm Y-m-d dus. die split ik en dan trek ik de jaren, maanden, dagen van elkaar af. tenslote kijk ik dan welke getallen netatief zijn en zo kijk ik of die persoon in dit jaar al jarig geweest is :)
 
John de Boer

John de Boer

03/06/2004 16:49:00
Quote Anchor link
Ik haal de leeftijd niet uit een db, maar het is de bedoeling dat je dan je geboortedatum opgeeft via een (HTML-)formulier en aan de hand van je leeftijd dus de resultaten te zien krijgt
Het kan altijd nog via een db doen met gebruikersgegevens van de mensen die ingelogd zijn en daar dus de geboortedatum uithaalt.
Maar als er mensen zich niet registreren kan ik hun leeftijd dus niet achterhalen
Gewijzigd op 03/06/2004 16:50:00 door John de Boer
 
Mitch X

Mitch X

03/06/2004 17:14:00
Quote Anchor link
Jawel via de info uit je form kan het natuurlijk ook :)
 
John de Boer

John de Boer

03/06/2004 19:09:00
Quote Anchor link
Ik heb het volgende formulier aangemaakt:

<form name="ageform" method="post" action=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$PHP_SELF?>

<select size="1" name="gebdag">
<option value=""></option>
<option value="01">1</option>
<option value="02">2</option>
<option value="03">3</option>
<option value="04">4</option>
<option value="05">5</option>
<option value="06">6</option>
<option value="07">7</option>
<option value="08">8</option>
<option value="09">9</option>
<option>10</option>
<option>11</option>
<option>12</option>
<option>13</option>
<option>14</option>
<option>15</option>
<option>16</option>
<option>17</option>
<option>18</option>
<option>19</option>
<option>20</option>
<option>21</option>
<option>22</option>
<option>23</option>
<option>24</option>
<option>25</option>
<option>26</option>
<option>27</option>
<option>28</option>
<option>29</option>
<option>30</option>
<option>31</option>
</select>
<select name=gebmaand size="1">
<option value=""></option>
<option value="01">Januari</option>
<option value="02">Februari</option>
<option value="03">Maart</option>
<option value="04">April</option>
<option value="05">Mei</option>
<option value="06">Juni</option>
<option value="07">Juli</option>
<option value="08">Augustus</option>
<option value="09">September</option>
<option value="10">Oktober</option>
<option value="11">November</option>
<option value="12">December</option>
</select>
<input type="text" name="gebjaar" size="5"></p>
<p><input type=submit name=submit value="Doorgaan"><input type=reset name=reset value="Leegmaken"></p>
</form>

Maar hij geeft de dagen achter elkaar en niet in een vervolgkeuzelijst, zoals de bedoeling is...

Wie kan hier de fout ontdekken?
 
Mitch X

Mitch X

03/06/2004 19:31:00
Quote Anchor link
<form name="ageform" method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
">
<select size="1" name="gebdag">
<option value=""></option>
<option value="01">1</option>
<option value="02">2</option>
<option value="03">3</option>
<option value="04">4</option>
<option value="05">5</option>
<option value="06">6</option>
<option value="07">7</option>
<option value="08">8</option>
<option value="09">9</option>
<option value="10">10</option>
<option value="11">11</option>
<option value="12">12</option>
<option value="13">13</option>
<option value="14">14</option>
<option value="15">15</option>
<option value="16">16</option>
<option value="17">17</option>
<option value="18">18</option>
<option value="19">19</option>
<option value="20">20</option>
<option value="21">21</option>
<option value="22">22</option>
<option value="23">23</option>
<option value="24">24</option>
<option value="25">25</option>
<option value="26">26</option>
<option value="27">27</option>
<option value="28">28</option>
<option value="29">29</option>
<option value="30">30</option>
<option value="31">31</option>
</select>
<select name="gebmaand" size="1">
<option value=""></option>
<option value="01">Januari</option>
<option value="02">Februari</option>
<option value="03">Maart</option>
<option value="04">April</option>
<option value="05">Mei</option>
<option value="06">Juni</option>
<option value="07">Juli</option>
<option value="08">Augustus</option>
<option value="09">September</option>
<option value="10">Oktober</option>
<option value="11">November</option>
<option value="12">December</option>
</select>
<input type="text" name="gebjaar" size="5"></p>
<p><input type="submit" name="submit" value="Doorgaan"><input type="reset" name="reset" value="Leegmaken"></p>
</form>

Edit : Je was een > vergeten en een stel quotes :P
Gewijzigd op 03/06/2004 19:32:00 door Mitch X
 

03/06/2004 19:31:00
Quote Anchor link
Je bent een > vergeten. bij de bovenste form tag volgens mij.

<form name="ageform" method="post" action=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$PHP_SELF?>
>
 
John de Boer

John de Boer

03/06/2004 19:39:00
Quote Anchor link
Jullie hebben me de oplossing toegereikt

@Mitch
Het wil ook zonder $_SERVER hoor en ook zonder quotes werkt die wel :-)

Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie moeite!
Bedankt allemaal!!!

Vind ik wel een kratje bier waard! ;-p


Groetjes,

JOHN
Gewijzigd op 03/06/2004 19:43:00 door John de Boer
 
Mitch X

Mitch X

03/06/2004 19:46:00
Quote Anchor link
"Het wil ook zonder $_SERVER hoor en ook zonder quotes werkt die wel :-) "

Jaja, maar wil je nou goede code produceren of prut code en zeggen -> het werkt toch?
Mja je moet het zelf weten ...
 
John de Boer

John de Boer

03/06/2004 20:14:00
Quote Anchor link
Ik wil natuurlijk goede code produceren, maar ik hou t in eerste instantie simpel (voor de test) om het dan later te verbeteren

Ik heb dit kleine scripte gemaakt om het dan in te voegen in het desbetreffende script.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.