letters krijgen voor en na punt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

20/07/2014 16:28:08
Quote Anchor link
Beste,

IS het mogelijk dat ik van een string 2 apparte strings maak?

voorbeeld: Ik heb een string waar het volgende instaat: pascal.gerrist
Is het dan mogelijk dat ik daarvan 2 apparte strings van kan maken zoals "Pascal" en "Achternaam".

Fijne middag/avond, Pascal
Gewijzigd op 23/09/2020 14:52:37 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:17:43
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/07/2014 16:31:31
Quote Anchor link
Dat kan met de PHP-functie explode() als basis.
 

20/07/2014 16:33:58
Quote Anchor link
Hoi Ward,

Dat heb ik al een paar keer geprobeerd maar het lukt niet!

Kan het zijn dat het fout gaat omdat ik het van een $_POST haal?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/07/2014 16:37:01
Quote Anchor link
Laat eens wat code zien?

Met explode() laat je een string "ontploffen" op bijvoorbeeld een karakter zoals een punt (voor bijvoorbeeld zinnen) of een spatie (voor bijvoorbeeld losse woorden).
 

20/07/2014 16:40:06
Quote Anchor link
dit is het eigenlijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$expl = explode('.' , $_POST['command']);
.

Voor de rest echo ik het.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/07/2014 16:41:25
Quote Anchor link
Op zich goed, maar houd er rekening mee dat het resultaat van explode() een array met de onderdelen is.
 

20/07/2014 16:42:01
Quote Anchor link
O, Ik ben er achter gekomen dat het een Array is dus nu heb ik het zo geechoot: $expl[1];

Toch bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.