login namen toevoegen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »
Rene janssen

rene janssen

25/10/2014 16:09:36
Quote Anchor link
ik had van joran de wit een leuk login formuliertje gezien.
nu wil ik meerdere gebruikersnamen en wachtwoorden toevoegen.
ik heb al de or of xor gebruik en || maar dan werkt het niet optimaal.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

// Gebruikersnaam en wachtwoord instellen
$sGebruikerControle = 'admin'||'user';
$sWachtwoordControle = 'voor'||'hallo';

// Controle of het formulier verzonden is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Controle of benodigde velden wel ingevuld zijn
    if(isset($_POST['user'], $_POST['pass']))
    {
    
        // Overbodige spaties verwijderen
        $sGebruiker = trim($_POST['user']);
        $sWachtwoord = trim($_POST['pass']);
        
        // Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
        if($sGebruiker == $sGebruikerControle && $sWachtwoord == $sWachtwoordControle)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['gebruiker'] = $sGebruiker;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';
        }

        else
        {
            // Terugsturen en foutmelding geven
            header('Refresh: 3; url=login_form.php');
            echo 'Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet juist!';
        }
    }

    else
    {
        header('Refresh: 3; url=login_form.php');
        echo 'Een vereist veld bestaat niet!';
    }
}

else
{
    // Terug naar het formulier
    header('Location: login_form.php');
    exit();
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:38:03
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/10/2014 17:24:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// Gebruikersnaam en wachtwoord instellen
$sGebruikerControle = 'admin'||'user';
$sWachtwoordControle = 'voor'||'hallo';
?>


Dit gaat niet goed. de variabelen krijgen hier de waarde TRUE.
Waarschijnlijk zoek je een mogelijkheid met arrays:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
// Gebruikersnaam en wachtwoord instellen
$sGebruikers = array(
    array(
        'username' => 'admin',
        'password' => 'voor'
    ),
    array(
        'username' => 'user',
        'password' => 'hallo'
    )
)


echo $gebruikers[0]['username'];
echo $gebruikers[0]['password'];

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
foreach($gebruikers as $gebruiker)
{

        if($gebruiker['username'] == $sGebruiker && $gebruiker['password'] == $sWachtwoord)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['gebruiker'] = $sGebruiker;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';
            exit;
        }
}

?>
Gewijzigd op 25/10/2014 17:25:20 door Frank Nietbelangrijk
 
Rene janssen

rene janssen

25/10/2014 18:32:05
Quote Anchor link
Hoe kan het dat het dan niet goed gaat.
Ik gebruik het or teken of als ik xor in vul dan gaat het ook niet goed.
Dan zou het toch ook moeten werken. of zie ik dat helemaal verkeerd?
Of beter nog waarom zie ik dat verkeerd..



Toevoeging op 25/10/2014 21:42:06:

ik krijg het maar niet aan de praat...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

$sGebruikers = array(
    array(
        'username' => 'admin',
        'password' => 'voor'
    ),
    array(
        'username' => 'user',
        'password' => 'hallo'
    )
)


echo $gebruikers[0]['username'];
echo $gebruikers[0]['password'];

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
foreach($gebruikers as $gebruiker)
{

        if($gebruiker['username'] == $sGebruiker && $gebruiker['password'] == $sWachtwoord)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['gebruiker'] = $sGebruiker;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';  }
        else
        {
            // Terugsturen en foutmelding geven
            header('Refresh: 3; url=17.php');
            echo 'Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet juist!';
        }
    }

    else
    {
        header('Refresh: 3; url=17.php');
        echo 'Een vereist veld bestaat niet!';
    }
}

else
{
    // Terug naar het formulier
    header('Location: 17.php');
    exit();
}

?>
 
Willem vp

Willem vp

25/10/2014 23:09:07
Quote Anchor link
sGebruiker en sWachtwoord krijgen geen waarde...
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 00:13:04
Quote Anchor link
$sWachtwoord = $sGebruikers ['password'];
$sGebruiker = $sGebruikers
 
Willem vp

Willem vp

26/10/2014 00:24:37
Quote Anchor link
Kijk eens naar regel 13-17 van je openingspost, dat heeft meer kans van slagen.
 
G P

G P

26/10/2014 00:34:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

$sGebruikers = array(
    array(
        'username' => 'admin',
        'password' => 'voor'
    ),
    array(
        'username' => 'user',
        'password' => 'hallo'
    )
)


echo $gebruikers[0]['username'];
echo $gebruikers[0]['password'];
?>
Je gebruikt $sGebruikers als array maar je toont $gebruikers
Bij $gebruikers is de s weg en hoofdletter G word een kleine letter
Ter informatie:
$HOOFDLETTERS is niet gelijk aan $hoofdletters
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 08:45:51
Quote Anchor link
Idd de variable heb ik aangepast.

Wat betekend de as in regel 21? foreach($gebruikers as $gebruiker)

Alleen de openings posten van regel 13- 17 klopt toch.
Het is een array in een array.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

$sGebruikers = array(
    array(
        'username' => 'admin',
        'password' => 'voor'
    ),
    array(
        'username' => 'user',
        'password' => 'hallo'
    )
)


echo $sGebruikers[0]['username'];
echo $sGebruikers[0]['password'];

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
foreach($sGebruikers as $gebruiker)
{

        if($sGebruikers['username'] == $sGebruikers && $sGebruikers['password'] == $sWachtwoord)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['sGebruikers'] = $sGebruikers;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';  }
        else
        {
            // Terugsturen en foutmelding geven
            header('Refresh: 3; url=17.php');
            echo 'Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet juist!';
        }
    }

    else
    {
        header('Refresh: 3; url=17.php');
        echo 'Een vereist veld bestaat niet!';
    }
}

else
{
    // Terug naar het formulier
    header('Location: 17.php');
    exit();
}

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/10/2014 09:13:33
Quote Anchor link
as betekend als en het hoort onvoorwaardelijk bij het woord foreach, dus vrij vertaald krijg je voor ieder als.

De foreach is een lus die alle elementen in een array afloopt. Het element dat aan de beurt is wordt in de variabele geplaatst dat achter as staat.

Een heel simpel voorbeeldje zal het verklaren denk ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$etenswaar
= array('appel','kers','peer','annanas');

foreach($etenswaar as $fruit)
{

    echo $fruit.'<br>';
}

?>


Bij jou is het echter een array in een array. Dat heb je heel goed opgemerkt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php foreach($sGebruikers as $gebruiker) ?>

$gebruiker is nu telkens een element uit (de buitenste / hoofd-) array en zal dus telkens alsnog een array zijn, maar dan een gewone enkelvoudige associatieve array. associatief wil zeggen dat we namen gebruiken in plaats van nummers zoals ik hier gedaan heb met 'username' en 'password'. De opbouw van deze array is overigens exact zoals je hem uit de database zou halen met de mysqli_fetch_assoc() functie. (merk op dat assoc ook voor associatief staat). Later kun je de code dus hergebruiken als je met een database wilt gaan werken
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 09:30:43
Quote Anchor link
oke dus de () zitten goed.
kun je een hint geven waar ik nu moet kijken (teveel bomen in dit bos
op dit moment)
 
Jan R

Jan R

26/10/2014 09:34:40
Quote Anchor link
Rene janssen op 25/10/2014 16:09:36:
echo 'Een vereist veld bestaat niet!';


Ik heb hier een probleem mee. Als het veld niet bestaat is dit de programmeur zijn schuld, niet de gebruiker. Juister is niet ingevuld.

Jan
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/10/2014 09:37:49
Quote Anchor link
Rene janssen op 25/10/2014 18:32:05:
Hoe kan het dat het dan niet goed gaat.
Ik gebruik het or teken of als ik xor in vul dan gaat het ook niet goed.
Dan zou het toch ook moeten werken. of zie ik dat helemaal verkeerd?
Of beter nog waarom zie ik dat verkeerd..


&& is het zelfde ala AND.
|| is het zelfde als OR.

Dit zijn beiden vergelijkings operatoren. Ze worden gebruikt als twee vergelijkingen met elkaar gecombineerd moeten worden. Als een vergelijking klopt dan geeft de operator TRUE terug. als een vergelijking niet klopt dan geeft ie FALSE terug. Je gebruikt deze operatoren voornamelijk in de if(..) statements.

$resultA = ( 1 == 2 && 4 == 4)
$resultB = ( 1 == 2 || 4 == 4)

1 == 2 is niet waar dus FALSE
4 == 4 is waar dus TRUE

Dat vullen we in:
$resultA = ( FALSE && TRUE )
$resultB = ( FALSE || TRUE )

Dan komen de AND en OR operatoren aan de beurt:
FALSE AND TRUE wordt FALSE. Immers a EN b moeten beiden waar zijn
FALSE OR TRUE wordt TRUE. Immers a OF b moet waar zijn.

$resultA krijgt dus de waarde FALSE en $resultB krijgt dus de waarde TRUE.
Gewijzigd op 26/10/2014 09:41:25 door Frank Nietbelangrijk
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 10:03:24
Quote Anchor link
en daar is geen if statement...
werkte het daarom niet..
 
Willem vp

Willem vp

26/10/2014 12:58:24
Quote Anchor link
Het gaat op meerdere punten mis...

In je post van vanmorgen 08:45 zie ik bijvoorbeeld staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($sGebruikers['username'] == $sGebruikers

Dit gaat nooit true opleveren: je vergelijkt een gehele array met een element van zichzelf. Is per definitie nooit gelijk. Bovendien bestaat $sGebruikers['username'] niet eens. Wat je hier ruwweg bedoelt, is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($gebruiker['username'] == $_POST['user']

En dat is wat ik met mijn eerdere posts bedoelde: in je openingspost deed je dat gedeelte goed (de POST-variabelen ophalen en gebruiken in je vergelijkingen) maar bij het herschrijven van je code is de gehele verwerking van je POST-variabelen eruit gevallen. Je hebt dus niets meer om mee te vergelijken.

Verder lijkt het erop dat je probeert een soort Hongaarse notatie te gebruiken voor de naamgeving van je variabelen. sGebruikers suggereert dan dat je met een string te namen hebt. Het is echter een array. Hiermee ga je jezelf ontzettend in de vingers snijden (en dat is ook meteen een van de punten waarom ik tegen Hongaarse notatie ben). Wat mij betreft hernoem je sGebruikers per direct in gebruikers of gebruikerslijst of wat dan ook, maar in ieder geval iets waarmee je jezelf en anderen niet op het verkeerde been zet.
Gewijzigd op 26/10/2014 13:00:10 door Willem vp
 
Rene janssen

rene janssen

26/10/2014 13:11:35
Quote Anchor link
Hoi Willem,
De hongaarse notatie kende ik tot nu toe nog niet.
Ik heb steeds meer het gevoel dat ik niet meer weet waar ik mee bezig ben.
hier onder heb ik het nu gemaakt zoals ik dacht dat het wel zou moeten werken..
Maar helaas...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
// We gaan sessies gebruiken
session_start();

// Gebruikersnaam en wachtwoord instellen
$sGebruikerControle = array(
    array(
        'gebruikersnaam' => 'admin',
        'wachtwoord' => 'voor'
    )
    array(
        'gebruikersnaam' => 'user',
        'wachtwoord' => 'hallo'
    )
)


// Controle of het formulier verzonden is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Controle of benodigde velden wel ingevuld zijn
    if(isset($_POST['user'], $_POST['pass']))
    {
    
        // Overbodige spaties verwijderen
        $sGebruiker = trim($_POST['user']);
        $sWachtwoord = trim($_POST['pass']);
        
        // Gebruikersnaam en wachtwoord controleren
        if($sGebruiker == $sGebruikerControle && $sWachtwoord == $sGebruikerControle)
        {

            // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['gebruiker'] = $sGebruiker;
            
            // Doorsturen en melding geven
            header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
            echo 'Je bent succesvol ingelogd. Je wordt doorgestuurd.';
        }

        else
        {
            // Terugsturen en foutmelding geven
            header('Refresh: 3; url=login_form.php');
            echo 'Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet juist!';
        }
    }

    else
    {
        header('Refresh: 3; url=login_form.php');
        echo 'Een vereist veld bestaat niet!';
    }
}

else
{
    // Terug naar het formulier
    header('Location: login_form.php');
    exit();
}

?>
 
Willem vp

Willem vp

26/10/2014 15:04:13
Quote Anchor link
Nu mis ik de foreach weer. ;-)

$sGebruikerControle is een array met daarin meerdere gebruikers. Je kan niet zomaar een string vergelijken met een array; dat is ongeveer hetzelfde als een banaan vergelijken met een hele tros. Je moet dus eerst de array opdelen in stukjes en die losse stukjes afzonderlijk vergelijken. En dat is dus waar je die foreach voor gebruikt.

In dit geval moet je die if-then-else-constructie (regel 28-43 van je laatste script) nog in een foreach-loop zetten. En dan krijg je ongeveer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
foreach ($sGebruikerControle as $gebruiker)
{

   if ($gebruiker['gebruikersnaam'] == $sGebruiker && $gebruiker['wachtwoord'] == $sWachtwoord)
   {

      // Juiste gebruikersnaam en wachtwoord: inloggen!
   }
   else
   {
      // Terugsturen en foutmelding geven
   }
}

?>

De foreach knipt $sGebruikerControle (de tros) op in losse stukjes $gebruiker (de bananen). Elke $gebruiker is zelf ook weer een array met elementen 'gebruikersnaam' en 'wachtwoord'. Omdat $gebruiker een array is, kun je die dus niet rechtstreeks vergelijken met $sGebruiker en $sWachtwoord. Om te kunnen vergelijken zul je daarom de losse elementen uit die array moeten pakken: $gebruiker['gebruikersnaam'] kun je vergelijken met $sGebruiker en $gebruiker['wachtwoord'] met $sWachtwoord.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.