login script werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Kenny iets

kenny iets

21/06/2014 12:07:01
Quote Anchor link
hallo,
ik heb bezig met een website daar bij heb ik een loginscript gemaakt

helemaal zelf en met hulp voor de bugs
maar nu ik een bug tegen waardoor de hele script niet meer werkt
ik weet zelf ook waar de fout zit alleen niet waar

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if ($_POST['gebruikersnaam'] < 5){
    echo"vul meer dan 5 tekens in";

daar en hier is de hele code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
include "config.php";
session_start();
?>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
        <title>mobilemusic</title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/login.css">
</head>
<body>
<div id="menu">
hier komt menu kleur woordt anders enzo
</div>
<div id="login"><h1> login </h1>
  Username: <input type="text" name="gebruikersnaam" size="15" /><br />
  Password: <input type="password" name="wachtwoord" size="15" /><br />
    <p><input name="submit" type="submit" value="Login" /></p>
</form>
<?php
 
if (isset($_POST['gebruikersnaam']) && isset($_POST['wachtwoord']))
{

$gebruikersnaam = $_POST['gebruikersnaam'];
$wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];
if(empty($_POST['gebruikersnaam']) || (empty($_POST['wachtwoord']))){
    echo"vul alles in";
}
else{
if ($_POST['gebruikersnaam'] < 5){
    echo"vul meer dan 5 tekens in";
}
else{
$login = $mysqli->query("SELECT * FROM gebruikers WHERE gebruikersnaam = '". $gebruikersnaam ."' AND wachtwoord = '". $wachtwoord."' LIMIT 1 ");
if($login->num_rows == 0 ){
        echo "alles fout";
}
else{
        echo "alles goed";
}
}
}
}

?>


 
</div>
<div class="footer">
&copy;mobilemusic 2014-2015
 
</div>
</body>
</html>



ik heb zelf al van alles gedaan proberen te fixen maar hopeloos
toen ik de code weg haalde
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if ($_POST['gebruikersnaam'] < 5){
    echo"vul meer dan 5 tekens in";

toen dee die het wel
iemand miss idee hoe ik de fout kan oplossen alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:53:43
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

21/06/2014 12:20:52
Quote Anchor link
Gebruik strlen() voor het aantal tekens:

if (strlen($_POST['gebruikersnaam']) < 5)
Gewijzigd op 21/06/2014 12:21:09 door Ward van der Put
 
Kenny iets

kenny iets

21/06/2014 12:25:01
Quote Anchor link
Ward van der Put op 21/06/2014 12:20:52:
Gebruik strlen() voor het aantal tekens:

if (strlen($_POST['gebruikersnaam']) < 5)


geloof je best maar
hij doet het nog steeds niet :(
 
H Kse

H Kse

21/06/2014 12:44:11
Quote Anchor link
Je mist
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="POST">
in je FORM
Gewijzigd op 21/06/2014 12:46:18 door H Kse
 
Kenny iets

kenny iets

21/06/2014 12:45:08
Quote Anchor link
H Kse op 21/06/2014 12:44:11:
Je hebt niks voor je submit button, om je script te activeren denk ik zo.


wat bedoel ?
 
H Kse

H Kse

21/06/2014 12:46:39
Quote Anchor link
Sorry ik had net mn post geedit
 
Kenny iets

kenny iets

21/06/2014 12:48:58
Quote Anchor link
H Kse op 21/06/2014 12:46:39:
Sorry ik had net mn post geedit


http://prntscr.com/3v097e
nu krijg ik dat als link :(
 
H Kse

H Kse

21/06/2014 12:49:59
Quote Anchor link
Lol sorry action="POST" moet zijn method="POST" XD
 
- SanThe -

- SanThe -

21/06/2014 12:52:54
Quote Anchor link
H Kse op 21/06/2014 12:44:11:
Je mist
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="POST">
in je FORM

<form action="" method="post">
Gewijzigd op 21/06/2014 12:53:25 door - SanThe -
 
Kenny iets

kenny iets

21/06/2014 12:53:22
Quote Anchor link
H Kse op 21/06/2014 12:49:59:
Lol sorry action="POST" moet zijn method="POST" XD


werkt :)
en zou je dan ook weten
hoe ik er een sessie of cookie maak zodat je kan inloggen en beveiligde pagina kan bezoeken ook je als perongelijk ook je browers weg drukt ?
 
- SanThe -

- SanThe -

21/06/2014 12:56:21
Quote Anchor link
Browser weg -> session weg.
Blijft cookie over.
Maar dat wil je niet in verband met (on)veiligheid.
Gewijzigd op 21/06/2014 12:56:53 door - SanThe -
 
Kenny iets

kenny iets

21/06/2014 12:57:57
Quote Anchor link
- SanThe - op 21/06/2014 12:56:21:
Browser weg -> session weg.
Blijft cookie over.
Maar dat wil je niet in verband met (on)veiligheid.


wat is dan het veiligst?
het wordt soort soundcloud alleen dan kunnen alleen producers upload :P

Toevoeging op 21/06/2014 12:57:57:

- SanThe - op 21/06/2014 12:56:21:
Browser weg -> session weg.
Blijft cookie over.
Maar dat wil je niet in verband met (on)veiligheid.


wat is dan het veiligst?
het wordt soort soundcloud alleen dan kunnen alleen producers upload :P
 
- SanThe -

- SanThe -

21/06/2014 12:59:14
Quote Anchor link
Opnieuw inloggen.
 
Kenny iets

kenny iets

21/06/2014 12:59:48
Quote Anchor link
- SanThe - op 21/06/2014 12:59:14:
Opnieuw inloggen.


zou dan kunnen helpen met die sessie maken ?
 
- SanThe -

- SanThe -

21/06/2014 13:02:54
Quote Anchor link
Zet altijd session_start() bovenin je script.
Als er is ingelogd maak je een $_SESSION['...'] = .... aan.
En op beveiligde pagina's checkje of die $_SESSION['...'] bestaat en met de juiste waarde.
 
Kenny iets

kenny iets

21/06/2014 13:16:21
Quote Anchor link
- SanThe - op 21/06/2014 13:02:54:
Zet altijd session_start() bovenin je script.
Als er is ingelogd maak je een $_SESSION['...'] = .... aan.
En op beveiligde pagina's checkje of die $_SESSION['...'] bestaat en met de juiste waarde.


en hoe doe je $_SESSION['user'] aan ofzo?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/06/2014 13:28:34
Quote Anchor link
na een juiste inlog doe je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $_SESSION
['login'] = 1;
?>


Pagina beveiligen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(!isset($_SESSION['login']) || $_SESSION['login'] != 1)
    header('Location: login.php');
?>


Toevoeging op 21/06/2014 13:29:13:

En vergeet session_start(); niet.

Toevoeging op 21/06/2014 13:34:30:

Logout:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
unset($_SESSION['login']);
?>
 
Kenny iets

kenny iets

21/06/2014 13:43:32
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 21/06/2014 13:28:34:
na een juiste inlog doe je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $_SESSION
['login'] = 1;
?>


Pagina beveiligen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(!isset($_SESSION['login']) || $_SESSION['login'] != 1)
    header('Location: login.php');
?>


Toevoeging op 21/06/2014 13:29:13:

En vergeet session_start(); niet.

Toevoeging op 21/06/2014 13:34:30:

Logout:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
unset($_SESSION['login']);
?>

met het uitloggen krijg ik dit
http://prntscr.com/3v0ldb
 
- SanThe -

- SanThe -

21/06/2014 13:45:15
Quote Anchor link
Ben je session_start() vergeten.
 
Kenny iets

kenny iets

21/06/2014 13:54:29
Quote Anchor link
- SanThe - op 21/06/2014 13:45:15:
Ben je session_start() vergeten.


misschien

Toevoeging op 21/06/2014 14:13:39:

Frank Nietbelangrijk op 21/06/2014 13:28:34:
na een juiste inlog doe je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $_SESSION
['login'] = 1;
?>


Pagina beveiligen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(!isset($_SESSION['login']) || $_SESSION['login'] != 1)
    header('Location: login.php');
?>


Toevoeging op 21/06/2014 13:29:13:

En vergeet session_start(); niet.

Toevoeging op 21/06/2014 13:34:30:

Logout:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
unset($_SESSION['login']);
?>

en als ik dan de username wil laten zien ?
als die is in gelogd?
 
H Kse

H Kse

21/06/2014 15:04:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$_SESSION['nickname'] = $_POST['gebruikersnaam']; //Gebruikersnaam in sessions zetten 'nickname'
echo  'Welkom ,' . $_SESSION['nickname'];
// Of $_SESSION['nickname'] in variable zetten dan echoen
$nickname = $_SESSION['nickname']; // $_SESSION in een korte variable zetten
echo  'Welkom ,' . $nickname;
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.