Loginscript werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »

Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:09:37
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben bezig met een PHP/SQL login script. Nu heb ik mijn script die checkt of wachtwoord en login naam in de database staan. maar als ik het goede wachtwoord en loginnaam invoer krijg ik toch de error. Wie kan me helpen?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
 require("config.php");

if(!$_GET['act']){
  echo("<form method='POST' action='$PHP_SELF?act=login'>
 Username: <input type='text' name='username' /><br />
 Password: <input type='password' name='password' /><br />
 <input type='submit' value='Login!' />
 </form"
);
}
if($_GET['act'] == "login"){
 
$username = ($_POST['username']);
$password = ($_POST['password']);

$check =     'SELECT * FROM project2_members WHERE username = "$username" AND password = "$password" ';
$res = mysql_query($check);
if(mysql_num_rows($res) == 1){
//The user had the correct login details
echo("You have been logged in.");
$_SESSION['loggedin'] = "true";
$_SESSION['username'] = $_POST['username'];
}
if(mysql_num_rows($res) <= 0){
echo("The username/password was not found. $username $password");
}}

?>
Gewijzigd op 07/02/2012 21:10:32 door Matthijs Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:24:14
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:18:54
Quote Anchor link
Een paar dingen:

- niet controleren met !$_GET, maar met isset($_GET)
- geen foutafhandeling
- geen variabelen kopieren op regel 12 en 13
- niet selecteren met *
- sql injectie gevoelig
 
Reshad F

Reshad F

07/02/2012 21:20:42
Quote Anchor link
als je nou doet


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

if (mysql_num_rows($res) == 0 ) {

echo "the username/password not found";

}


else {

/rest van code

}

?>


dus als je NIKS vind krijg je error, en anders ga je verder.. nu chek je het dubbelop en daar gaat ergens fout ( volgens mij )

nu doe je de hele tijd een IF zonder foutafhandeling dus je weet ook niet waarom het komt je doet gewoon alless zonder antwoord te krijgen,
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:22:00
Quote Anchor link
- niet action=$PHP_SELF , maar geef de url op
- maak van de if op regel 22 een else
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:23:16
Quote Anchor link
Heey Jeroen,

Bedankt voor je reactie. Heb de isset aangepast: if (isset($_GET['act'])) {
Wat bedoel je met geen foutafhandeling en geen variabele kopieren??
Waar moet ik dan mee selecteren? username, password??
Wat betreft sql injectie dat klopt, maar wil hem eerst draaiend hebben en dan die beveiliging er op.

Matthijs
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:25:22
Quote Anchor link
Nog iets, in je form zeg je method = post. Maar toch roep je alles aan met get, hoe kan dit?

Toevoeging op 07/02/2012 21:29:03:

Op regel 12 en 13 'kopieer' je de get in een andere variabelen. Zet deze gewoon direct waar je ze hebben wilt, ipv kopieren. O

Zoek hier in de tutorials eens naar hoe je sql bouwt, en hoe je dat afhandelt.

O ja, variabelen buiten qoutes
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:30:27
Quote Anchor link
@jeroen
de get gebruik ik voor de login.php?act=login e.d. de post is voor ($_POST['username']); of klopt dat zo niet??

Verder heb ik het script nu aangepast maar als ik het nu uitvoer krijg ik na te zijn ingelogd een witte pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
 require("config.php");

if (!isset($_GET['act'])) {
  echo("<form method='POST' action='$PHP_SELF?act=login'>
 Username: <input type='text' name='username' /><br />
 Password: <input type='password' name='password' /><br />
 <input type='submit' value='Login!' />
 </form"
);
}
if (isset($_GET['?act=login'])){
 
$username = ($_POST['username']);
$password = ($_POST['password']);

$check =     'SELECT * FROM project2_members WHERE username = "$username" AND password = "$password" ';
$res = mysql_query($check);
$count = mysql_num_rows($res);
if($count==0){
echo("The username/password was not found. $username $password");
}
else{
//The user had the correct login details
echo("You have been logged in.");
$_SESSION['loggedin'] = "true";
$_SESSION['username'] = $_POST['username'];
}}

?>
 
Reshad F

Reshad F

07/02/2012 21:30:48
Quote Anchor link
jeroen bedoelt

als jij een taart naar iemands gezicht gooit , krijg je geen reactie of je het goed hebt gedaan of niet goed hebt gedaan. ( oftewel een fouthandeling )

dat doe je doormiddel van een IF / ELSE

dus IF (ik gooi een taart op zijn gezicht ){
echo "de man rent achter me aan";
}

else {

echo "de man blijft stilstaan";
}
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:33:45
Quote Anchor link
@reshadd

Oke, klopt inderdaad, heb ik nu opgelost

@jeroen

Als ik doe:
'SELECT * FROM project2_members WHERE username = "('$_POST['username']')" AND password = "('$_POST['password']')" ';
Krijg ik een error, komt ik doe denk ik iets verkeerd met de quoute's maar weet niet wat.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:47:28
Quote Anchor link
Eerst, je krijgt een wite pagina omdat regel 10 niet klopt. Dit moet zijn $_GET['act'] == login

Ten tweede, haal altijd variabelen buiten quotes:
"SELECT * FROM project2_members WHERE username = '" . $_POST['username'] . "' AND password = '" . $_POST['password'] . "'"

Toevoeging op 07/02/2012 21:48:49:

Verder is het natuurlijk slecht om wachtwoorden plain-text op te slaan, maar dat terzijde
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:51:46
Quote Anchor link
Heey Jongens,

Allemaal hartstikke bedankt, login doet het.
Wat betreft plain-text dat was puur omdat hij het niet deed dat ik de md5 had weggehaald.
Nog een 2e vraag wat kan ik nog doen om sql-injection tegen te gaan??
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:54:44
Quote Anchor link
Alle gegevens die van de gebruiker komen mysql_real_escape_string() omheen zetten. Nogmaals, ik verwijs je naar de tutorials over sql en foutafhandeling hier op phphulp
 
Roel -

Roel -

07/02/2012 21:56:26
Quote Anchor link
Misschien iets voor jou: Beginnersfouten tegengaan
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:56:29
Quote Anchor link
@jeroen

Oke, ga ik zeker even gebruiken, hartstikke bedankt voor alle hulp. Mag dit topic nog even open blijfen voor evt. vragen?
 
Roel -

Roel -

07/02/2012 21:57:52
Quote Anchor link
Maak je daarover geen zorgen; topics worden nooit gesloten tenzij daar een goede reden voor is.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:58:51
Quote Anchor link
@roel

Oke, je ziet op veel forums dat ze worden gesloten als alles is opgelost. Ga zeker het script van beginnersfouten doornemen. Bedankt
 
Reshad F

Reshad F

07/02/2012 21:59:07
Quote Anchor link
als je md5 gebruikt bij het registreren dan moet je dit ook weer decoden als je inlogt in je mysql

dat doe je als volgt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

"SELECT * FROM project2_members WHERE username = '" . $_POST['username'] . "' AND password='".md5($_POST['password'])."'


?>
 
Wouter J

Wouter J

07/02/2012 22:02:47
Quote Anchor link
@reshadd, ga aub eerst zelf leren voordat je antwoorden wilt geven! Want ook dit script is hackgevoelig door geen gebruik mysql_real_escape_string.
En een wachtwoord met alleen md5 is allang niet veilig meer. Gebruik een Salt + Pepper (liefst dynamisch) en een van de sha* decrypt functies.
 
Roel -

Roel -

07/02/2012 22:03:01
Quote Anchor link
Zeg het dan wel goed reshadd. MD5 is niet te decoderen.
Je moet wanneer je inlogt het ingevoerde wachtwoord encoden en DIE vergelijken met een record uit de database.

Overigens is MD5 niet aan te raden voor wachtwoord hashes.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 22:10:43
Quote Anchor link
Overigens, wat is de beste manier om te cobtroleren of een form verzonden is?
 
Reshad F

Reshad F

07/02/2012 22:13:54
Quote Anchor link
ehm Wouter J als je even alles zou lezen zou je niet gelijk een dom antwoord geven,

matthijs raad hem aan om zijn wachtwoorden te beveiligen, hij zegt dat hij de MD5 weg had gehaald omdat het niet werkte met inloggen, dus ik legde hem uit hoe dat kan, het ging om de MD5! dus ik snap niet waarom jij over de mysql_real_escape_string komt terwijl we het over de MD5 hebben?

en dat je md5 beter niet kan gebruiken dat snap ik ook wel maar het ging hier even om waarom zijn md5 het NIET deed en hoe het wel ZOU KUNNEN werken

@roel encoden thats what i ment maar ik gaf er een voorbeeld bij toch ;) dus als ik ipv encoden per ongeluk decoden zeg dan gaat de wereld er niet ten onder van kan iedereen overkomen als je van 7 uur tot nu aan het werk bent -_- maar ik zal er voortaan op letten
 

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.