Logsysteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »
Paco de Wulp

Paco de Wulp

09/06/2015 14:17:02
Quote Anchor link
Dit idee staat nog op mijn 'ToDo-List'.
Ik denk dan aan het loggen van elk record wat 'geupdate', 'gedelete' of 'geinsert' wordt.
Dit kan handig zijn om eventuele fouten in het systeem maar ook fouten door gebruikers te kunnen achterhalen.

Is het haalbaar (qua performance) en zinvol om een logsysteem voor een webapplicatie in PHP/MYSQL op te zetten ?

Toevoeging op 09/06/2015 14:25:41:

Aan ieder record wat wordt gelogd wordt dan een gebruiker_id / timestamp / actie (update, delete, insert) toegevoegd. Hierdoor zal de log-tabel snel in omvang toenemen.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:51:51
 
Ivo P

Ivo P

09/06/2015 15:00:24
Quote Anchor link
Mysql's eigen log?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/06/2015 15:22:52
Quote Anchor link
Je gaat dan van 1 naar 3 en meer records, namelijk het record zelf plus een record voor elke INSERT, UPDATE en DELETE.

Daarnaast verdubbelt het aantal queries.

Moeilijk om te zeggen wat dat voor de performance betekent, maar wat vaak wordt gedaan, is die metadata in de tabel zelf opslaan. Voeg bijvoorbeeld een created_on met een TIMESTAMP plus een created_by met een user-ID toe en je kunt daarmee zien wanneer en door wie dat record werd toegevoegd.

Voor een DELETE doe je iets vergelijkbaars: je delete een record niet echt, maar zet een flag om voor "deze is verwijderd". Alleen registreren wie wanneer de DELETE heeft uitgevoerd, is namelijk vaak ontoereikend als je vervolgens echt data kwijt bent. Dan weet je eigenlijk nog niet wat er is gebeurd: mocht die data wel weg?

Bij een UPDATE hangt het tot slot vooral af van hoe belangrijk mutaties en historische gegevens zijn. Als iemand bijvoorbeeld een adres wijzigt, zou je ervoor kunnen kiezen om gewoon een nieuw record toe te voegen, zodat je het oude adres achter de hand hebt.
 
Fabian webstars

Fabian webstars

09/06/2015 15:47:24
Quote Anchor link
kan je niet de data in 2 tabellen inserten en in een tabel daar van alle updates en deletes uitvoeren?
 
Ivo P

Ivo P

09/06/2015 16:18:56
Quote Anchor link
@fabian:

INSERT INTO users (naam) VALUES ('fabian');

UPDATE users SET naam = 'jan' WHERE naam = 'fabian';

UPDATE users SET naam = 'piet' WHERE naam = 'jan';


op die manier weet je dus hooguit nog dat user Piet ooit Fabian heette, maar dat hij ook kort Jan heette, kun je niet meer achterhalen...
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

09/06/2015 18:07:01
Quote Anchor link
@Ivo P: Oh, had ik nog niet aan gedacht. Weet jij wat er allemaal wordt gelogged ?
@Ward: Jouw oplossing zou kunnen, maar dan weet ik alleen of het record gewijzigd is, maar niet precies welk(e) veld(en) er is(zijn) gewijzigd.

Mijn logsysteem-idee is misschien een beetje lomp, maar als het qua performance amper iets uit maakt en de diskruimte is er gewoon! Who cares ?

N.B. Het log-bestand moet zo af-en-toe wel worden opgeschoond anders groeit het uit zijn voegen. Eens per maand opschonen en naar een backup schrijven.

Toevoeging op 09/06/2015 18:08:50:

Even nalezen: https://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/server-logs.html
Gewijzigd op 09/06/2015 18:15:25 door Paco de Wulp
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/06/2015 18:56:59
Quote Anchor link
Misschien nog een andere aanvliegroute. Je kunt een tabel maken met dit type indeling:

- tabelnaam
- kolomnaam
- timestamp
- oude waarde
- nieuwe waarde

Zo kun je precies terugvinden welke kolom in welke tabel wanneer werd gewijzigd. Het is relationeel niet okay, maar het geeft je wel een goed beeld van wat zich afspeelt in de database.

Ik heb dit model één keer gebruikt voor een CRM-systeem. Daarin werkt het op zich goed: je kunt zien wanneer bijvoorbeeld een telefoonnummer werd gewijzigd en wat het vorige telefoonnummer was. Zo registreert het elke wijziging — en af en toe betrapt het gebruikers daarmee ook op een leugen of een halve waarheid (want daarom was het te doen).

Ruimere en belangrijkere vraag is eigenlijk niet wát je logt, maar vooral wáárom je iets logt.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

09/06/2015 20:32:55
Quote Anchor link
Ja, deze aanvliegroute is ook een mogelijke oplossing.
Ach, ik weet nog niet of ik het daadwerkelijk ga implementeren, want zoals je zegt het moet inderdaad wel een goede reden hebben om het te doen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/06/2015 20:54:54
Quote Anchor link
Dan zou ik gewoon met een soort van versiebeheer (/workflow) gaan werken, waar je gewoon nieuwe records creëert zoals Ward ook al voorstelde (de nieuwste versie van een item is de versie waar je meer werkt). Als je alleen alle verschillen opslaat wordt het een enorme legpuzzel om na te gaan welke toestand één record op enig moment had. Dit zou je dan elke keer moeten uitrekenen. En je kunt alleen terugrekenen dan, lijkt mij ook erg onhandig.

De oplossing hangt natuurlijk ook af van wat je precies met deze logging wilt bereiken en wat je ermee wilt kunnen doen...
 
Fabian webstars

Fabian webstars

10/06/2015 03:00:15
Quote Anchor link
kan je niet elke verandering naar je zelf toe mailen ofzo dan kan je het in je database schoon houden en een speciaal email adres maken voor alleen de "updates" die mensen uitvoeren. als er heel veel veranderd wordt is het alleen niet ideaal :P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/06/2015 03:18:54
Quote Anchor link
>> Dit kan handig zijn om eventuele fouten in het systeem maar ook fouten door gebruikers te kunnen achterhalen.

Aan wat voor fouten door gebruikers denk jij dan? Kan een gebruiker rechtstreeks in jouw database? Dat lijkt me niet, dus op welke manier verwacht je dan dat hij/zij fouten kan maken?

Ik zou dan eerder denken aan het loggen van handelingen. Bijv. Pietje heeft 9 juni 2015 om 21.30 artikel X uit de database verwijderd. Als dan vervolgens de directeur van het bedrijf bij jou aan de telefoon hangt omdat ie z'n artikel mist, kun jij zeggen dat Pietje dat verwijderd heeft. Op die manier kun je met een bepaald doel loggen. Je logt dan bijv. handelingen van de afgelopen 2 weken en alles wat ouder is, wis je weer. Op die manier loopt je database ook niet vol. Ik zou dan vooral 'kritische' handelingen loggen, bijv. het verwijderen of aanpassen van een record. Maar bijv. het aan- of uitzetten van een bepaalde onbelangrijke setting zou ik dan weer niet loggen.
Gewijzigd op 10/06/2015 03:20:10 door Ozzie PHP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.